Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: jak wyjąć dziecko z plecaka/ jak zasłonić jak zaśnie w plecaku

Chustonoszka Awatar beti55
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie jak wyjąć dziecko z plecaka/ jak zasłonić jak zaśnie w plecaku

mam tu problem, dopiero zaczynam wiązać plecak i upodobałam sobie hanti, niestety jak wyjmuję dziecko sama to siadam na łóżku i ją kładę na poduchę i wtedy zdejmuję chustę z ramion, a chciałabym potrafić jeśli to możliwe wyjąć dziecko np jak będę w restauracji, czy na spacerze nawet, jak to zrobić

druga sprawa to to że moje dziecko lubi zasnąć w plecaku ale nie daję rady sama zasłonić jej główki, musze mieć czyjąś pomoc, czy to można zrobić samemu? jak zaśnie to jest tragedia, bo pół ciała jej lata na boki

Aga ma rok, a ja wiążę na ince i motylach nati jedwabnych, na elastyku już widziałam że można i jedno i drugie, ale na tkanej???

ratunku!

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość
    Gdańsk / Sopot / Warszawa

Domyślnie

ja zdejmuje tak - rozwiązuje chuste , popuszczam zsuwając mała - jedną ręką trzymam obie poły, drugą młodą, zsuwam pod pachę i tamtędy ją wyciągam...troche glupio opisane ale nie wiem jak inaczej, najłatwiej pokazać. Nigdy inaczej nie ściagałam......
    Co do zasniecia - ja podchodzę do witryny sklepowej żeby widzieć małą i zarzucam szalik/apaszke za glowę młodej i zawiązuje sobie z przodu po skosie - nad jednym ramieniem i pod drugą pachą....Pomysł hanti - sprawdza się super , głowka wcale nie odpada

Chustoguru Awatar yanettee

Domyślnie

może zobacz sobie jak Hanti zdjęła sobie dziecko z pleców w faktach
    Mama Kubusia i Basi

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość
    Gdańsk / Sopot / Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yanettee Zobacz posta
    dokładnie o to mi chodziło

Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yanettee Zobacz posta
    nie rozumiem, gdzie?

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

a macie patent jak zdjąć śpiące tak, żeby się nie obudziło?
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

słyszałam o tym fakcie

a odnośnie zdejmowania dziecka, super patent, wypróbuję, dzięki :*

Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IzaBK Zobacz posta
    a macie patent jak zdjąć śpiące tak, żeby się nie obudziło?

dobre pytanie, kto odpowie?

Chustofanka Awatar Noriska
    Miejscowość
    Norwegia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez beti55 Zobacz posta
    na elastyku już widziałam że można i jedno i drugie, ale na tkanej???

ratunku!

Ratunku!!! Elastyk ma tylko jedno dopuszczalne wiazanie - elastyczna kieszonka (czyli najpierw poly i na nie kieszonka) na brzuszku!!! Jesli widzialas inne zdjecia to tylko na odpowiedzialnosc osob wystepujacych na zdjeciach

"I lać Ci będą łzy potęgi drugiej ci, co człowiekiem nie mogli Cię widzieć." - Norwid

Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Noriska Zobacz posta
    Ratunku!!! Elastyk ma tylko jedno dopuszczalne wiazanie - elastyczna kieszonka (czyli najpierw poly i na nie kieszonka) na brzuszku!!! Jesli widzialas inne zdjecia to tylko na odpowiedzialnosc osob wystepujacych na zdjeciach
    http://www.jeportemonbebe.com/medias...ble-hamac.html

??

Chusteryczka Awatar Musli
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Na tym filmiku jest dobrze pokazane zdejmowanie z plecow. Noszenie duzego dziecka w plecaku z elastyka to na prawde szalenstwo. A o tym filmiku juz bylo baardzo duzo pisane, swoja droga moje ulubione wiazanie z koszulka.
    A odlozyc spiace dziecko trzeba powoli siedzac na materacu- Alik sie nei budzi. Ale mysle ze to od dziecka zalezy, Alik sie nie budzi nawet na stuki-póki różne w okolicach łóżeczka.
    nie ma mnie, wracam w niedzielę

blog http://szandorowemusli.blogspot.com
    dziergadełka http://musli-ruszyczmiejsca.blogspot.com

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

Beti, uwierz, z elastyka powinno się wiązać tylko kieszonkę z panelem na wierzchu. w instrukcjach różnych producentów są rozmaite babole, łącznie z noszeniem dziecka przodem do świata.
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

o tym że przodem nie można to słyszałam, ale i tak mnie to nie dotyczy bo mam tylko tkane

pochwalę się, udało mi się wyjąc małą dziś z plecaka przez biodro juppi

jeszcze tylko ten patent ze spaniem i osłoną główki, muszę nosić przy sobie jakiś cienki szal i jakoś to wypróbować, ale to jak będę z mężem bo samemu to trudno na początek, boję się wychodzić w plecaku jak mała jest śpiąca, jak wychodzę na spacer bo marudzi i chce żeby zasnęła, to wybieram 2x

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Nie wiem czy temat wyjmowania na śpika nadal aktualny, a filmik nam się nie odpala. My się wiążemy testowo po domu, idzie nam tak i tak też szczególnie prosty plecak. Młody zasypia w 15 sekund, więc mamy patent, jak wyjąć dziecię. I potrzebujemy potwierdzenia czy nie robimy nic źle.
    Potrzebne jest łóżko/fotel - coś miękkiego, gdzie położymy śpioszka. Kucam przy łóżku lub siadam na brzeżku bokiem. Nachylam się do przodu, jak przy wiązaniu, jeszcze w chuście dość ciasno zaciągniętej, ale węzły już rozwiązane, żeby ogony chusty były z przodu. Potem nachylam się do boku, jakbym chciała się położyć z siedzenia, ale cały czas przechylona do przodu, skręcam tułów. Bąbel obciąża biodro/plecy aż do barku. Pupcia dotyka fotela, mam chwilę na poluzowanie chusty i amortyzując tylko chustą - nie dotykam dziecia - kładę na legowisko razem z chustą ciasno przy ciele. Jak młody poczuje dłonie na sobie - oczy się otwierają, dlatego wyjeżdża tylko na chuście z moich pleców.
    Czy guru chustowe mnie nie zjedzą, że coś nie tak?
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Uprawnienia umieszczania postów