Po oglądnięciu dwóch chust pomalowanych w motylezamarzyła mi się też taka unikatowa.
Niestety potrzebowałabym dokładnych wskazówek na czym i czym pomalować. Czy jest ktoś kto pomoże
Dziękuję za wszystkie wskazówki i pomoc. Kolejne wieści od postu 18
zosinamama
Kolejne wieści od postu 30
-----------------------------------------------------
Chciałabym podziękowac wszystkim za wskazówki i trzymanie kciuków w tworzeniu mojego unikata
Szczególnie nemhain za chustę, zosinamama za gradację, mamka_klamka, ze na chiarze eksperymentowac, djdag za info jakimi farbami
I oczywiście cioci, choc forumką nie jest, za cudny prezent z okazji moich imienin.
A teraz trochę "technicznych" szczegółów.
Chusta była malowana przez tydzień. Materiał był specjalnie naprężany i malowany fragment musiał około 24h schnąc. Farby akrylowe. Trochę tych słoiczków było, bo kolory były też mieszane, np. żeby uzyskac jaśniejszy bądź ciemniejszy kolor fioletu. Gdzieniegdzie farba się przebiła na lewą stronę. Cena jednego słoiczka około 13zł.
Na koniec przeprasowac na lewej stronie. Na deskę położyc papier do wypieków, żeby nie odbił się malunek na desce
Mogę potwierdzic, osobiście widziałam, że chiara świetnie przyjmuje farbę. Bardzo łatwo się maluje.
Jak macie jakies pytania to napiszcie. Może coś pominęłam.
Proszę tylko o wyrozumiałośc. Jak najszybciej postaram wrzucic fotki w akcji.
Już zapraszam na oglądanie od postu 46.