Pokaż wyniki od 1 do 20 z 114

Wątek: o co tyle hałasu?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar szokam
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

już wiem więcej, dzięki. Nie denerwujcie się. Ja też staram się choć trochę być eko, segreguję smieci, używam toreb wielo, takie drobiazgi. ale jestem też chyba wygodna i boję się czy dam radę. Pamiętam przy pierwszym, jak mąż wieczorami ręcznie szorował tetry, któe poprudziły się od kupy przy przewijaniu (kładliśmy tetre na przewijak). ja po pierwszym razie zdarłam sobie palce i odpusciłam. Na szczescie on to robil przed praniem. Poza tym, wrzucanie cały dzień tych pieluch do wiadra i pranie dopiero na drugi dzien, to musi strasznie...smierdziec (nie ma co ukrywac). czyz nie? bede dalej pytac. prosze, nie wkurzajcie sie.

Chustomanka Awatar phoebe
    Miejscowość
    Jarosław

Domyślnie

Czy musi śmierdzieć to nie powiedziałabym. Wystarczy trochę olejku i nie śmierdzi. Ale zapach jest na pewno hmmm... naturalny co akurat świadczy na korzyść dla pieluch wielo- pampersy są perfumowane bądź posiadają związki które neutralizują przykry zapach. Po co to dziecku między nogami?
    Co do szorowania do zdarcia palców oj oj któżby jechał z wielo gdyby tak było?? Ja na pewno nie. Spłukuję co się da pod strumieniem wody a reszta pięknie schodzi po lekkim zapraniu mydłem marsylskim bez ekstremalnego szorowania, zapewniam.
    Jeśli boisz się czy dasz radę nie musisz się od razu obkupywać w tony pieluch, wystarczy skromny otulacz do tetry i sobie potestujesz czy Ci to pasuje czy nie.

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Wielo to nie składanie, prasowanie etc. Zachodu tyle, co przy jednorazówkach, jak ktoś juz pisał. jeśli więcej, to nieznacznie.
    Pierze za mnie pralka, suszy się samo, przewijanie nie boli.
    Oszczędność, trening nocnikowy, estetyka. No nie wiem, cos jest, że się wpada po uszy
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustomanka Awatar phoebe
    Miejscowość
    Jarosław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pszczoła Zobacz posta
    No nie wiem, cos jest, że się wpada po uszy
    Bo my jesteśmy prawdziwe pieluchowe gadżeciary.

Uprawnienia umieszczania postów