Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: jeszcze raz o torbach do noszenia dzieci

Chustoguru Awatar yanettee

Domyślnie jeszcze raz o torbach do noszenia dzieci

Mama Kubusia i Basi

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Kiedyś trafiłam na długi artykuł o potencjalnym zagrożeniu noszenia w tego rodzaju torbach, koncentrujący się w dużej mierze właśnie na problemach z oddychaniem, z testami przeprowadzonymi na konkretnych torbach i konkretnych dzieciach:
    http://babyslingsafety.blogspot.com/...ag-slings.html
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustoholiczka Awatar Agut
    Miejscowość
    okolice Grodziska M.

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Dzięki Agut,
    dziś natknęłam się na zdjęcie australijskiego maleństwa znajomych w torbie tego typu, podesłałam im znaleziony dzięki Tobie artykuł, który nie tylko mówi, dlaczego wycofują, ale jeszcze krótko tłumaczy jakie jest niebezpieczeństwo i na co uważać nosząc w tego typu urządzeniach. Jakbym im podesłała tamten długi tasiemiec pewnie by mnie olali jako nawiedzoną, a tak może zajrzą i zainteresują się bardziej tematem.

W tym serwisie (nie znałam go wcześniej) można jeszcze znaleźć filmik Amerykańskiej Komisji ds. Bezpieczeństwa Produktów Konsumenckich Jak bezpiecznie nosić dziecko w chuście (a dokładniej w torbie), może komuś na coś się nada.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Uprawnienia umieszczania postów