Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 31

Wątek: Jak ochronic przed Womar?

Domyślnie Jak ochronic przed Womar?

Dziewczyny,
    No co jest z tymi nosidelkami womar?! Tzn, dlaczego sa takie popularne? Az mnie w sercu sciska.
    Sztywne to, nie bawelniane, dziecko doslownie dynda gdzies pod pasem matki...nie wspominajac o tym, ze pozwalaja nosic przodem do swiata.
    Ostatnio edytowane przez CABabies ; 20-06-2010 o 22:37

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Nie wiem, ale popularność tych nosideł mnie przeraża. Ostatnio zaeczpiłam nawet człowieka w centrum handlowy, który niósł w nim tak ok. 4 miesięcznego malucha. Co prawda przodem do siebie. Wyjaśniłam co nieco na temat noszenia dzieci, facet patrzył na mnie jak na nawiedzoną, na koniec podziękował, mam nadzieję, że wziął sobie do serca to co powiedziałam. Jakaś akcja uświadamiająca by się na pewno przydała....
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

W sobotę w galerii mokotów widziałam 3 takie wisiadła i w jednym dzieciak przodem do świata na nas w chuście patrzyli jak na dziwolągów.

Chusteryczka Awatar rebelka
    Miejscowość
    Nowe n/Wisłą

Domyślnie

CABabies sama odpowiedziałaś sobie na to pytanie, są tak popularne bo są tanie i ogólnodostępne. I myślę, że ta 'taniość' jest szczególnia ważna bo ludzie sobie myślą, że po co mają wydawać 200zł na coś co może im się nie przydać a 30 zł(bo w takiej cenie też są wisiadła) to zawsze mniejsza 'strata'
    "Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa

Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

ja to się zawsze pocieszam, ze w tym się długo nosić nie da....

Chustoholiczka Awatar ktosikowa

Domyślnie

a to niestety od determinacji zalezy ja 8 lat temu córkę ważącą 13 kilo potrafiłam po 4 godziny nosić(wyprawa do lekarza)... Ale o żadnej alternatywie mowy nie było...

Chustodinozaur Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

ja sama na poczatku chciałam kupic wisiadło, bo były ogolnie dostepne
    dlugo sie zastanawiałam po co kupic chuste za 200zł jak mozna miec wisiadlo za 30-50zł
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chustomanka Awatar eweknap
    Miejscowość
    Zubrzyca

Domyślnie

ale podobno MT które też jest nosidłem, jest dość dobre. Ja sama chetnie bym sobie go kupila, tylko musze jeszcze poczekac z dwa miesiace

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

NO tak, ale MT to nosidło miękkie, a Womar produkuje nosidła usztywniane.
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Chustofanka Awatar tumtum
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

a ja wczoraj widziałam na półce chustę womar za ok 90 zł
    pomyślałam, że to krok w dobrą stronę, na opakowaniu pisało, ze skośnokrzyżowa, ale nie znalazłam najmniejszej wzmianki o wymiarach, na dodatek pani na zdjęciu była w maksymalnie nieociągniętym wiązaniu....
    pewnie ktoś chciał dobrze, ale wyszło jak zwykle...

Chustofanka

Domyślnie

Chodzi o dostępność są w każdym sklepie, gdyby były tam również ergonomiki ludzie z wyobraźnią wybraliby ergonomika tak myślę.

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tumtum Zobacz posta
    pomyślałam, że to krok w dobrą stronę, na opakowaniu pisało, ze skośnokrzyżowa, ale nie znalazłam najmniejszej wzmianki o wymiarach, na dodatek pani na zdjęciu była w maksymalnie nieociągniętym wiązaniu....
    podobnie jst z infant. produkuje zarówno chusty, nosidła ergonomiczne jak i zwykłe wisiadła czy torby na dziecko....klient nasz pan...
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tumtum Zobacz posta
    dziewczyny macały tę chustę (poszperaj szukajem albo ręcznie to znajdziesz wątek) i to jest ponoć jest wybitnie niechustowy materiał

a MT infanta to też zerżnięty projekt.

Mnie tam nie dziwi, ze ludzi kupują wisiadała za 50zł, natomiast dziwi mnie jak widzę co za badziewie na all za kilkaset złotych schodzi
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustoguru Awatar yanettee

Domyślnie

Ja myślę, że to jest też tak, że ludzie chcą mieć nosidełko i kupują nosidełko, nie studiując neta, nie pytając co, po prostu kupują to co łatwo dostępne, w miare tanie, i podoba sie wizualnie.
    Nie każdy robi doktorat z noszenia dzieci...
    Zobaczcie, tutaj forumki kupując proszek do prania czytają etykiety, znają składniki,
    rozszyfrowują składy mydeł, kremów, szukają jogurtów 100%naturalnych.
    Ale większość ludzi idzie do sklepu i kupuje to co jest na półce, mydło, krem, nabiał.
    I niestety nie zagłębia sie w temat czy to co kupuje jest dobre.
    Brakuje takiej świadomości konsumenckiej, że nie wszystko co pisze producent na opakowaniu jest prawdą niestety.
    Mama Kubusia i Basi

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Według mnie kupują, nie tylko bo tanie, ale jeszcze znane i wiele osób tak nosi i nosiło. Nawet jeśli ludzie wiedzą, że lepsze są chusty, to kombinują, że są nie tylko drogie, ale - co ważniejsze - mega skomplikowane.

Ergonomiki same w sobie są proste w obsłudze, ale to za to u nas rzadkie, mało znane i zazwyczaj bardzo drogie. No i dla dzieci umiejących już siedzieć, podczas gdy np. taki BB dla młodszych już da radę. No i BB bardziej uniwersalny - można dziecko nie tylko buzią do siebie, ale i do świata nosić... A przecież dzieci tak się cieszą, jak oglądają świat!
    Byłam kiedyś w sklepie z rzeczami dla maluchów z Zośką w APLX. Właścicielce się spodobało, zainteresowała się, ale jak się dowiedziała, że zapłaciłam 260 zł, to stwierdziła, że za drogie i nie pójdzie. Ona za to sprzedaje red castle - które, jak potem sprawdziłam, kosztują koło 200 zł!
    Ostatnio edytowane przez jul ; 28-03-2010 o 19:23
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustonoszka Awatar kwiathek
    Miejscowość
    Łódź/Ksawerów

Domyślnie

Eh mnie to przerażą jak w ogóle można kupić coś nie sprawdzając najpierw opinii o tym, co to właściwie jest.
    Ja zanim coś kupię to szukam informacji na ten temat.
    Najgorsze jest to, że ludzie nie zdają sobie sprawy, że to nie jest bezpieczne ...

Chusteryczka Awatar n2605
    Miejscowość
    Mazury

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kwiathek Zobacz posta
    Eh mnie to przerażą jak w ogóle można kupić coś nie sprawdzając najpierw opinii o tym, co to właściwie jest.
    Ja zanim coś kupię to szukam informacji na ten temat.
    Najgorsze jest to, że ludzie nie zdają sobie sprawy, że to nie jest bezpieczne ... [img] http://emoty.blox.pl/resource/stres.gif[/img]
    OT. A ja to już naprawdę nie wiem jak szukać i gdzie szukać informacji - w necie w miejscach ogólnie dostępnych to zachwalaniem trudnią się wyznaczeni pracownicy firm albo agencji PR. Pełno tam "zachwyconych" albo "zatroskanych" mam, ojców, babć i cioć. Więc nawet jeśli będę próbowała znaleźć jakieś opinie to mam wielkie szanse, że trafię na "opinię" a nie na obiektywne wrażenia użytownika czy fachowca. Gazetki dzieciowe to stek reklam albo ukrytych reklam. Jak z tego wybrnąć ?????
    Monika - mama Natalii 26.05.2008

Miejscowość
    Łódź/Ksawerów

Domyślnie

Jak to jak ??
    Po to chyba takie właśnie fora jak te są
    Ja szukając "czegoś do noszenia" też na te "torby" trafiłam ale szukałam więcej info i natrafiłam na chusty trafiłam tutaj
    poza tym mnie od razu jakieś te torby nie "teges" się wydały.
    No i tak żeście mnie zmotywowały, że oczekuję kuriera z chustą

W każdym razie poszukując opinii trafiłam na to forum i jak widać bardzo dobrze
    Ostatnio edytowane przez kwiathek ; 29-03-2010 o 10:40

Chusteryczka Awatar n2605
    Miejscowość
    Mazury

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kwiathek Zobacz posta
    Jak to jak ??
    Po to chyba takie właśnie fora jak te są
    Wiem, wiem że są takie fora, ale mam dzisiaj takie malkonteckie myśli, że się nie da A poważnie: mam obawy, że spora część mam czerpie wiedzę z różnych baby forów, czy z gazety.pl, a tam jest strasznie...
    Monika - mama Natalii 26.05.2008

Miejscowość
    Łódź/Ksawerów

Domyślnie

Najgorsze to są gazety.
    Kiedyś widziałam, nie pamiętam już w jakiej gazecie te "torby"
    Ale w "m jak mama" bodajże widziałam też chusty

Uprawnienia umieszczania postów