Pokaż wyniki od 1 do 19 z 19

Wątek: Głowa boli a pieluchy nie wybrane, pomocy!

Domyślnie Głowa boli a pieluchy nie wybrane, pomocy!

Naprawdę próbowałam doczytać, siedzę od rana i głowa mnie juz boli, a konkretnej rady dla siebie znaleźć nie mogę
    chyba za duzo tego,
    przyjmę każdą poradę naprawdę, chodzi mi o coś co się sprawdziło, mogę kupić różne pieluszki, które doradzicie,
    mam w domu dwumiesięczną księżniczkę ważącą ponad 4 kg, do tej pory nosiła pampersy, ale chce się przerzucić na wielorazówki, teraz zużywa ok. 5-6 pieluch dziennie,
    pomóżcie, jaką firmę, jaki rodzaj pieluch najlepiej się sprawdzi,
    z góry dziekuję za każdą pomoc

Chustopróchno Awatar Mamamaria
    Miejscowość
    Ostrowo

Domyślnie

Ja bym kupiła na zasadzie jedną taką a drugą śmaką. I formowanę i kieszonke i otulacz, który sprawdzi się do formowanki i do tetry. I tak będziesz wiedziała ci Wam pasuje najbardziej!

Chusteryczka
    Miejscowość
    Kraków \ śląsk

Domyślnie

Jak Piotruś był mały to używałam tylko otulacz + tetra lub otulacz + formowanka.
    A teraz w domu ma trenerki a na spacery to fuzzi lub itii bitti. I muszę przyznać,że jednak kieszonki i pieluchy aio są dla mnie wygodniesze.
    P(III 2008), T(XI 2011), R(*III 2014), B (III 2018)

Chusteryczka

Domyślnie

Z własnego doświadczenia powiem próbować wszystkiego i będziesz wiedziałą co dla ciebie i dziecka jest najlepsze.
    Machma post wyżej pisze że woli kieszonki i AIO a ja wolę wełniane gacie tj. storchenkinder + tetra, babmbusowe wkładki itd. NOi mój osobisty szmergiel na naturalność - PULe mnie tak nie kręcą, wole wełnę ale używam PULi na wyjśćia

Chustomanka

Domyślnie

najprościej
    tetra, formowanki + otulacze pul, wełna w domu
    kieszonki z polarem od pupy na wyjścia

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Ja kupiłam 3 kieszonki, 2 formowanki, 1 otulacz, 1 AIO... próbuję wszystkiego po trochu i już widzę, że wolę otulacz z formowanką niż kieszonkę, w przeciwieństwie do mojej przyjaciółki, która tylko kieszonki.... każdy woli po swojemu.

Chustomanka

Domyślnie

Każda mama ma inny skład pieluszkowy i każda doradzi ci coś innego. Musisz od czegoś zacząć a po około 2 miesiącach używania wielo będziesz wiedziała co tobie najlepiej odpowiada

Chustomanka

Domyślnie

Niestety, przychylam się do opinii przedmówczyń, chociaż rozumiem Twój ból! Sama wczytywałam się w wielopieluchowanie przez prawie miesiąc wieczorami... Miałam ten komfort, że dziecia miałam wtedy jeszcze w brzuszku i mogłam się spokojnie skupić
    Nam w tym wieku też sprawdzała się najlepiej tetra - ok. 30 szt. do prania co 3 dni, ew. jakieś chłonniejsze wkłady mikrofibrowe, konopne czy bambusowe + otulacze - ja też lubię wełniane. Na wyjścia kieszonka z polarem, żeby dziecko nie przeszkadzała psiknięta pielucha.
    Dla mnie kluczowa w wielopieluchowaniu jest dynamika zmian i odpowiadania na te zmienne potrzeby... Przy starszym, bardziej ruchliwym dziecku, już pasuje nam co innego Ale od czego mamy tu Bazarek pieluszkowy

Powodzenia!

Chustofanka

Domyślnie

Musisz sama popróbować. Ja startowałam na 5 miesięcznym synku z tetrą i otulaczek i było ok. Osobiście wolę formowanki i otulacz. Pa.

Domyślnie

serdeczne dzięki, spróbuję różnych rodzajów jak radzicie, ale jeszcze raz: help! - czy jest jakaś badziej sprawdzona firma, najbardziej popularne miejsce zakupów (czytałam wątek o sklepach, gdzie jest wiele linków, ale nie wiem czym się kierować, z którego linka skorzystać przy zakupach) co do kolorów etc. wiem, że decyduje gust, ale co do jakości? jak zdecydowałam się na chustę to poczytałam i z tego co wyczytałam można było się zorientowac, że Didymos, a z polskich tańszych Nati, z pieluszkami mam wrażenie, że jest gorzej - czytam, czytam i nie wiem, która pieluszka jest pieluszkowym Didymosem, a którą warto kupić ze względu na stosunek jakości do ceny,
    może jeszcze jakaś podpowiedź w tym względzie? please i już idę na zakupy

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marllena Zobacz posta
    serdeczne dzięki, spróbuję różnych rodzajów jak radzicie, ale jeszcze raz: help! - czy jest jakaś badziej sprawdzona firma, najbardziej popularne miejsce zakupów (czytałam wątek o sklepach, gdzie jest wiele linków, ale nie wiem czym się kierować, z którego linka skorzystać przy zakupach) co do kolorów etc. wiem, że decyduje gust, ale co do jakości? jak zdecydowałam się na chustę to poczytałam i z tego co wyczytałam można było się zorientowac, że Didymos, a z polskich tańszych Nati, z pieluszkami mam wrażenie, że jest gorzej - czytam, czytam i nie wiem, która pieluszka jest pieluszkowym Didymosem, a którą warto kupić ze względu na stosunek jakości do ceny,
    może jeszcze jakaś podpowiedź w tym względzie? please i już idę na zakupy
    Kup na nosidla.pl Fuzzi Bunz, nie zawiedziesz się, a jeśli jednak, to bez problemu sprzedasz na bazarku.
    Wybierając sklep porównuję ceny pieluch i przesyłki A pieluszki wybieram też po cenie i po opiniach z działu "recenzje".

Chustofanka Awatar mama-japonka
    Miejscowość
    Kudowa-Zdrój

Domyślnie

Niestety moim zdaniem nie ma sprawdzonych firm pieluszek, bo kroje się różnią różnych pieluszek, ale też dzieci się różnią...Niestety..choć przychylam się do ewinki, żebyś spróbowała kieszonek Fuzzi Bunz - większości odpowiadają, a jeżeli Twoja księżniczka w tym wieku zużywa tylko 5-6 pieluszek, to kieszonki mogą być dobrym rozwiązaniem, bo są porównywalne do jednorazowych.

Chustomanka Awatar neverendingstory
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

IMO niezależnie od tego co ci podpasuje to warto mieć ze 2 otulacze i trochę tetry, czy innych składanych pieluch - zawsze będziesz miała coś na podorędziu jak się skończą kieszonki, a otulacz można szybciutko przeprać i wysuszyć. Mnie się sprawdza fajnie close parents, ale czy tobie podejdzie...??
    moje lwice: Jadzia -05.08.2000, Justynka - 15.08.2009

Chustoguru Awatar Em

Domyślnie

Ja Cię załamię
    Od 5 miesięcy uzywam pieluch wielo i nadal nie znalzłam idealnej. ZMienia mi się jak w kalejdoskopie. zaczynałam od kieszonek, teraz AIO i formowanki.
    Pieluch jest mnóstwo i ciężko od razu trafić. Musisz sprawdzić jaki rodzaj pieluch, jaki rodzaj zapięcia, czy one size czy rozmiarowe...
    Z ieszonek też polecam fuzzi bunz albo tiny tushies. Z AIO cusie tushies, na temat formowanek jeszcze nie mam zdania.

Chustofanka Awatar ginger
    Miejscowość
    Wołomin

Domyślnie

Miałam ten sam dylemat co Ty.
    Kupiłam więc różne pieluszki w jednym sklepie, (zwykle powyżej jakiejś kwoty przesyłka jest gratis).
    Spróbowałam i to co mi nie pasowało sprzedałam na bazarku.
    Jak zaczynałam to młody miał rok, najlepiej przypasowały nam kieszonki mam:Fuzzi Bunz, Yette, TotBots, bumBenius, Naughty Baby i Wonderoos.
    Jak nie spróbujesz to nie będziesz wiedziała...

Domyślnie

No to się - z Waszą pomocą - obkupiłam
    Kupiłam:
    2 kieszonki FuzziBunz,
    1 pieluszkę Tiny Tush,
    2 kieszonki bumGenius,
    2 pieluszki Naughty Baby,
    3 formowanki Tetro
    dodatkowo dwie wkładki konopne i płyn do prania,
    jak tylko dojdą przejdę do fazy testów,
    pewnie trzeba będzie dokupić jeszcze jakieś wkładki i otulacze?
    no i nie mam pojemnika lub worka na zużyte pieluszki - to musi być jakiś specjalny czy jakoś sobie radzicie?
    jak przejdę fazę testowania i zdobęde na tym polu jakieś doświadczenia to pewnie napiszę - może się komuś jeszcze przyda,
    pozdrawiam przedświątecznie

Chustofanka

Domyślnie

Zwykłe wiadro i olejek herbaciany wystarczą.
    Ostatnio edytowane przez Mamusia Jasia ; 01-04-2010 o 20:13 Powód: literówka

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

ja nie kupowałam specjalnych pojemników ani worków... w domu stoi małe wiaderko zamykane (kupione na zabawki starszego )
    a na wyjście zabieram ze sobą worek który był dołączony do plecaka aventu - jest ok. myślę ewentualnie nad jakimś małym woreczkiem - takim na krótkie wyjścia - na jedną dwie zużyte pieluszki czy wkładki

ja dokupiłam sobie kilka dodatkowych wkładek (w tym równiez bambusowe)
    otulacz zawsze się przydaje choćby awaryjnie - jak się wszystko pokończy a np nie ma wody, albo pranie jeszcze mokre. wiec choc ja używam tylko kieszonek i SIO - jeden otulacz mam.
    a pieluchy tetrowe to zawsze są w domu
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Hej a ja mam tygodniowe maleństwo w domu. Waga urodzeniowa 4 kg, ale szczuplak - 61 cm długości.
    Jak na razie najbardziej mi podchodzą pieluchy do składania Nature Babies z frotki bambusowej (składam jak prefold)
    Oprócz tego używam: formowanki IV z bawełny organicznej i formowanki szyte przez jedną z forumowych dziewczyn.
    Otulacz polarowy szyty jw to chyba mój ulubiony, Econobum - też ok, nie podchodzi mi natomiast zupełnie welurowy IV.
    No i na razie za otulacz "robi" mi kieszonka ecobubs rozm. S - baardzo fajny bo dopasowany, ale wiadomo, ze na długo nam nie starczy.
    Za nic nie mogę się natomiast nauczyć składania tetry, bambusowych i muślinowych (te ostatnie - 100g IV ale za duże dla noworodka)

Uprawnienia umieszczania postów