Bardzo prosiłabym o porównanie rozmaitych składanek typu tetra tzn.: tetry zwykłej sklepowej, tetry bambusowej, tetry muślinowej. Która najlepsza, tzn.
1. najbardziej chłonna
2. nie robi dużej pupy w złożeniu w prostokąt
3. małe ryzyko odparzenia
4. najmniej kłopotliwa w użytkowaniu (nierówne rozciąganie, nierówne brzegi po praniu, co przeszkadza w składaniu itp.)
5. szybko schnie
6. miła w dotyku
Jak w porównaniu z tetrą wypadają inne składanki typu: flanela, ręczniki frotowe, ręczniki bambusowe. Ponoć lepiej chłoną, schną dłużej, ale czy z kolei nie robią dużej pupy (która grubsza )?
Prefoldy i mikrofibra to chyba oddzielna historia i to już chyba temat na oddzielny wątek. W dziale recenzje pieluszek nie znalazłam takiego zestawienia...?
Dostaję kręćka od ilości informacji po przejrzeniu forum BARDZO potrzebuję jakiegoś uporządkowania i strasznie mi brakuje takiego kompleksowego zestawienia składanek (uwielbiam tabelki).
Zamierzam kupić trochę tetry lub jakichś innych składanek w ilościach ok. 30-40 sztuk i po prostu już z tego wszystkiego zastanawiam się, czy nie iść w minimalistyczną wersję tetry za 1,7zł, skoro i tak zamierzam zmieniać po każdym siknięciu. Czy różnica między zwykła sklepową tetrą za 1,7zt i tą za ok. 10 zł, jest naprawdę aż taka znacząca?
Aha, mam zamiar używać tetry+otulacz na razie bez dodatkowych wkładów typu sucha pielucha, bo zaczęliśmy EC, córcia ma ok. 8 miesięcy. Pierwsze muśliny do nas lecą, no ale nie wiem, co dalej.