Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Pieluchowanie dwójki dzieci na raz

Chusteryczka Awatar marcy
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie Pieluchowanie dwójki dzieci na raz

Tak się zastanawiam - kiedy pieluchujecie 2-kę na raz np malucha i takiego 2-latka to czy każde dziecko ma swoje 'osobne' pieluchy czy tez wspólne? (zakładając oczywiście że na obu/obie pasują pieluchy one-size)...

mamru
    Guest

Domyślnie

pieluchujemy, pieluchowaliśmy i będziemy pieluchować

a odpowiadając; pieluszki mają wspólne oczywiście, starsza zakłada tylko na nocki i sama sobie wybiera którą chce

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

ekhm...jeszcze sie nie powinnam w tym temacie wypowiadac, bo my PRZED
    i moze uda sie by jedno bylo pieluchowane, a nie oba - ale...wole sie nastawic ze oba

wiec mam wyprawke newborn - to znaczy sie zbiera wlansie ta wyprawka, a pozniej jak maly bedzie wyrastac z tych S to stopniowo bedziemy go pieluchowac w one-size pieluchy, ktore teraz dla starszaka sa...zaczniemy od najmniejszych (np.NB), a skonczymy na najwiekszych (np.Wonderoos)

taki plan jest przynajmniej...a jak bedzie...hmmm...hehehe
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Chusteryczka Awatar kamuszyca
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

pieluchuję 2 córki i większość pieluch mają wspólnych, ale część mają własnych tylko dla siebie tak naprawdę mogłyby używać wszystkich wspólnie, bo mam głównie one-sizy, rozmiarowe tez pasują na obie, ale niektóre lepiej leżą na jednej, niektóre są bardziej chłonne i te zakładam 2-latce, itd.

Chustoholiczka
    Miejscowość
    daleko i blisko

Domyślnie

Pieluchuje dwa na raz (doslownie na raz hehe) i maja wszystko wspolne. Mialam jakies takie fantazje, zeby jedne byly Kasi a drugie Kuby, taaaaa.
    Potem to juz tylko patrzylam czy czyste
    Jedynie co, to Kuba ma swoja IB tygryska, a Kasia w kropeczki - na wyjscia. No ale wkladki to juz sama nie wiem ktore od ktorych
    K. i J. 17.07.2008, W. 07.02.2013

1% KRS 0000037904 Cel szczegółowy 26513 Nowacka Katarzyna i Jakub 1% DZIĘKUJEMY!

Chustomanka Awatar araszara
    Miejscowość
    południowe okolice Warszawy (dawniej okolice Paryża)

Domyślnie

My też jeszcze przed debiutem w podwójnym wielo-pieluchowaniu, ale też zamierzam używać tych samych pieluch dla obojga. Tylko pewnie póki młodsze będzie noworodkiem, częściej będę pieluchy traktowała wyższą temperaturą prania (za każdym razem 60 st., a może raz na tydzień 90 st., / teraz piorę najczęściej w 40 st. z proszkiem antybakteryjnym i co jakiś czas w 60 st.).
    Musia i Tusia* V 2007 ... Franuś VIII 2008 ... Antoś IV 2010 ... Karolek VII 2013

* Mamusia i Tatuś wg 2,5 letniego Karolka

lubimy wielorazowe pieluszki używać i czasem szyć

Chusteryczka Awatar marcy
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Dzięki dziewczyny Ja właśnie starszemu po raz pierwszy wielo założyłam na drzemkę (oprócz drzemki i nocy pieluch niet) i ciekawa jestem czy pielucha wytrzyma Choc prosiłam go żeby miał suchą Zoabaczymy...

Uprawnienia umieszczania postów