Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: potrzebna pomoc

Mieszany widok

Chustomanka Awatar eweknap
    Miejscowość
    Zubrzyca

Domyślnie potrzebna pomoc

witam,

Troszkę poczytalam na forum ale im wiecej czytam tym wiekszy mam metlik w glowie. chcialabym sprobowac pieluszek wielorazowych na moim 3-miesiecznym synku, stad moje pytanie, co dokladnie powinnam kupic. Aktualnie uzywam tetrowych pieluch. Mam pytania : co ile wymienia sie pieluchy wielorazowe, czy faktycznie one nie przeciekaja, ile powinno sie ich kupic. Dziekuje za odpowiedzi i mam nadzieje, ze nie zezloszcze inne uzytkowniczki na powtarzanie postow Aha, widziałam na bazarku wiele ofert uzywanych pieluch, czy faktycznie oplaca sie kupowac uzywane, chodzi mi glownie o to czy nadal sa one dobre do uzytku pozdrawiam

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Witaj, jest wiele identycznych wątków, więc poczytaj i dowiesz się wszystkiego, bo nie ma czegoś takiego, co powinnaś dokładnie kupić - każdy powoli testuje i postępuje inaczej
    Ja zmieniam po każdym siknięciu - zwłaszcza tetra nie wytrzyma za dużo.
    Wielo nie przemiękają
    Ile kupić? Zależy, czy chcesz prać, co dzień, czy co ile dni.
    Używane są nie tylko nadal dobre, ale nawet czasem lepsze, bo pieluchy nabierają większej chłonności z czasem.

Każdy miał mętlik na początek, ale trzeba czytać i testować. Powodzenia!

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

bardzo pomocne info o rodzajach i ilosci na poczatek są tez na stronie yetty (babyyetta) albo pieluszkarnia.
    ze swojego doswiadczenia:
    nie warto kupować naraz wszystkich np 12 takich samych - tylko po kilka z różnych rodzajów (bo jedna sa np lepsze na noc - (w moim przypadku najlepiej sprawdzaja sie bambusowe)
    a na dzień ja uzywam pieluch typu kieszonaka z mikrofibrą (ale to juz kwestia gustu) no i kwestia rozmiaru:
    te jedno rozmiarowe (regulowane) sa zwykle za duze na noworodka ale przy 3 mies niuniu problemu nie bedzie
    pozatym nadal mozesz uzywac tetry jako dodatkowe lub alternatywne wkłady do pieluchy - ja czasem tak robie
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustofanka

Domyślnie

Używane są ok, na pewno mają dobrą chłonność ale co nowa to nowa na dupince Twojej pociechy.

Uprawnienia umieszczania postów