Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: jak wyjąć dziecko z plecaka/ jak zasłonić jak zaśnie w plecaku

Mieszany widok

Chustofanka Awatar Noriska
    Miejscowość
    Norwegia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez beti55 Zobacz posta
    na elastyku już widziałam że można i jedno i drugie, ale na tkanej???

ratunku!

Ratunku!!! Elastyk ma tylko jedno dopuszczalne wiazanie - elastyczna kieszonka (czyli najpierw poly i na nie kieszonka) na brzuszku!!! Jesli widzialas inne zdjecia to tylko na odpowiedzialnosc osob wystepujacych na zdjeciach

"I lać Ci będą łzy potęgi drugiej ci, co człowiekiem nie mogli Cię widzieć." - Norwid

Chustonoszka Awatar beti55
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Noriska Zobacz posta
    Ratunku!!! Elastyk ma tylko jedno dopuszczalne wiazanie - elastyczna kieszonka (czyli najpierw poly i na nie kieszonka) na brzuszku!!! Jesli widzialas inne zdjecia to tylko na odpowiedzialnosc osob wystepujacych na zdjeciach
    http://www.jeportemonbebe.com/medias...ble-hamac.html

??

Chusteryczka Awatar Musli
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Na tym filmiku jest dobrze pokazane zdejmowanie z plecow. Noszenie duzego dziecka w plecaku z elastyka to na prawde szalenstwo. A o tym filmiku juz bylo baardzo duzo pisane, swoja droga moje ulubione wiazanie z koszulka.
    A odlozyc spiace dziecko trzeba powoli siedzac na materacu- Alik sie nei budzi. Ale mysle ze to od dziecka zalezy, Alik sie nie budzi nawet na stuki-póki różne w okolicach łóżeczka.
    nie ma mnie, wracam w niedzielę

blog http://szandorowemusli.blogspot.com
    dziergadełka http://musli-ruszyczmiejsca.blogspot.com

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

Beti, uwierz, z elastyka powinno się wiązać tylko kieszonkę z panelem na wierzchu. w instrukcjach różnych producentów są rozmaite babole, łącznie z noszeniem dziecka przodem do świata.
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Chustonoszka Awatar beti55
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

o tym że przodem nie można to słyszałam, ale i tak mnie to nie dotyczy bo mam tylko tkane

pochwalę się, udało mi się wyjąc małą dziś z plecaka przez biodro juppi

jeszcze tylko ten patent ze spaniem i osłoną główki, muszę nosić przy sobie jakiś cienki szal i jakoś to wypróbować, ale to jak będę z mężem bo samemu to trudno na początek, boję się wychodzić w plecaku jak mała jest śpiąca, jak wychodzę na spacer bo marudzi i chce żeby zasnęła, to wybieram 2x

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Nie wiem czy temat wyjmowania na śpika nadal aktualny, a filmik nam się nie odpala. My się wiążemy testowo po domu, idzie nam tak i tak też szczególnie prosty plecak. Młody zasypia w 15 sekund, więc mamy patent, jak wyjąć dziecię. I potrzebujemy potwierdzenia czy nie robimy nic źle.
    Potrzebne jest łóżko/fotel - coś miękkiego, gdzie położymy śpioszka. Kucam przy łóżku lub siadam na brzeżku bokiem. Nachylam się do przodu, jak przy wiązaniu, jeszcze w chuście dość ciasno zaciągniętej, ale węzły już rozwiązane, żeby ogony chusty były z przodu. Potem nachylam się do boku, jakbym chciała się położyć z siedzenia, ale cały czas przechylona do przodu, skręcam tułów. Bąbel obciąża biodro/plecy aż do barku. Pupcia dotyka fotela, mam chwilę na poluzowanie chusty i amortyzując tylko chustą - nie dotykam dziecia - kładę na legowisko razem z chustą ciasno przy ciele. Jak młody poczuje dłonie na sobie - oczy się otwierają, dlatego wyjeżdża tylko na chuście z moich pleców.
    Czy guru chustowe mnie nie zjedzą, że coś nie tak?
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Uprawnienia umieszczania postów