-
Chustomanka
-
-
ja nie jestem specjalistką ale moim skromnym zdaniem:
rączek nie chowaj pod pachy tylko niech ma ułozone tak jakby leżał na Tobie, oparte dłońmi o Ciebie, patrząc na plecki malucha wygląda to trochę jakby miał skrzydełka
czyli mniej więcej tak jak jest na zdjęciu
chustę dociągaj równomiernie a nie samą krawędź, na moje oko jest za luźno na plecach dziecka, wygładź ją na pleckach, nie może być fałdek, cały nadmiar chusty zbierz na górze i zawiń "wałeczek" na karku dziecka.
Dociągając nie ciagnij za sama krawędź ale zbierz w garść większą ilość materiału z każdej strony
wpadnięcia pupy nie reguluje się pionowymi pasami, pupa ma być wpadnięta nawet w wiązaniach bez prowadzenia pionowych pasów (kangurek, prosty plecak), musisz po prostu dziecko odpowiednio ułożyć od razu jak wkładasz go w kieszonkę, na końcu możesz poprawić łapiąc go za łydki i podciągając delikatnie kolanka
powodzenia
Ostatnio edytowane przez ulala.v ; 14-03-2010 o 12:09
Powód: ort
-
Chusteryczka
nóżki mas równo, to Ci wyszło fajnie!
i zgadzam się, że pupa musi być wpadnięta w poziomy panel, to nie ma być tak, że dziecko wisi podkolankami na pionowych pasach..
przy karku rzeczywiście za luźno, proponuję przy dociąganiu kontroluj dociągnięcie pochulaniem się do przodu - jesli dziecko się od ciebie odkleja, to trzeba dokładniej ..
Moje dodatkowe uwagi - widze, że zostają co całkiem długie ogony - spróbuj okręcić się jeszcze raz i wiązac wykońcenie z przodu i niżej - nie wokól talii tylko bardziej na biodrach, wtedy lepiej się rozkłada cięzar dziecka i dużo dłuzej można nosić bez zmęczenia
no i wtedy tłuszczyk nie ma którędy wychodzić
G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998
NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala:
PogotowieChustowe.pl
konsultacje także poprzez SKYPE 
-
Chustonówka
moja też wyciąga rączki, mówię na jej pozycje wtedy 'na supermena' jak nie jedną to drugą ijak chcę jej choć trochę schować tę łapkę to jest awantura, nie wiem już sama
mama Oliwii od 12.02.2010 godz 5:07
Uprawnienia umieszczania postów