Pokaż wyniki od 1 do 20 z 114

Wątek: o co tyle hałasu?

Mieszany widok

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

bambus też twardnieje i robi się szorstki,tak samo konopie.
    warto namoczyć bądź wygotować takie szorstkie pieluchy w wodzie z kwaskiem cytrynowym wtedy zmiękną,ale są o tym inne wątki na podforum.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

My od 5-go miesiąca przeszliśmy na EC, więc zakupiłam 2 otulacze i trochę tetry na początek. To była główna przyczyna. Tak jak piszą dziewczyny, to pralka pierze, pieluchy same schną, a składanie to minuty. A jaką teraz mój syn ma ładną pupke W jedno nigdy takiej nie miał. Teraz próbujemy inne pieluchy i chętnie bym nakupowała dużo nowych ale kasy brak Poza tym nie śmierdzi stos pampersów. I męża nie muszę co dzień wysyłać ze śmieciami (w zimie nie był zachwycony, ale smród był nieziemski...).

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magda1980 Zobacz posta
    warto namoczyć bądź wygotować takie szorstkie pieluchy w wodzie z kwaskiem cytrynowym wtedy zmiękną,ale są o tym inne wątki na podforum.
    Magda, ale moja tetra taka już jest, od nowości Dlatego moje pytanie było o to, czy to może dziecko jakoś drapać, czy może przesadzam?

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

to znaczy raczej nie będzie drapać.
    ja w szpitalu po porodzie używałam na pupę noworodka tetry szpitalnej,wiadomo że milutka to ona nie była i nic złego się nie działo.
    rozumiem że używałaś już tej tetry na Tusi?

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

a,jest jeszcze jeden sposób na miękkie pieluchy.zabiera więcej czasu ale jak ktoś ma wątpliwości co do miękkości pieluch to może wypróbować.
    jak złoży się pieluchę w prostokątną wkładkę to żelazkiem trzeba przejechać po obu stronach tej wkładki.
    cały zestaw poskładanych pieluch zajmuje tylko parę minut,no i nie trzeba wszystkiego na raz robić.
    taki sposób nie likwiduje chłonności pieluchy a wyraźnie ją zmiękcza w miejscach stykania z ciałem.
    natomiast przy składaniu w latawiec nie działa oczywiście

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

to znaczy raczej nie będzie drapać.
    ja w szpitalu po porodzie używałam na pupę noworodka tetry szpitalnej,wiadomo że milutka to ona nie była i nic złego się nie działo.
    rozumiem że używałaś już tej tetry na Tusi?
    Tak, ale jak była malutka, to niewiele, bo nie znałam prawdziwych wielo, więc nie mając otulaczy, raczej rzadko ją w tetrę wkładałam. Potem szybko przeszłam na system robienia z tetry wkładek, więc tylko przy pupie - jakoś mi się wydaje, że ta skóra mniej wrażliwa niż brzuszek i boczki.

Chustomanka Awatar szokam
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

a możesz podrzucić linka? bo moja tetra w sumie też już dość twarda.

Chustoguru Awatar Em

Domyślnie

1. bo chcę mieć wnuki
    2. bo... to mnie kręci oszalałam na punkcie pieluszek wielo i od 5 mcy szukam tej idealnej. Fajna zabawa: sprzedaję, kupuję, testuję, sprzedaję

Uprawnienia umieszczania postów