Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22

Wątek: Do uzytkowniczek Nubigo i innych n. ergonomicznych

Mieszany widok

Chustonoszka
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

Kuku, a w jaki sposob zaszewki wplywaja na to ze dziecko szybciej wyrasta z nosidla?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamatomka Zobacz posta
    Kuku, a w jaki sposob zaszewki wplywaja na to ze dziecko szybciej wyrasta z nosidla?
    No takich cudów to nie ma
    Sprawa jest prosta. Zaszewki tworzą wgłębione miejsce na pupę. Gdy dziecko podrosnie, pupa już ładnie do końca nie wpada i dziecko "wisi" w powietrzu pupką, opierając cały ciężar na nóżkach, nie sięgając do końca panela - rozumiesz?
    Trudno mi powiedzieć, czy to wygodne, czy nie. Musiałabym uszyc duuuże nosidło, na duuużą pupę żeby to stwierdzić

Moge powiedziec jedno. Miałam NubiGo i było super, więc spokojnie możesz Gosi zaufać, dobrze podaj wymiary a ona dopasuje jak trzeba.

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Testowalam juz wiele nosidel, ale nie do konca zgodze sie z teoria, ze jak dziecko wyrasta, to zaszewki maja jakis negatywny wplyw.... Nie wiem czy o tym samym myslimy, ale w moim O&A zaszewki powoduja, ze jest sporo miejsca na pupe, nosildo nadal pasuje na mojego synka, ktory ma 100 cm wzrostu. Mysle, ze dzieki tym zaszewkom miejsca jest wiecej, niz gdy ich nie ma.

Domyślnie

O widzisz Lindo, to jest cenna informacja, bo faktycznie tyś mei-taiowo nosidłową weteranką jest
    Myślę, że dużo tu zależy od indywidualnych preferencji a trochę od umiejętności korzystania z "dupkowpadu"
    Jak to sie mówi? Jedni lubią og ogórki a inni ogrodnika córki

PS
    Przepraszam za OT, ale Orlinek ma już 100 cm??? Szok
    moje miejsce wirtualne Petit bon ton

Chustofanka Awatar tumtum
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Linda Zobacz posta
    Mysle, ze dzieki tym zaszewkom miejsca jest wiecej, niz gdy ich nie ma.
    Też mi się wydaje, że właśnie po to te zaszewki są Możliwe że wiele zależy od konstrukcji danego nosidła, ale patrząc na moje nubigo myślę, że zaszewki są jak najbardziej ok

Wcześniej przymierzałam się do dwóch mt i trochę trudniej było mi dobrze posadzić w nich dziecko, moim zdaniem właśnie z mt z prostym panelem dziecko wyrośnie szybciej.

Chustomanka Awatar Mania
    Miejscowość
    Czerwionka-Leszczyny, Ornontowice

Domyślnie

nabyłam nubigo z wyprofilowaniem pod pupę i rewelacyjnie się to sprawdza. Nosidło było szyte dla rocznej córeczki ale i mojejmu czteroletniemu synkowi jest wygodnie i myślę, że wlasnie dzieki tym zeszewka mała długo bedzie uzywac tego nosidla
    Mama Stasia (15.04.2006), Róży (25.03.2009) i Helenki (15.10.2011)

Chustonoszka
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kuku Zobacz posta
    Trudno mi powiedzieć, czy to wygodne, czy nie. Musiałabym uszyc duuuże nosidło, na duuużą pupę żeby to stwierdzić .

Uprawnienia umieszczania postów