Dziewczyny,
No co jest z tymi nosidelkami womar?! Tzn, dlaczego sa takie popularne? Az mnie w sercu sciska.
Sztywne to, nie bawelniane, dziecko doslownie dynda gdzies pod pasem matki...nie wspominajac o tym, ze pozwalaja nosic przodem do swiata.
Dziewczyny,
No co jest z tymi nosidelkami womar?! Tzn, dlaczego sa takie popularne? Az mnie w sercu sciska.
Sztywne to, nie bawelniane, dziecko doslownie dynda gdzies pod pasem matki...nie wspominajac o tym, ze pozwalaja nosic przodem do swiata.
Ostatnio edytowane przez CABabies ; 20-06-2010 o 22:37
Nie wiem, ale popularność tych nosideł mnie przeraża. Ostatnio zaeczpiłam nawet człowieka w centrum handlowy, który niósł w nim tak ok. 4 miesięcznego malucha. Co prawda przodem do siebie. Wyjaśniłam co nieco na temat noszenia dzieci, facet patrzył na mnie jak na nawiedzoną, na koniec podziękował, mam nadzieję, że wziął sobie do serca to co powiedziałam. Jakaś akcja uświadamiająca by się na pewno przydała....
Ala i Hania 2009, Ewa 2012
W sobotę w galerii mokotów widziałam 3 takie wisiadła i w jednym dzieciak przodem do świata na nas w chuście patrzyli jak na dziwolągów.
CABabies sama odpowiedziałaś sobie na to pytanie, są tak popularne bo są tanie i ogólnodostępne. I myślę, że ta 'taniość' jest szczególnia ważna bo ludzie sobie myślą, że po co mają wydawać 200zł na coś co może im się nie przydać a 30 zł(bo w takiej cenie też są wisiadła) to zawsze mniejsza 'strata'![]()
"Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa
Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008
ja to się zawsze pocieszam, ze w tym się długo nosić nie da....
a to niestety od determinacji zalezyja 8 lat temu córkę ważącą 13 kilo potrafiłam po 4 godziny nosić(wyprawa do lekarza)... Ale o żadnej alternatywie mowy nie było...