Niektóre z was piszą, że wełna nadaję sie na cały rok, mi się wełna kojarzy tylko z zimnymi porami roku? jak ona się sprawuje latem? Może się mylę? W końcu to naturalny składnik, na pustyni chyba też noszą grube szmaty.
Niektóre z was piszą, że wełna nadaję sie na cały rok, mi się wełna kojarzy tylko z zimnymi porami roku? jak ona się sprawuje latem? Może się mylę? W końcu to naturalny składnik, na pustyni chyba też noszą grube szmaty.
ja noszę wełenki latem i bardzo sobie chwalę
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
Welna oddycha i znakomicie izoluje - zima trzyma cieplo od ciala nawet jak jest mokra (w mokrej bawelnie sie marznie), latem izoluje od ciepla z zewnatrz poprzez oddychanie. Dlatego jest znakomita na otulacz (zalanolinowana) jak i ubranie np. na ramiaczkach. Acha dotyczy to wszytskich naturalnych wlokien ze zwierzat- welna owcza, kaszmir, alpaca, mohair, itp. Wlokna roslinne zachowuja sie inaczej.
Jak najbardziej nosilam w wełnie całe zeszłe latoNo, może poza najgorszymi upałami, ale wówczas to we wszystkim jest "za gorąco"
![]()
Starszy Syn (VIII.2006), Córka (I.2009) i młodszy Syn (XI.2011)
http://moje-dzieciaki.blogspot.com/
We are what we think. All that we are arises with our thoughts.
With our thoughts we make the world. Buddha
Mam jedną wełenkę, której póki co jeszcze nie testowałam latem.
Czekam (mam ogromną nadzieję) na drugą, której nie mogę się już doczekać.
Póki co (w mojej ocenie) wełenka bije na głowę len.