Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Na co jeszcze przydaja sie wielo?

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar agaja
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie Na co jeszcze przydaja sie wielo?

mam wczesniaka 35 tydz ciązy, 2300g i 48 cm i.. uzywam dla niego naughty baby onesize. Brzmi dziwnie, wiem. Mlody ma zalecenie szerokiego pieluchowania, tzn pampers i zlozona flanela. jak sie mu to na pupe zalozy to jest dokladnie takie samo wielkie jak naughty zmniejszone do najmniejszego rozmiaru. za to o ile szybciej sie te naughty zaklada... i przynajmniej dziec nie ma miliona warstw

Chustomanka Awatar mamka_klamka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Jak byłam na szczepieniu z Krzysiem i moja pediatra zobaczyła pieluchę, to pytała, czy to ortopedyczna

Chustoholiczka Awatar agaja
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

hehe, dobre, a jaka to byla pielucha?

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

U nas w poradni preluksacyjnej WSZYSTKIM dzieciom zalecają szerokie pieluchowanie. Wielo sa do tego najlepsze
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chustomanka Awatar mamka_klamka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agaja Zobacz posta
    hehe, dobre, a jaka to byla pielucha?
    Uszatka frotte nature babies Szeroka w kroku

Chustonoszka Awatar junona
    Miejscowość
    Częstochowa

Domyślnie

My też mieliśmy zalecenie szerokiego pieluchowania (dysplazja w stopniu 2a, a potem 2b) i okazało się, że jednak otulacz z tetrą nie dają tego efektu. Owszem, rozstaw bioderek jest w nim na pewno szerszy niż w zwykłym pampersie, ale jednak nie na tyle, żeby działało to rehabilitacyjnie.
    Tą tetrę kazali nam składać naprawdę szeroko. IMHO świetnie zadziałała u nas również chusta.

Chustofanka

Domyślnie

Kiedy powiesiłam na dworze pierwsze pieluszki uszyte przez mojego M. to sąsiadka, zachwycona kolorami późneij podpytywała się czy mamy takie zalecenie od lekarza co by naturalnie pieluszkować.
    A swoją drogą pieluchy wielorazowe nadają sie do wielu rzeczy, zwłaszcza składane - można wykorzystać jako lekki kocyk w upalne dni. Mój mąż po umyciu głowy zakłada sobie tetrę na głowę co by mu było ciepło. No, a wkłady, czyli ręczniczki z Ikei można po skończonym pieluchowaniu wykorzytsać ponownie jako ręczniczki, np. do kuchni.

Chustoguru Awatar gosia2809
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

u nas tzn u filipa niby z bioderkami było ok, ale swego czasu prosiłam w wątku zdrowie o poradę mam, czy normalne jest u dziecka takie ciągłe prostowanie nóżek (tak mi to nienaturalnie wyglądało) a akurat w tym czasie zakupiłam3 noughty baby i intensywnie używałam i wiecie co...proste, prężące nóżki już prawie zupełnie poszły w niepamięć i wszyscy domownicy zauważyli że Filip teraz ładniej siedzi i potrafi tak bardzije okrakiem a nie wiecznie nogi jak struny aa to takie moje spostrzeżenie którym chciałam się podzielić

Uprawnienia umieszczania postów