bambus też twardnieje i robi się szorstki,tak samo konopie.
warto namoczyć bądź wygotować takie szorstkie pieluchy w wodzie z kwaskiem cytrynowym wtedy zmiękną,ale są o tym inne wątki na podforum.
bambus też twardnieje i robi się szorstki,tak samo konopie.
warto namoczyć bądź wygotować takie szorstkie pieluchy w wodzie z kwaskiem cytrynowym wtedy zmiękną,ale są o tym inne wątki na podforum.
My od 5-go miesiąca przeszliśmy na EC, więc zakupiłam 2 otulacze i trochę tetry na początek. To była główna przyczyna. Tak jak piszą dziewczyny, to pralka pierze, pieluchy same schną, a składanie to minuty. A jaką teraz mój syn ma ładną pupkeW jedno nigdy takiej nie miał. Teraz próbujemy inne pieluchy i chętnie bym nakupowała dużo nowych ale kasy brak
Poza tym nie śmierdzi stos pampersów. I męża nie muszę co dzień wysyłać ze śmieciami
(w zimie nie był zachwycony, ale smród był nieziemski...).
to znaczy raczej nie będzie drapać.
ja w szpitalu po porodzie używałam na pupę noworodka tetry szpitalnej,wiadomo że milutka to ona nie byłai nic złego się nie działo.
rozumiem że używałaś już tej tetry na Tusi?
a,jest jeszcze jeden sposób na miękkie pieluchy.zabiera więcej czasu ale jak ktoś ma wątpliwości co do miękkości pieluch to może wypróbować.
jak złoży się pieluchę w prostokątną wkładkę to żelazkiem trzeba przejechać po obu stronach tej wkładki.
cały zestaw poskładanych pieluch zajmuje tylko parę minut,no i nie trzeba wszystkiego na raz robić.
taki sposób nie likwiduje chłonności pieluchy a wyraźnie ją zmiękcza w miejscach stykania z ciałem.
natomiast przy składaniu w latawiec nie działa oczywiście![]()
Tak, ale jak była malutka, to niewiele, bo nie znałam prawdziwych wielo, więc nie mając otulaczy, raczej rzadko ją w tetrę wkładałam. Potem szybko przeszłam na system robienia z tetry wkładek, więc tylko przy pupie - jakoś mi się wydaje, że ta skóra mniej wrażliwa niż brzuszek i boczki.
1. bo chcę mieć wnuki
2. bo... to mnie kręcioszalałam na punkcie pieluszek wielo i od 5 mcy szukam tej idealnej. Fajna zabawa: sprzedaję, kupuję, testuję, sprzedaję
![]()