Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Pomarańczowy Japan z wełną...

Chustoholiczka Awatar mamaŁucji

Domyślnie Pomarańczowy Japan z wełną...

...idzie do mnie właśnie. Nie wiem zupełnie czego sie spodziewać. Zakupiłam tę chustę z myślą o wczesnej jeszcze wiośnie i późniejszej jesieni, mam zamira montować w nią swoją latorośl czy będzie chciała chodzić sama czy nie
    Macałam Japan z kaszmirem(chyba) i był to kawał mięsistego, grubego kocyka, co zupełnie mnie zaskoczyło. Zakochałam sie wtedy w tej chuście. Mąż dał mi dyspensę na wełnę, bo jak powiedziałam mu cene kaszmiru, to popatrzył na mnie takim wzrokiem, że nie odwazyłam się zaproponowac zakupu
    No i właśnie...czego moge sie po niej spodziewać.
    Jaka jest gruba?
    Jak nosi 14 miesięczniaka wagi piórkowej (9kg) i gdy młode będzie starsze.
    Czy bardzo grzeje?
    Jak ją prać? W pralce? Wełnę?
    Czy gryzie, choć ja z tych co nic nie gryzie.
    Czekam na listonosza i wyglądam jak panienka z okienka, gdybym tylko jeszcze panna była, to wszystko by pasowało
    "Bądź śmiały, inny, niepraktyczny, broń sedna swojego zamierzenia i twórczej wizji przed asekurantami, czcicielami frazesu i niewolnikami pospolitości". Sir Cecil Beaton
    [*]

Chustofanka

Domyślnie

Nie macałam kaszmiru więc nie mam porównania. Dla mnie ta chusta (z wełną) wcale nie jest gruba. Powiedziałabym, że taka średnia na grubość. Węzeł nie jest duży. Dobrze się wiąże i super nosi (11 kg).

Z grzaniem to trudno powiedzieć, bo samo noszenie grzeje . Jak dla mnie sama chusta jako koc trochę za chłodna. Kiedyś chciałam się dogrzać i niestety chłodno było .

Piorę w pralce w programie dla wełny. Można nie prasować. Ja prasuję.

Nie gryzie. Mojej zdarzyło się tylko raz na samym początku.

Ciekawa jestem jak się ma kaszmir do wełny w użytkowaniu.

Uprawnienia umieszczania postów