Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: ile godzin, minut? dziennie nosic dwumiesięczniaka?

Chusteryczka

Domyślnie ile godzin, minut? dziennie nosic dwumiesięczniaka?

dziewczyny, noszę swoją malutką w sumie około 3 godzin dziennie w kieszonce, czy to nie za dużo dla kruszynki?
    ona to uwielbia, śpi sobie albo się uśmiecha, ale jak to jest z tym pionem? mała ma dwa miesiące

podzielcie się doświadczeniem....
    Ostatnio edytowane przez mako ; 19-03-2010 o 17:17
    synek 2007 córol 2010 ​proszę nie cytuj moich zdjęć taka podstawa autonommii.

Chusteryczka

Domyślnie

No napiszcie coś, dodajcie odwagi bo się boję, że mogłaby jej ta kieszonka zaszkodzic.
    A już się zaczęła chyba domagac.... cały dzień marudzi co jakiś czas i dopiero jak ją ponoszę to smacznie zasypia i śpi póżniej w łóżeczku full relaks
    Czasami ma takie ''duszki'' to znaczy jak już zaśnie w chuście to tak raz na dłuuugi czas zdaża jej się tak jęknąc ( łyknąc głosno powietrze może/)

Chustoholiczka Awatar glo
    Miejscowość
    w podróży

Domyślnie

odwagi, nie bój się. takich wątków już trochę było, może dlatego nikt nie pisze. jak mała jest zdrowa, nie ma problemów z napięciem mięśniowym czy stawami, to noś bez stresu. Sprawdzaj oczywiście, jak oddycha, jak tam z nosem. No i prawidłowe wiązanie jest ważne - plecy w c, pilnuj wpadniętej dupki, musisz też dobrze dociągać, i będzie dobrze. 3 godziny ŁĄCZNIE to nie tak znowu dużo.

Chustomanka Awatar larwunia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Ja nosiłam od urodzenia w pionie, poziom u nas się nie sprawdzał. Mysłę, że tutaj na forum bardzo dużo dziewczym wcześnie pionizowało maluchy ... Od 3 h dziennie noszenia w chuście nic się nie stanie. Ważne żeby np zmienić wiązanie jeśli zamierzasz w danym dniu długo nosić ..
    Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13

Chustoholiczka Awatar hanti
    Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

Domyślnie

trzy godziny to wcale nie jest bardzo dużo, bywały dni kiedy ja musiałam nosić duuuużo więcej. Jeśli maleństwu jest dobrze, nie buntuje się, to jest ok byle było to połączone z czasem na przeciąganie się i na zabawę na macie
    Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

and life's like an hourglass glued to the table,
    No one can find the rewind button girl
    So cradle your head in your hands.
    And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

ja moja nosze od 1 tyg zycia
    teraz ma dwa miesiace i potrafi spac trzy godz ciurkiem w chuscie i faktycznie nie spi cicho pojekuje jak ptaszek
    bywa ze nosimy sie wiecej w dany dzien bo nie odkladam jej do lozeczka jak zasnie bo z reguły budzi sie juz po rozwiazaniu chusty
    bawi sie oczywiscie na brzuszku i w innych pozycjach
    swietnie sie rozwija

Chusteryczka

Domyślnie

dzięki....
    Mam nadzieję, że dobrze dociągam i w ogóle, ale jednak ta presja otoczenia jest duża, rodzice to mają mnie za kompletną dziwaczkę, wariatkę z tymi chustami.
    Niestety są lekarzami, więc czasami po prostu tracę już wiarę że cokolwiek co robię jest dla dzieciaków dobre, bo oni wszystko krytykują co robię
    A przy dwulatku na prawdę trudno dac wystarczająco dużo czułości maluszkowi i chusta się u nas bardzo sprawdza....

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Tym bardziej noście się na zdrowie!

Oczywiscie przecież nie nosisz non-stop, dajesz poleżeć i pofikać nóżkami, jest czas na karmienie, przewijanie, na sen itd...

Dziecko samo daje znać jak mu coś nie pasuje - jak nie marudzi, jest zadowolone z noszenia - to czego chcieć więcej?

A rodzicom moze podsunąć jakąś lekturę? Niech podejdą do sprawy "naukowo"...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustofanka
    Miejscowość
    Stolica i okolica

Domyślnie

ja przez pierwsze trzy mies nosiłam codziennie od 8 do 16tej z dwiema przerwami na karmienie i przewijanie. Teraz często mały sam nie chce być noszony. Woli pogadać do pluszaków i zasnąć samodzielnie.. buuu
    Ula, mama Seweryna (marzec 2008) i Bruno (listopad 2009)

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dafinka Zobacz posta
    ja przez pierwsze trzy mies nosiłam codziennie od 8 do 16tej z dwiema przerwami na karmienie i przewijanie. Teraz często mały sam nie chce być noszony. Woli pogadać do pluszaków i zasnąć samodzielnie.. buuu
    tragedia...to trzeba mówić na początku chustowania...uważaj bo wciąga i uważaj bo dziecię z czasem już nie chce....dżizus i co ja zrobię ze swoim świeżym nałogiem

Chusteryczka

Domyślnie

będziemy zatem porcjowac przyjemności w końcu z niczym lepiej nie przesadzac.
    Ciekawe co z tym robią w azji, jak dzieci są prawie cały czas przywiązane

Uprawnienia umieszczania postów