Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Jak z manduki zrobić wisiadło

Chustomanka
    Miejscowość
    Piaseczno

Red face Jak z manduki zrobić wisiadło

W niedzielę mój Mąż popełnił takie założenie manduki, że chyba do tej pory nikt na to nie wpadł. Startowałam w Półmaratonie Warszawskim, On z dzieciakami wybrał się na metę. Oczywiście nie zdążyli, spotkaliśmy się w knajpie, gdzie regenerowaliśmy się sutym obiadem z Bratem i rodziną Bratowej.
    Zamarłam, jak zobaczyłam, co mój Mąż miał na plecach. Hmmm, to miała być Zosia w manduce. Udało Mu się ją włożyć z PROSTYMI NÓŻKAMI, nie siedziała w panelu, tylko tak po prostu sobie dyndała. Mąż wiedział, że trzeba dobrze dociągnąć, więc na szczęście nie wypadła, ale była tak ściśnięta, że jak ją wreszcie wyjęłam, aż odetchnęła. Nie wiem, jak On to zrobił.
    Na szczęście szli tylko kawałeczek. Biedne dziecko w drodze powrotnej powiedziało wyraźnie: "Tati nie, ja mami hopa" i z wielką i wyraźną ulgą przyjęło fakt, że tym razem przyszło podróżować w nieco wygodniejszej pozycji.
    Nieskromnie występuję o przyznanie mojemu "Mężu" zwycięstwa w kategorii Chustokwas Tygodnia, Miesiąca, a może nawet Roku.
    Aga,

mama Zosi (14.01.2008), Adasia (13.12.2005 - 34 tc, 1180 g) i Lili (18.01.2012)

ChustoTata Awatar mucha
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Przecież faceci to są najlepsi nosiciela (patrz. Król Kazimierz Zachuściciel i inni). Jeśli w całej historii noszenia jeden jedyny facet, jeden jedyny raz źle się zawiązał to zaraz trzeba to nagłaśniać? To jest danie w twarz statystyce.
    Założę się zresztą, że było tak: w knajpie byłaś nie po a przed maratonem. Wypiłaś kilka piw i pomyliłaś trasę. Gdy już się ściemniało a lokalne media podały, że chyba uprowadzono jedną z uczestniczek maratonu, właśnie wtedy odnalazł cię twój mąż. Szukając cię po uliczkach Warszawy przebieg w ciągu dnia trasę trzech maratonów (z wynikiem 3 x 2godz. 15min.) i w trakcie biegu prawy pas Manduki poluzował się dokładnie o 1,5cm. Zła na cały świat zrobiłaś z tego aferę i wyolbrzymiłaś te 1,5cm do rozmiarów patologii i zagrożenia dla dziecka.
    Mężu trzymaj się i noś! - takie już są kobiety.
    http://www.leniwiec.eu strona mojego zespołu
    http://www.kamilamuczynska.blogspot.com blog z fotkami moich córek

Doradca po kursie zaawansowanym Die Kinderwagenvernichtungsschule Dresden® (Drezdeńska Szkoła Unicestwiania Wózków®)

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

Główkuję i ... nic. Nie wiem, jak do manduki wsadzić "na wisiadło".

Chustoholiczka Awatar v
    Miejscowość
    jakby Warszawa

Domyślnie

podoba mi sie slowo chustokwas

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez słoneczny_blask Zobacz posta
    Główkuję i ... nic. Nie wiem, jak do manduki wsadzić "na wisiadło".

hmmm...pamietam,ze na gazetowym forum jakas dziewczyna w manduce przodwm do swiata nosiła. dla mnie niewykonalne,a widac,ze da sie

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

A co to jest półmaraton? Że się biegnie tylko na jednej nodze?
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chustoholiczka Awatar v
    Miejscowość
    jakby Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iwka Zobacz posta
    A co to jest półmaraton? Że się biegnie tylko na jednej nodze?
    i bierze wylacznie wdechy

Chustofanka Awatar Noriska
    Miejscowość
    Norwegia

Domyślnie

Juz pisalam o tym jak z Ergo zrobic wisiadlo
    http://www.chusty.info/forum/showthr...ht=#post608297
    Z Manduki tez sie pewnie da choc ta ma bardzo sztywny pas biodrowy.....

"I lać Ci będą łzy potęgi drugiej ci, co człowiekiem nie mogli Cię widzieć." - Norwid

Chustomanka
    Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

Mucho! Na Ciebie zawsze można liczyć. Mój Mąż Cię serdecznie pozdrawia! I dziękuje za prawdziwy opis wczorajszych wydarzeń

Norisko, no właśnie twardy pas biodrowy manduki sprawił, że Zo utrzymała się w pozycji na plecach
    Dla tych, którzy nie mogą sobie tego wyobrazić spróbuję jeszcze raz: dziecko w pozycji totalnie prostej zostało zainstalowane POD panel i pas biodrowy również Dupka nawet ładnie prawie wpadła nad pas biodrowy, mocne zaciągnięcie znanych Małżowi klamr i pasków spowodowało docisk, Zosia nie została zagubiona.
    Wybaczcie, nie zrobiłam zdjęcia...

A półmaraton - dokładnie tak, jak piszecie. I jeszcze na mecie dostaje się tylko pół medalu, dlatego zaraz trzeba pobiec następny, żeby ściana chwały jakoś wyglądała
    Aga,

mama Zosi (14.01.2008), Adasia (13.12.2005 - 34 tc, 1180 g) i Lili (18.01.2012)

Uprawnienia umieszczania postów