Kuku, a w jaki sposob zaszewki wplywaja na to ze dziecko szybciej wyrasta z nosidla?
Kuku, a w jaki sposob zaszewki wplywaja na to ze dziecko szybciej wyrasta z nosidla?
No takich cudów to nie ma
Sprawa jest prosta. Zaszewki tworzą wgłębione miejsce na pupę. Gdy dziecko podrosnie, pupa już ładnie do końca nie wpada i dziecko "wisi" w powietrzu pupką, opierając cały ciężar na nóżkach, nie sięgając do końca panela - rozumiesz?
Trudno mi powiedzieć, czy to wygodne, czy nie. Musiałabym uszyc duuuże nosidło, na duuużą pupę żeby to stwierdzić
Moge powiedziec jedno. Miałam NubiGo i było super, więc spokojnie możesz Gosi zaufać, dobrze podaj wymiary a ona dopasuje jak trzeba.
Testowalam juz wiele nosidel, ale nie do konca zgodze sie z teoria, ze jak dziecko wyrasta, to zaszewki maja jakis negatywny wplyw.... Nie wiem czy o tym samym myslimy, ale w moim O&A zaszewki powoduja, ze jest sporo miejsca na pupe, nosildo nadal pasuje na mojego synka, ktory ma 100 cm wzrostu. Mysle, ze dzieki tym zaszewkom miejsca jest wiecej, niz gdy ich nie ma.
O widzisz Lindo, to jest cenna informacja, bo faktycznie tyś mei-taiowo nosidłową weteranką jest
Myślę, że dużo tu zależy od indywidualnych preferencji a trochę od umiejętności korzystania z "dupkowpadu"
Jak to sie mówi? Jedni lubią og ogórki a inni ogrodnika córki
PS
Przepraszam za OT, ale Orlinek ma już 100 cm??? Szok![]()
Też mi się wydaje, że właśnie po to te zaszewki sąMożliwe że wiele zależy od konstrukcji danego nosidła, ale patrząc na moje nubigo myślę, że zaszewki są jak najbardziej ok
Wcześniej przymierzałam się do dwóch mt i trochę trudniej było mi dobrze posadzić w nich dziecko, moim zdaniem właśnie z mt z prostym panelem dziecko wyrośnie szybciej.
nabyłam nubigo z wyprofilowaniem pod pupę i rewelacyjnie się to sprawdza. Nosidło było szyte dla rocznej córeczki ale i mojejmu czteroletniemu synkowi jest wygodnie i myślę, że wlasnie dzieki tym zeszewka mała długo bedzie uzywac tego nosidla
Mama Stasia (15.04.2006), Róży (25.03.2009) i Helenki (15.10.2011)