w jedynki wchodzi moja Joankama prawie półtora roku i waży 9,5 kg... ostatnio się zastanawiałam, jak w nich wygląda noworodek...(zaczęliśmy używać jak miała 4 m-ce)...
w jedynki wchodzi moja Joankama prawie półtora roku i waży 9,5 kg... ostatnio się zastanawiałam, jak w nich wygląda noworodek...(zaczęliśmy używać jak miała 4 m-ce)...
Taka-jestem-ładna(nastolatka...ech...)-1999, Nikt-mnie-nie-rozumie(takoż...)- 2000, Brykacz-nad-brykacze- 2004, Trzeba-to-policzyć- 2006, Królewna(królewny NIE sprzątają)-2011,Tylko-sprawdzam! -2012, Żółwina- 2015
Dziecko jest jak prąd- ma fazy. Nic dziwnego, że u nas są spięcia... Sieć przeciążona
Dzięki, dziewczynyNie mam już żadnych wątpliwości, że posiadam najmniejsze gatki.
Witek 2012
Ja z kolei chciałam zwrócić uwagę na fakt, że gacie w tym samym rozmiarze mogą mieć różną wysokość. Mam dwie pary dwójek. Jedne kupiłam niedawno nowe w ekobaby, a drugie na bazarku. Te z bazarku w świetnym stanie, na pewno nie sfilcowane, a ewidentnie są niższe w stanie. Paski na obu egzemplarzach są równie szerokie, jednak różna jest ich liczba na gaciach. Dziwne trochę, zwłaszcza, że (podobno) Storchen nic ostatnio nie zmieniał...
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
z serii pytań durnych
czy są gacie czerwone-czerwone?
bo kupiłam "czerwone" i dostałam bordo (którego nie lubię). czy to jest właśnie ta czerwień?
Ostatnio edytowane przez Pat ; 24-11-2012 o 15:49
Zapytuję posiadaczki formowanek storcza. Czy da radę ominąć rozm. 1, zanabyć 2 i stosować niemal od noworodka, albo przynajmniej małego niemowlaka? Chyba Mamru pisała kiedyś, że tak. Ale czy w takiej sytuacji te na napki też da się jakoś sprytnie powywijać, czy kupić na troczki? I jeszcze co do otulacza też storcza, jesli od początku będę chciała go używać z formowankami w rozm 2 to kupić M czy S? Czuję, że w tej ciąży zatraciłam jasność myślenia i niestety co za tym idzie wypowiedzi. Jeśli zagmatwałam to wybaczcie![]()
Tymek 30.05.2010
Luśka 13.03.2013
Saszka 20.07.2015
2011 [*] 2012 [*] 2014 [*]
Mam formowanki i na napki, i na troczki. Na napki nawet nie próbowałam zakładać niemowlakowi. Na troczki (rozmiar 2) owszem, ale źle mi się to układało na Małym. Co do otulacza - wiele zależy od wagi dziecka, ale ja jednak radzę zacząć od S-ki i mniejszych formowanek.
Aniu ja korzystałam z 2od początku. Tyle ze rzeczywiście przy maluszku bardziej odpowiadały nam formowanki wiązane na troczki, chociaż z twoi napkowymi też sobie radziliśmy; można zapiąć rząd niżej i tylko jeden. W każdym razie powodzenia
a co do gatek to miałam takiego maciupeńkiego storcza, bardzo go lubiłam i nigdy mnie nie zawiódł. Nawet nie wiem u kogo teraz jest. Ale to jeszcze z tych starych bez ściągaczy. Korzystałam z niego na zmianę z wełniakiem babyIdea. A później i do końca już pieluchowania wystarczył storcz2
Ostatnio edytowane przez mamru ; 11-12-2012 o 13:31