Pokaż wyniki od 1 do 20 z 114

Wątek: o co tyle hałasu?

Mieszany widok

dokebu
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Winoroslinka Zobacz posta
    rozumiem Was, z tym że ja nadal nie mam motywacji ochoty do zmiany na wielo ot taki typ
    A czy w ogóle próbowałaś założyć córci pieluszkę wielorazową, kieszonkę PUL np? Mnie teraz widok mojego synka w pamku strasznie drażni, muszę czasem ze względów praktycznych mu go założyć, ale jeśli mam wyprane i wysuszone wielorazówki to pupka Szymka jest w nich najpiękniejsza
    Szanuję Twoją decyzję i broń Boże nie narzucam Ci stosowania wielo, ale powiem tak u nas cała akcja rozpoczęcia wielo wciągnęła mnie do reszty... to naprawdę chorobliwe

P.S. My stosujemy kieszonki PUL, bawełniane formowanki i otulacze PUL, nigdy nie prasowałam wielorazówki, bo nie stosuję tetry! Pierze pralka a suszą się same
    Ostatnio edytowane przez dokebu ; 19-07-2010 o 23:23

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

dokebu nie próbowałam bo własnie nie mam motywacji, po prsotu nie wiem po co miałabym to zrobic w przypadku chust sprawa wygladala inaczej, do pieluch nic mnie nie skłania, moze kiedys.. moze przy drugim..
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chusteryczka
    Miejscowość
    Szczecin-nie nad morzem:)

Domyślnie

Dla mnie główna motywacja była świadomosć, ża ja umrę, moja córka umrze, a jej pieluchy dalej będą zalegać na wysypisku no i oszczędnosci
    Zosia - przyniosłaś nam wiosnę 21.03.2009
    Kazik - Zimowy Okruszek 12.02.2014
    Witek - Wielka Niespodzianka 06.08.2018

dokebu
    Guest

Domyślnie

To ja się przyznam, że największą motywacją teraz dla mnie to wygląd tych cudnych pieluszek Poza tym oczywiście aspekty zdrowotne i to, że użyję ich pewnie jeszcze przy kolejnym dziecku

Chustomanka Awatar araszara
    Miejscowość
    południowe okolice Warszawy (dawniej okolice Paryża)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zochmama Zobacz posta
    Dla mnie główna motywacja była świadomosć, ża ja umrę, moja córka umrze, a jej pieluchy dalej będą zalegać na wysypisku
    Dla mnie to też jest bardzo dużą motywacją w decydowaniu o tym jakich pieluch używam. Nie jest mi obojętne jaką ziemię zostawiam po sobie dla moich dzieci i kolejnych pokoleń, bo przecież chcę dla moich najbliższych tego co najlepsze, najpiękniejsze. Chemia zawarta w jednorazówkach zapala mi w mózgu czerwoną ostrzegawczą lampkę informującą o niebezpieczeństwie... No i rzeczywiście wielorazówki bardzo pomagają w rozpoznawaniu sygnałów jakie wysyła dziecko. Zdecydowanie więcej wiem o moim drugim synku pieluchowanym wielo od początku, niż wiedziałam o starszaku gdy był w tym samym wieku i później (na wielo przeszliśmy gdy miał 8 miesięcy).
    Musia i Tusia* V 2007 ... Franuś VIII 2008 ... Antoś IV 2010 ... Karolek VII 2013

* Mamusia i Tatuś wg 2,5 letniego Karolka

lubimy wielorazowe pieluszki używać i czasem szyć

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dokebu Zobacz posta
    P.S. My stosujemy kieszonki PUL, bawełniane formowanki i otulacze PUL, nigdy nie prasowałam wielorazówki, bo nie stosuję tetry! Pierze pralka a suszą się same
    a ja czasem uzywam tetry a pieluch tez nie prasuje prasowanie zmniejsza chlonnosc...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Uprawnienia umieszczania postów