niech mnie ktos oswieci,
co daje dodatek welenki do chusty?
tylko inna fakture?
"miększą" miękkość?
lepszą nosnosc?
cos jeszcze?
a moze nic?
niech mnie ktos oswieci,
co daje dodatek welenki do chusty?
tylko inna fakture?
"miększą" miękkość?
lepszą nosnosc?
cos jeszcze?
a moze nic?
net mi znów zabrali...
No na pewno jeszcze cieplutka jest wełenka do tego, no i całkiem nieźle nosi podobno![]()
Konstanty 16.04.2014
Lilianna 7.04.2010
Kacper 29.07.2007
wełenka jest milusia, miękka, lepiej nosi i jest idealna na tą wilgoć w powietrzu którą mamy![]()
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
Mnie w welnie zaczyca jej sprezystosc![]()
mnie zachwyca miekkość i taka delikatność
Sprężystość też .
No i kwestia oczywista...wełna daje ciepło![]()
moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )
welenki sa sprezyste i mieciusie, nie czuc ciezaru dziecka, no i bardzo latwo sie je dociaga
nino z welna wiaze sie praktycznie samo![]()
Nothing you become will disappoint me;
I have no preconception that I'd like to see you be or do.
I have no desire to foresee you, only to discover you.
You cannot disappoint me.
Aska - mama Kajetana (19.10.2007)
A czy dodatek wełny gryzie?
"Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa
Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008
Dziewczyny wszystko powiedziały, więc nie będę się powtarzać.
Może tylko napomknę, że kocham swoją wełenkę![]()
Z tym gryzieniem to chyba trochę zależy od chusty (podejrzewam). Nie wierzę, żeby kogoś gryzło nino i nie wierzę, żeby kogoś gryzł cynober - obie te chusty są bardzo delikatne.
Może grubsze wełny są bardziej gryzące, ale ja tylko macałam nie nosiłam, więc nie dam sobie głowy uciąć.
Dostalam niedawno moje pierwsze dwie welenki, ellipsen to sama radosc, czekoladowe marzenie, w sam raz dla kogos kto lubi brazyCynoberek jest milutki i delikatny, zdana nie gryzie, sa mile w dotyku i w pierwszych wiazaniach.
Jesli sie nie myle to taka cieniutka welenka zachowuje sie tak jak jedwab i dodaje ciepla zima a ujmuje latem (pomaga w mechanizmie wyrownywania temperatury miedzy cialem a otoczeniem) Ten kolor cynoberka jest dla mnie taki letni...
Czy ktos nosil welenke w lecie?
no wlasnie czy welenka to chusta na lato???
net mi znów zabrali...
podejrzewam ze cynober bedzie sie slicznie nosil latem, jest raczej cienki i welenka to 40 procentowa domieszka tylko, reszta bawelniana
Dla potwierdzenia, w krajach południowych także latem( a lata są gorące) wlasnie wełnianą bieliznę sie uzywaZamieszczone przez szeszunia
cały rok w zasadzie bo wełna własnie utrzymuje stałą ciepłotę ciała.
ja chyba jednak na lato odłożę wełenki na półkę, bo puchate rzeczy lubię jak jest chłodno, a czasie upałów im mniej puchato tym lepiej![]()
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
OwszemZamieszczone przez rebelka
Jak mnie moja wełenka nagrzała to zaczynała gryźć. Ale ja wrażliwiec, mnie gryzie nawet kaszmir
![]()
ChustoHolizm
Zuzia 21.12.2005
Ania 26.06.2008
Mateusz 04.08.2011
Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci
...a ja na lato vatanai i nosidło i pewnie też spacerki na własnych nóżkach![]()
odświeżam wątek i pytam ponownie - nosicie latem chusty z domieszką wełny ??? ta która mi się podoba ma 37%
no ja się ostatnio zastanawiałam jak to jest z wełną i jej właściwościami termoregulacyjnymi, np. chusty tetro zrobione z 100% wełny są polecane na lato. Trzeba by to sprawdzić w upały![]()
nie noszę - bo w tej chwili w ogóle nie noszę
a na serio (z tych co poznałam ciut lepiej) - w cynoberku czy w wełnianej savannie (paski nati) bym nosiła, w katji czy aere, albo grecji - zdecydowanie nie
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
Mam 15 wełen i kaszmirów i latem absolutnie nie, sama nie wiem czemu. Dla odmiany w zimę nie zamotam nic innego niż wełna nawet jeżeli jest cienka . Zima -wełny, kaszmiry.
Lato-lny, konopie, jedwabie cienkie np rose.
Ale to jest mój indywidualny gust.