Pokaż wyniki od 1 do 19 z 19

Wątek: Głowa boli a pieluchy nie wybrane, pomocy!

Mieszany widok

Chustomanka

Domyślnie

Niestety, przychylam się do opinii przedmówczyń, chociaż rozumiem Twój ból! Sama wczytywałam się w wielopieluchowanie przez prawie miesiąc wieczorami... Miałam ten komfort, że dziecia miałam wtedy jeszcze w brzuszku i mogłam się spokojnie skupić
    Nam w tym wieku też sprawdzała się najlepiej tetra - ok. 30 szt. do prania co 3 dni, ew. jakieś chłonniejsze wkłady mikrofibrowe, konopne czy bambusowe + otulacze - ja też lubię wełniane. Na wyjścia kieszonka z polarem, żeby dziecko nie przeszkadzała psiknięta pielucha.
    Dla mnie kluczowa w wielopieluchowaniu jest dynamika zmian i odpowiadania na te zmienne potrzeby... Przy starszym, bardziej ruchliwym dziecku, już pasuje nam co innego Ale od czego mamy tu Bazarek pieluszkowy

Powodzenia!

Chustofanka

Domyślnie

Musisz sama popróbować. Ja startowałam na 5 miesięcznym synku z tetrą i otulaczek i było ok. Osobiście wolę formowanki i otulacz. Pa.

Domyślnie

serdeczne dzięki, spróbuję różnych rodzajów jak radzicie, ale jeszcze raz: help! - czy jest jakaś badziej sprawdzona firma, najbardziej popularne miejsce zakupów (czytałam wątek o sklepach, gdzie jest wiele linków, ale nie wiem czym się kierować, z którego linka skorzystać przy zakupach) co do kolorów etc. wiem, że decyduje gust, ale co do jakości? jak zdecydowałam się na chustę to poczytałam i z tego co wyczytałam można było się zorientowac, że Didymos, a z polskich tańszych Nati, z pieluszkami mam wrażenie, że jest gorzej - czytam, czytam i nie wiem, która pieluszka jest pieluszkowym Didymosem, a którą warto kupić ze względu na stosunek jakości do ceny,
    może jeszcze jakaś podpowiedź w tym względzie? please i już idę na zakupy

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marllena Zobacz posta
    serdeczne dzięki, spróbuję różnych rodzajów jak radzicie, ale jeszcze raz: help! - czy jest jakaś badziej sprawdzona firma, najbardziej popularne miejsce zakupów (czytałam wątek o sklepach, gdzie jest wiele linków, ale nie wiem czym się kierować, z którego linka skorzystać przy zakupach) co do kolorów etc. wiem, że decyduje gust, ale co do jakości? jak zdecydowałam się na chustę to poczytałam i z tego co wyczytałam można było się zorientowac, że Didymos, a z polskich tańszych Nati, z pieluszkami mam wrażenie, że jest gorzej - czytam, czytam i nie wiem, która pieluszka jest pieluszkowym Didymosem, a którą warto kupić ze względu na stosunek jakości do ceny,
    może jeszcze jakaś podpowiedź w tym względzie? please i już idę na zakupy
    Kup na nosidla.pl Fuzzi Bunz, nie zawiedziesz się, a jeśli jednak, to bez problemu sprzedasz na bazarku.
    Wybierając sklep porównuję ceny pieluch i przesyłki A pieluszki wybieram też po cenie i po opiniach z działu "recenzje".

Chustofanka Awatar mama-japonka
    Miejscowość
    Kudowa-Zdrój

Domyślnie

Niestety moim zdaniem nie ma sprawdzonych firm pieluszek, bo kroje się różnią różnych pieluszek, ale też dzieci się różnią...Niestety..choć przychylam się do ewinki, żebyś spróbowała kieszonek Fuzzi Bunz - większości odpowiadają, a jeżeli Twoja księżniczka w tym wieku zużywa tylko 5-6 pieluszek, to kieszonki mogą być dobrym rozwiązaniem, bo są porównywalne do jednorazowych.

Chustomanka Awatar neverendingstory
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

IMO niezależnie od tego co ci podpasuje to warto mieć ze 2 otulacze i trochę tetry, czy innych składanych pieluch - zawsze będziesz miała coś na podorędziu jak się skończą kieszonki, a otulacz można szybciutko przeprać i wysuszyć. Mnie się sprawdza fajnie close parents, ale czy tobie podejdzie...??
    moje lwice: Jadzia -05.08.2000, Justynka - 15.08.2009

Chustoguru Awatar Em

Domyślnie

Ja Cię załamię
    Od 5 miesięcy uzywam pieluch wielo i nadal nie znalzłam idealnej. ZMienia mi się jak w kalejdoskopie. zaczynałam od kieszonek, teraz AIO i formowanki.
    Pieluch jest mnóstwo i ciężko od razu trafić. Musisz sprawdzić jaki rodzaj pieluch, jaki rodzaj zapięcia, czy one size czy rozmiarowe...
    Z ieszonek też polecam fuzzi bunz albo tiny tushies. Z AIO cusie tushies, na temat formowanek jeszcze nie mam zdania.

Uprawnienia umieszczania postów