Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Talia osy i długie, proste nogi...

Chustomanka Awatar czarna_zaba
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie Talia osy i długie, proste nogi...

Ćwiczymy uparcie i w miarę ćwiczeń rodzą sie nowe pytania i problemy.Oczywiście najwiekszy problem z pupą, która uparcie nie chce wpaść. No i nogi pozostają dłuuugie. Co ja dzieciowi nogi podegnę, to on je prostuje, chyba coś robię nie tak, skoro może... Poza tym jak naciągam poły to mi całe dziecko wędruje do góry i kończymy wiązanie niemalże oko w oko.
    No i talia osy Po mocnym dociągnięciu chusty mocno wiążę się na supeł i tracę oddech a zyskuję maksymalne wcięcie w pasie (szkoda, że mi wszystko dołem wypływa, bo może bym się nawet nie skarżyła Nogi dziecka zaś kolankami ugniatają mi żebra. W dodatku cały proces trwa nieziemsko długi i zanim skończę Adaś jest juz purpurowy od płaczu a ja mokra jak mysz...
    A i jeszcze pytanie o rozciągnięcie pół. Jak to zrobić? Jak naciągnę poły to pupa idzie do góry i zupełnie już tracę pozycje żabki.

To zdjęcia chyba najlepszego efektu jaki udało nam sie osiągnąć. Co o tym sądzicie? Większość jest tak nędzna, ze nawet nie próbuje w tym chodzić, bo mam wizje zniekształconych bioderek i krzywego kręgosłupa mojego syna
    Ostatnio edytowane przez czarna_zaba ; 24-03-2010 o 22:03

Chustomanka Awatar Foxy Lady
    Miejscowość
    Warszawa Włochy :)

Domyślnie

mi tam o całkiem ładnie wygląda
    Helenka piękna 23 lipca 2009

Chustofanka Awatar kawka
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Ale żaba to tylko taka z "wpadniętą pupą"-wiesz o co mi chodzi? Chyba wiesz, bo tak wygląda.
    Mi się też podoba. Ale Adasiowi chyba najbardziej
    Moje łobuziaki super chłopaki to: Iga (2009) i Milek (2007)

Chusteryczka Awatar mgosia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Żaden ze mnie specjalista, więc powiem tylko, że ubawił mnie strasznie ten opis..
    przepraszam z góry za literówki i brak polskich znaków, często piszę z telefonu
    Gosia mama Lili (10 2009 oraz Hani 03 2012)

mój blog

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

Ale powiedz mi, w jakim celu chcesz naciągać poły chusty na dziecko? Ja naciągam i owszem, ale ja mam 12 kg do noszenia i te poły naciągnięte dobrze odejmują kilogramów. A przy takim maleństwie nie trzeba przecież No i to zawsze dodatkowe warstwy szmaty na plecach = goręcej.
    Zamiast naciągać boczne poły na plecy, odciągnij je delikatnie na boki tak, żeby trafiły pod kolanka dziecka. To pomaga pupie wpaść

Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Bo Mały pięknie sypia w chuście, ale pod warunkiem, ze sie go trochę osłoni. To ważne bo ze spaniem u nas krucho.

Chustomanka Awatar vatanaya
    Miejscowość
    Tricity

Domyślnie

dla mnie wygladacie calkiem dobrze.

kiedy to moja taka malenka byla ach....

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

ee tam, marudzisz, dobrze jest

Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Moje 3 miesięczne "maleństwo" waży 7, 5kg, strach pomyśleć co dalej jeśli będzie rósł w tym tempie... bez dobrze zawiązanej chusty sie nie obędzie
    Czyli nie jest tak źle i nie muszę się bać go nosić? Nie bedzie krzywego kręgosłupa i uszkodzonych bioderek?
    A czemu on po 30 minutach zaczyna się wiercić, prostować nóżki i marudzić? Może mu niewygodnie?

Chustoholiczka Awatar Padthai
    Miejscowość
    Wrocław, Kłodzko

Domyślnie

I Tobie i Adasiowi powinno byc wygodnie.
    Sprobuj troche nizej zawiazac Adasia. Poly chusty wsadz glebiej pod kolanka i pod pupe, wtedy kiedy pociagniesz nozki pupa powinna sie ladnie "zapasc". Poly chusty pod kolankami powinny wrecz same utrzymywac wiazanie, wiec nie bedziesz musiala tak mocno sciskac sie w pasie. Dzieki temu dziecie przy naciaganiu pol nie powinno tak mocno wedrowac do gory. Jak naciagasz pole to najpierw naciagnij ja na srodek plecow, rociagnij od kolanka do kolanka. Tu jmozna skonczyc lub moznla zlozyc pole na pol, na zewnatrz. Bedzie dobrze trzymac i niepowinno podnosci dziecia.
    Tomek (III.07) Asia (X.09)

Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule® Dresden
    http://fotelik.blox.pl/html

Uprawnienia umieszczania postów