Pokaż wyniki od 1 do 20 z 114

Wątek: o co tyle hałasu?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pondo Zobacz posta
    Wszystkie wzniosłe argumenty popieram uznaję i uważam za swoje

a teraz..

No mam świra na punkcie tych szmat i tyle jedni buty, inni torebki, a ja obkupuję się pieluchami wielo.
    hahaha - ja mam podobnie - szkoda tylko, że u mnie bieda piszczy, ale dlatego cieszę się na myśl o drugim dziecku, bo planując je, już powoli kupuję - świetny mam argument

Chustomanka Awatar szokam
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

nakręciłam się a im dalej w las tym więcej drzew. już myślałam, że coś wiem, a teraz zaczynam się zniechęcać bo dostaję mętliku w głowie. tyle nazw, tyle firm i rodzajów. kupować nowe, czy używane, firmowe, czy szyte przez dziewczyny z forum?ciągle czytam, że coś się dziewczynom nie sprawdza, bo a to odciska nóżki, a to przecieka, a to się mechaci albo odpadają napy. oszaleć idzie. jednak z pampersami jest prościej. uff. ja naprawdę chcę, tylko jak się nie zgubić?

Chusteryczka Awatar kamuszyca
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

nie zniechęcaj się
    nie ma chyba pieluchy, co do której wszyscy jednogłośnie stwierdzili, że jest beznadziejna. albo przeciwnie - że super, jedna jedyna, najlepsza. każdemu odpowiada coś innego i dopóki sama trochę nie popróbujesz, nie będziesz wiedzieć, co akurat Tobie pasuje.
    jeśli dopiero zaczynasz z wielo, lepiej nie inwestuj za dużo, kup kilka różnych pieluszek, może właśnie używanych na bazarku, i sprawdź, czy wielo w ogóle Ci odpowiada. nie spodoba się, sprzedasz dalej, spodoba, dokupisz więcej. powolutku
    czasami na bazarku pojawia się pielucha, którą np. ja też mam i uważam, że jest genialna. a ktoś sprzedaje "prawie nową, raz użytą". i wtedy się dziwię - jak to możliwe, że ta genialna pielucha komuś nie podpasowała. po czym sama sprzedaję jakąś super pieluchę prawie nową, bo... kolor mi się znudził myślę, że takich wariatek jak ja na tym forum jest więcej

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamuszyca Zobacz posta
    myślę, że takich wariatek jak ja na tym forum jest więcej
    ja przyznaje się do tego wariactwa

szokam pocieszę cię, że każda z nas miała na początku taki mętlik w głowie jak ty To jest zupełnie normalne

Chustofanka Awatar zyta
    Miejscowość
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szokam Zobacz posta
    nakręciłam się a im dalej w las tym więcej drzew. już myślałam, że coś wiem, a teraz zaczynam się zniechęcać bo dostaję mętliku w głowie. tyle nazw, tyle firm i rodzajów. kupować nowe, czy używane, firmowe, czy szyte przez dziewczyny z forum?ciągle czytam, że coś się dziewczynom nie sprawdza, bo a to odciska nóżki, a to przecieka, a to się mechaci albo odpadają napy. oszaleć idzie. jednak z pampersami jest prościej. uff. ja naprawdę chcę, tylko jak się nie zgubić?
    Apropo tego, że coś się nie sprawdza, ja miałem tak, że zamówiłam kilka różnych formowanek i zwykle część z nich leżała, bo nie pasowała i żałowałam, że kupiłam, a część była w obiegu. Potem się okazywało, że kształty małego się zmieniały i te niepasujące pieluchy były idealne. Na sprzedawanie ich nie wpadłam, a pozatym trzymam je dla kolejnego przychówku.
    To co u nas się średnio sprawdziło to rzepy - źle zapięte drapały nóżki, napy są lepsze.
    A orientacja w tym wszystkim nie jest trudna, po założeniu pierwszych pieluch już wiesz o co chodzi.

Chustomanka Awatar emmaline
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Zyta - na noc lepsze są kieszonki albo własnie formowanki i wklad polarowy - Młoda śpi 12 h i zmieniam jej raz w trakcie tylko
    Weronika Magdalena 09.10.09 http://weronikamagdalena.blog.pl

czekamynaczerwcowegochłopca2017

Chustofanka Awatar zyta
    Miejscowość
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emmaline Zobacz posta
    Zyta - na noc lepsze są kieszonki albo własnie formowanki i wklad polarowy - Młoda śpi 12 h i zmieniam jej raz w trakcie tylko
    Może się odważę. Ale mój Tymon w nocy potrafi budzić się 3 lub 4 razy (a ma już 14 m-cy) i za każdym razem około 120 ml mleka pochłonąć w związku z tym duużo sika.
    Ale spróbuję . Jeszcze dziś . Dzieki.
    Ostatnio edytowane przez zyta ; 28-03-2010 o 13:33

Chustomanka Awatar Mania
    Miejscowość
    Czerwionka-Leszczyny, Ornontowice

Domyślnie

Mała chodzi w wielu po pierwsze dlatego, że w pampkach ma wysypkę a w wielo nie
    Po drugie - oszczędność - mam dosłownie kilka kieszonek a na co dzień mała lata z tetrą i otulaczem
    Mama Stasia (15.04.2006), Róży (25.03.2009) i Helenki (15.10.2011)

Chustofanka Awatar zyta
    Miejscowość
    Września

Domyślnie

Znajoma ma świetny otulacz, one size i na napy. Szkoda, że rok temu nie były dostępne, albo kiepsko szukałam. Ale i tak chyba się skuszę, choć już jesteśmy przy końcu pieluchowania .

Uprawnienia umieszczania postów