Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Takie tam dylematy...

Chustonówka

Talking Takie tam dylematy...

Ja wiem, że jak będę kupować piątą albo ósmą swoją chustę to może nie będę mieć tylu pytań...
    Ale przede mną zakup tej pierwszej
    No ale od początku.
    Chusta ma być dla maluszka, który przyjdzie na świat w czerwcu. Chciałabym motać już od samego początku, więc chyba chusta na lato powinna być cieńsza?
    Doświadczenia w chustowaniu nie mam. Raz zamotałam moją trzyletnią wówczas córkę na Targach Mother and Baby. Właściwie zamotała mnie w nią Pani Natalia - ale jaka to była chusta Nati - nie pamiętam. Zapamiętałam tylko komplement że mam intuicję w motaniu
    Od tego czasu mój mąż uparł sie na chustę Nati, nawet doczytał że dla noworodka najlepszy elastyk.
    A ja zakochałam się tu, na forum, w Zarze. W trigreenie i w blueberry... Ale jak przekonać faceta że to chusta najlepsza na początek?
    Może faktycznie elastyk Nati najlepszy dla noworodka? aaa potem motyle Nati..a potem Zarki?
    Aa może prościej kupić mandukę i nie stresować się myślami że Maluszek nie polubi chustowania?
    Czy ja już powinnam kontaktować się z psychologiem?

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Tkana kup taką jaka Ci sie najbardziej podoba ja zaczełam nosić mojego jak miał 3 tygodnie w tkanej, w elastyku może byc latem gorąco a dziecko szybko rośnie i po 2 miesiącach i tak będziesz musiała przejść na tkaną, a ergonomiki mimo, że wg producentów od urodzenia to ja bym nie wsadziła, było troche postów o tym na forum więc masz czas do czerwca poczytaj

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Beskid Niski

Domyślnie

do czerwca zdążysz kupić wszystkie trzy
    nati to bardzo porządne chusty.
    zary też
    ale natki łatwiejsze do zamotania. jeśli mowa o pierwszej, to obstawiam nati.
    2007, 2009, 2016

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Dla noworodka i elastyk i tkana dobra - tylko wybierz kolor i wzór - przy pierwszej chuście to naprawdę nie jest istotne!

Ja zaczynałam od elastyka i sobie chwalę bo np elastyczne są węższe i dziecko nie "ginie" tak w zwojach materiału plus mota się to (moim zdaniem) łatwiej. Ale możesz zacząć od tkanej, jak już się motałaś i masz ku temu instynkt - to się nawet nie zastanawiaj!

Acha no i zawsze możecie kupić dwie chusty - dla męża elastyka jak chce, dla Ciebie tkaną

Nosidła niech poczekają aż dziecko samo usiądzie (ale też opinie są różne) - chusta dla mnie daje większą bliskość...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Dylematy zawsze będą Zwłaszcza, ze jest mnóstwo pięknych chust.
    W elastyku nosiłam raptem 2 tygodnie i przerzuciłam się na tkane.
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chustonówka

Domyślnie

no to leci do mnie Zarka Aubergine ) ale coś mi się wydaje że to dopiero początek manii

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

juz za późno ale jednak powiem: nie jest tak ze elatyk idzie w odstawke po 2 miesiacach. Moja ma prawie 5 miesiecy, prawie 7 kg a ja nadal w elastyku i jest nam dobrze, nic nie opada. Pewnie latem to cieplo bardzo, wiec tkana lepsza, ale tak tylko chcialam dodac swoje trzy grosze w temacie elatycznej
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chustonówka

Domyślnie

trzy grosze mile widziane
    moze faktycznie kupić mężowi elastyka?
    no bo jak tak - dzielić się jedną chustą?
    a co jak moja 3.5 latka zażyczy sobie, żeby ją też motać?

nie no, wpadłam po uszy

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

ja zaczynałam od pasiaka Nati i z czystym sumieniem mogę polecić.
    Z wiedzą, którą mam teraz pewnie kupiłabym grecję, perłę lub coś z domieszką kaszmiru

ulala.v
    Guest

Domyślnie

Kayama leć na allegro, jest promocja chust Nati (druga chusta gratis), kupujesz oceana elastyka wybierasz jaką gratisową i problem z głowy

Uprawnienia umieszczania postów