-
Chusteryczka
ojejoj. czytając Twoj post conajmniej kilka mysli przyszło mi do głowy. więc tak.
co do chust i ich cen. uważam, że wisiadła są tańsze ok. ale przeciez jak juz ktos tu pisał na wyprawkę składa się bardzo wiele rzeczy i tak chyba lepiej kupić uzywany wózek (ja dla pierwszego dziecka taki kupiłam i nie żałuję, bo zaoszczędziłam parę stów) i być może zrezygnować z paru innych rzeczy (mi wiele rzeczy okazało sie nieprzydatnych, np. butelki bo mała je TYLKO pierś) i te zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na chustę.
oczywiście nie musi byc to chusta nowa i super droga. ja moje pierwsze 2 kupiłam w granicach cenowych 120 - 130 zł. skoro wisiadło kosztowało 70, to chyba lepiej dorzucić 5 dych i miec bezpieczny produkt. no i edukacja. ok, nie ma kk. ale są instrukcje, filmiki na jutubie, pomoc innych mam tu na forum, zdjecia etc. to pomaga na pewno, a poza tym zawsze można wyjśc z inicjatywą.
co do sklepów. to szczerze mówiąc nie raz jak chodziłam w chuście po sklepie to pani sprzedawczyni: a co to jest i gdzie to kupić? to ja wyklad że chusty, że wiązane i ze to nie torby na dzieci (nota bene dostepne w sklepie!!!). może czasem po prostu zasugerować ich nabycie, lub mozliwość nabycia w sklepie, tymbardziej, że mówiły ekspedientki, że klientki pytały.... poleciłam przejrzeć inetrnet i poszukać np. chust NATI (co mi przyszło do głowy) i zamówic do sklepu, może jakies małe przeszkolenie, albo chociaż info powinno byc w sklepie dla niemowląt na czym to polega i z czym to się je, na co zwracać uwagę..... np. w smyku są takie chusty (Bebelulu rapalu, ale obok są torby i infanty, więc jak w morde strzelił dla zwykłego uzytkownika nie ma wielkiej róznycy podejrzewam).
nie chodziłam do szkoły rodzenia, ale pewnie fajnie by było jakby idea była szerzona tam, no i oczywiscie w ośrodkach zdrowia, bo to też wazne miejsce dla mamy i dziecka moim zdaniem 9może jakies plakaty w poczekalni?
Uprawnienia umieszczania postów