czy ktoś posiada niesfilcowane Storcheny w rozmiarze III ?
czy mógłby zmierzyć i podać mi wymiary?
czy ktoś posiada niesfilcowane Storcheny w rozmiarze III ?
czy mógłby zmierzyć i podać mi wymiary?
ja mam kilka pieluch na troczki i bardzo je lubię
wydaja i się jakieś takie naturalne.
można powiedzieć że jestem fanką![]()
Czy któraś z Was ma otulacz Storcza rozm. 1? Bardzo bym prosiła o podanie wymiarów. Ja kupiłam na bazarku te gacie (jako nowe, miały metkę sklepową), miały być noworodkowe, a jakieś takie duże mi się zdają. Na metce mają markerem przekreślony rozmiar
No i nie wiem, czy kupować jeszcze jedne![]()
Witek 2012
Storcheny tak mają z oznaczeniem rozmiaru - przekreślają odpowiednią ilość kresek na metce.
Niestety nie posiadam w rozm. 1 aby zmierzyć.
Ale nie spotkałam się aby zdarzał się jakieś zaniżone/zawyżone (no chyba że sfilcowane)
Pamietaj że gatki muszą objąć całą pieluchę na długość i szerokość, a przy wielo troche tego jest![]()
P. 2007, D. 2010
cała jedna dostawa miała źle wszyte metki i poprzekreślane rozmiary markerem. Mam pełną rozmiarókę, i jedynki są wyraźnie mniejsze niż dwójki i trójki. One są takie duże, bo muszą się pod nie zmieścić formowanki, i ich zadaniem nie jest obciskać![]()
G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998
NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl
konsultacje także poprzez SKYPE
Czyli jak na metce są fabrycznie trzy kreski, z czego dwie przekreślone pionowo markerem, to jest to jedynka? Sorry, że się tak dopytuję![]()
Witek 2012
no dobra, wyciągnęłam z magazynu i pomierzyłąm:
podaję w cm szerokość przy gumce i głębokość:
I: 18 i 21
II 19 i 23,5
III: 20 i 25
ronja - tak
Ostatnio edytowane przez IzaBK ; 27-10-2012 o 13:59
G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998
NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl
konsultacje także poprzez SKYPE
A ja bym prosiła o podanie storczów w rozmiarze 2 bo nasze są na styk a niby mają być do 12kg, ale jakoś nie potrafię uwierzyc że wystarczą do 12kg. Może kupiłam sfilcowany?
edit: już dojrzałam i sprawdziłam wymiary, na to wygląda że mam lekko sfilcowany, ale trzyma jak marzenie![]()
Ostatnio edytowane przez Wiewiórka ; 27-10-2012 o 15:34
Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)
w jedynki wchodzi moja Joankama prawie półtora roku i waży 9,5 kg... ostatnio się zastanawiałam, jak w nich wygląda noworodek...(zaczęliśmy używać jak miała 4 m-ce)...
Taka-jestem-ładna(nastolatka...ech...)-1999, Nikt-mnie-nie-rozumie(takoż...)- 2000, Brykacz-nad-brykacze- 2004, Trzeba-to-policzyć- 2006, Królewna(królewny NIE sprzątają)-2011,Tylko-sprawdzam! -2012, Żółwina- 2015
Dziecko jest jak prąd- ma fazy. Nic dziwnego, że u nas są spięcia... Sieć przeciążona
Dzięki, dziewczynyNie mam już żadnych wątpliwości, że posiadam najmniejsze gatki.
Witek 2012
Ja z kolei chciałam zwrócić uwagę na fakt, że gacie w tym samym rozmiarze mogą mieć różną wysokość. Mam dwie pary dwójek. Jedne kupiłam niedawno nowe w ekobaby, a drugie na bazarku. Te z bazarku w świetnym stanie, na pewno nie sfilcowane, a ewidentnie są niższe w stanie. Paski na obu egzemplarzach są równie szerokie, jednak różna jest ich liczba na gaciach. Dziwne trochę, zwłaszcza, że (podobno) Storchen nic ostatnio nie zmieniał...
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl