Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 31 z 31

Wątek: Jak ochronic przed Womar?

Domyślnie

Tez sie zgadzam, ze ogolnie to sprowadza sie do braku świadomości konsumenckiej. My obracamy sie w srodowiskach mam ktore wiedza, ze karmienie dzieci do 2 roku zycia jest zalecane, ze noszenie dzieci pozytywnie wplywa na ich rozoj fizyczny, umyslowy, itd., mam ktore czytaja dzieciom, ograniczaja telewizje,.... Niestety na codzien widze rodzicow, ktorzy z gory spogladaja na swoje maluchy, a na placu zabaw sa za bardzo zajeci rozmowa przez telefon, czy nawet jeszcze gorzej -paleniem papierosa, zeby zajac sie dzieckiem. Wczoraj nawet widzialam jak mala, moze 3 letnia dziewczynka spadla ze slizgawki a matka nawet nie wyrzucajac papierosa podbiegla i jedna reka ja podnosila. Dziewczynka wyraznie uderzyla pleckami w brzeg slizgawki a matka mowi jej, ze sie przeciez nic nie stalo!
    Schodze z tematu... No ale chodzi mi o to, ze dziwimy sie, jak ktos moze nosic dziecko w takim wisiadle jak womar... Nie dziwi mnie to, ale chce mi sie im jakos pomoc

Chustonoszka
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Basik11 Zobacz posta
    Chodzi o dostępność są w każdym sklepie, gdyby były tam również ergonomiki ludzie z wyobraźnią wybraliby ergonomika tak myślę.
    No wlasnie, jak myslicie, dlaczego tego nie ma w zwyklych sklepach, takich jak np Smyk, Swiat dziecka czy inne dzieciowe niesieciowe?

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Ja zadam pytanie inaczej - czy w zwykłych zagranicznych sklepach z rzeczami dla dzieci można dostać ergonomiki?
    Na Amazonie, gdzie jest niemal wszystko, ergo (tzn nosidłą firmy ergo) są, ale już na stronie popularnego toysrus nie ma. To chyba kwestia tego, że firmy produkujące ergonomiki są zazwyczaj niewielkie, a nosidła drogie.
    Żeby ludzie byli gotowi wydać tyle pieniędzy na - jednak - kawałek szmaty, musiałaby być zapoczątkowana taka moda. Czy ja wiem? Angelina Jollie nosząca nie w BB, a w ergonomiku, jakaś potężna kampania reklamowa i prasowa. A na to producenci ergonomików są chyba za mali. A sklepy nie lubią inwestować w rzeczy, w których trzeba zamrozić poważniejsze sumy, a sprzedaż jest obarczona sporym ryzykiem. Taniej wziąć womara, pewniej wziąć BB.

Domyślnie

Nie wiem czy nawet Ergo, ktory sprzedaje chyba najwiecej ergonomicznych nosidelek w stanach, bylby w stanie zaopatrzec BabiesRus. Wydaje mi sie, ze moze to dlatego. Bo co do ceny, to raczej chyba nie o to chodzi, no bo np Bjorn jest czesto podobny w cenie do Ergo i takich innych a jest ich w BabiesRUs pelno.
    W stanach po chusty, mei tai lub ergonomiki chodzi sie do boutiqow. Aha.. albo jeszcze moze tak... Ja tez wprowadzam juz niedlugo na rynek polski ergonomiki i mei tai. Pracowalam nad nimi dlugo i chce, zeby produkt byl najlepszy... My z mezem, od poczatku praktykujemy tzw "attachment parenting" i dlatego, dla nas wazne jest promowanie naturalnego i zdrowego wychowania dzieci. Nie chcialabym, zeby moje nosidelka byly na polce razem z Womarem, albo z tanimi, plastikowymi zabawkami, lub nawet produktami kosmetycznymi Johnson&Johnson. Wiem, ze to moze przesada, ale dla mnie to jakby dwa rozne swiaty produktow dla dzieci.
    Np Ergo tez, jak chcialabys rozprowadzac ich produkt to pyta o filozofie twojego sklepu, nawet czasami prosi o zdjecia sklepu, pyta o rodzaje innych produktow jakie w tym sklepie masz, itd.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul Zobacz posta
    Ja zadam pytanie inaczej - czy w zwykłych zagranicznych sklepach z rzeczami dla dzieci można dostać ergonomiki?
    To chyba kwestia tego, że firmy produkujące ergonomiki są zazwyczaj niewielkie, a nosidła drogie
    Mnie sie wydaje ze wszedzie (w zachodniej kulturze) to jest jednak nisza. Za tym idzie wysoka cena. Masowa produkcja jak wiadomo powoduje drastyczny spadek kosztow.
    Pytanie dlaczego caly czas jest to nisza?

Chustomanka Awatar anitanelka
    Miejscowość
    Konin

Domyślnie

Przyznam się, że też miałam wisiadło - cybex, ale użyłam go 2 albo 3 razy bo mała jakos się skręcała w nim i marudziła, potem trafiłam tutaj, nabyłam chustę i Nelka od razu ja pokochała... w kilka chwil błogo zasnęła
    Jestem tez na innym forum i tam jest wątek chustowy, o i niektóre dziewczyny czytając go sięgają po chustę, ale jest mnóstwo, pewnie większość, których pierwszymi obawami, oprócz kosztów, bo to jakoś rozumieją i są w stanie wydać te 200zł, jest fakt, że one nic na temat chustowania nie wiedzą... i wszystkie jak jeden mąż mówią, że boją, się, że dziecko wypadnie, dołem. Że się wyśliźnie z niej i na nic są tłumaczenia, obrazki filmiki... one muszą pomacać, zobaczyć na własne oczy bo inaczej nie uwierzą

Chustomanka Awatar eweknap
    Miejscowość
    Zubrzyca

Domyślnie

Ostatnio widzialam licytacje nosidełka womar na allegro, poszło za 1zł. Pewnie kupujący się cieszył, ze mu się udało. Chyba tylko dziecko nie będzie zadowolone, jak będzie musiało w nim spędzić czas.

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

mam dwie wiadomości : dobrą i złą!
    1.DOBRA
    Obroniłam dziś dziecko przed WOMAREM
    pojechałam z Blanką do baby fanta w Lublinie (tu u nas jeden z najwiekszych sklepów z artykułami dla dzieci). no i przy okazji sprawdziłam jak wygląda sprawa z chustami. Było kilka chust rapalu. A WOmaru i toreb na dzieci - ZATRZĘSIENIE. I traf chciał, ze akurat jak stałam przy tej półce - podeszła do niej para z dzieckiem (jak sie potem okałało w wieku 4,5 miesiąca). No i oglądają - a ja modły wznosze - tylko nie WOMAR. Wybrała ona - wisiadełko za 65 zł. Gdy on powiedział "To bierzemy" uśmiechnęłam się jak to ja tylko potrafie i zainterweniowałam. Przeprosiłam, ze sie wtrącam i poprosiłam by sie nie obrażali. Nie obrazili sie - wręcz przeciwnie. Powiedziałam im najprościej jak umiałam dlaczego wisiadła są złe.
    POkazałam różnice między ułożeniem spiącej w chuscie Blanki a wiszącego na zdjeciu WOMARU dziecka. Para podziekowała, odłozyła wisiadło. chciałam dac numer telefonu, i mówiłam o spotkaniach chustowych. Ale nie chciałam sie tez za bardzo narzucac.

Powiedziałam tez o niosidłach ergonomicznych i zaprosiłam na forum.

2. ZŁA

Womar króluje!!!!!!madJest tego badziewia zatrzęsienie!!!! Paskudne sztywne badziewie. Az wlazłam na ich strone - pełen wachlarz modeli. A w dziale prasa sie szczycą , ze ktos tam w jakims serialu nosi w ich wisiadle. No i jest branie potem......niestety.

A! I jeszcze jedno! Było w tym sklepie nosidło Baby Bjorn To mozliwe zeby to cos kosztowało 555 zł????
    Ostatnio edytowane przez sylvetta ; 08-04-2010 o 22:44

Domyślnie

Najbardziej wstrząsnęło mną kiedyś spotkanie z tatusiem, który dumny i blady niósł w wisiadle NOWORODKA. W dużym sklepie. Jak nigdy się do ludzi nie czepiam tak tym razem nie wytrzymałam, nawet chusty i córki przy sobie nie miałam żeby cokolwiek demonstrować. Jedyna myśl była "ratować to dziecko". Nie wyobrażacie sobie jak to maleństwo było pokrzywione, ono było tak maleńkie że nawet nie wystawało znad wisiadła. Główka bezwładnie opierała się o klatkę piersiową tatusia, plecki zgięte gdzieś pod kątem. Nawet nie wiem jakich słów użyłam że facet pozwolił mi zajrzeć do dziecka, udało mi się mu wytłumaczyć że może maleństwu ogromną krzywdę zrobić. Bo to nie chodziło już o wygodę dziecka czy rodzica ale o życie tego maleństwa. Chyba wyglądałam na wstrząśniętą, bo tatuś wyjął maluszka i dalej poniósł go na rękach. Ale tego widoku nie zapomnę.

Chusteryczka Awatar Behemot
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

K==fa.Aż wlazłam na te stron ebo koleżanka z uprem maniaka chce kupic, nic do niej nie trafia.
    Nikodem-12.01.2009-Skarb mój największy
    Karmiłam piersią 3 lata 3 tygodnie i 2 dni

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylvetta Zobacz posta
    A! I jeszcze jedno! Było w tym sklepie nosidło Baby Bjorn To mozliwe zeby to cos kosztowało 555 zł????
    możliwe, jak byłam w ciąży to widziałam to wisiadło w sklepie z w miare drogimi rzeczami i akcesoriami dla dzieci i pamiętam, że zwróciłam na nie uwagę, bo zazwyczaj jak coś jest w takiej cenie to powinno być dobrej jakości (a tu klapa), ale dla mnie było to za drogie i chyba może nawet wtedy zaczełam szukać czegoś do noszenia sensownego i trafiłam na forum.. ?

no niestety nie każdy tak robi... dziś widziałam tatusia a pod kurtką wisiadlo(chyba bo tylko wystawał górny zagłowek sztywny, więc chyba wisiadło, bo jakos tak nózki zwisały, ale pewna nie jestem... a jaki dumny był
    K. 2009M. 2012

Uprawnienia umieszczania postów