Pokaż wyniki od 1 do 20 z 221

Wątek: Dziś w Faktach TVN o 19

Mieszany widok

Chustonoszka Awatar Asiolek
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ciekawe czy pan Paweł Zawitkowski odniesie się w jakiś sposób do tego materiału. Z tego co pamiętam był on zaangażowany i propagował noszenie w takiej torbie. Chyba filmik jest gdzieś w sieci.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Puławy teraz nibylanida

Domyślnie

ehh no i ja wczoraj usłyszałam od rodziców i bratowej a słyszałaś o tym dziecku co się w chuście udusiło????
    rodzicom odpowiedziałam że w nosidle a nie chuście a to zasadnicza różnica
    a bratowej nic bo powiedziała mi o tym pierwsza jak jeszcze o niczym nie wiedziałam ale skwitowałam że na pewno było źle zawiązane albo matka jakaś niepoważna że nie zauważyła co sie z dzieckiem dzieje (nie wiedziałam w jakim wieku dziecko, gdzie jak?? odp na tekst dziecko w chuście sie udusiło i zaraz miałam przed oczami fotki tych dzieciaczków z przodu zamotanych niegramotnie co na którymś wątku są powklejane)

ahhh już dziś się nie mogę doczekać na swoją chustę, a że mieszkam teraz na wsi to założę się że jak tylko na spacer wyjdę to cała wieś będzie oczy wlepiać we mnie ;/

Chustofanka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

mnie też zastanawia, jakim cudem ta kobieta zauważyła, że dziecko nie oddycha dopiero przy samochodzie
    ja do tej pory latam do pokoju Natalki kilka razy wieczorem kiedy już śpi, a to kołderkę poprawić a to kota przegonić bo na poduszkę się pcha (ma zezwolenie od Natalki na spanie w nogach .
    Nie wyobrażam sobie, że można spokojnie łazić po sklepie i nie sprawdzić co z dzieckiem. Wrzuciła babka dziecko do worka i pewnie cieszyła się, że maluch spokojnie śpi a ona może zakupy zrobić ;/

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Asiolek Zobacz posta
    Ciekawe czy pan Paweł Zawitkowski odniesie się w jakiś sposób do tego materiału. Z tego co pamiętam był on zaangażowany i propagował noszenie w takiej torbie. Chyba filmik jest gdzieś w sieci.
    nie jestem fanką Lulu ale już drugi raz widzę w tym watku wrzucanie do jednego worka wszystkiego co ma jedno ramię. dlatego chiałabym zacytować Agę z innego wątku

wypadek zdarzył sie w tzw baby bagu infantino - wedle 'oficjalnej" terminologi baby bagi to takie chusty, które posiadają materacyk i nie dają możliwości ułożenia dziecka po skosie lub na boku, oraz nie mają możliwości dociągnięcia chusty na dziecku (częściowo do tej definicji pasują również pouche
    dodam, że Lulu IMO nie jest typowym babybagiem, zwłaszcza po wielu modyfikacjach, jakie były wprowadzane - nie ma materacyków, usztywnień, jest z bawełny a nie z czegoś sztucznego jak premaxx czy infantino owe.
    bardzo mi żal tego dziecko i jego rodziców. ale to powinno nam uświadomić, że taki wypadek mógł zdarzyć się wszędzie - w domu, w sklepiku osiedlowym, w chuście kolkowej, w szaliku..., dlatego, że użytkownikowi sprzętu zabrakło zdrowego rozsądku i umiejętności.
    Ostatnio edytowane przez ithilhin ; 15-03-2010 o 19:46 Powód: literwoki
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

tak mi przyszło tylko na myśl ze np foteliki samochodowe tez moga byc niebezpieczne..np źle przypięte....
    dlatego producent sprzetu powinien zrobic wszystko (włącznie ze szkoleniami dystrybutorów np - jesli to konieczne ) żeby uzytkownik nie miał wątpliwosci jak co stosować.
    i do tego powinna zmusic producentów owa komisja.
    zwłaszcza w USA to wazne - bo tam ludzie są jacyś mniej dociekliwi i maja dziwne pomysły (typu suszenie kota w mikrofali....)
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

i jeszcze jedno
    http://www.cpsc.gov/cpscpub/prerel/prhtml10/10165.html
    te znaki są świetne - proste i obrazowe.
    ale podane fakty mnie nieco zdołowały przyznam. ja wiem, że takie rzeczy się dzieją. ale co innego wiedzieć gdzieś tam z tyłu głowy a co innego poczytać...
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Biedny dzidziuś i żal mi rodziców
    Fajnie że była mowa o chustach ale szkoda że w takiej smutnej sytuacji, Kto z uwagą oglądał ten zrozumiał różnice pomiędzy chustą a nosidłem ( torbą w tym przypadku) ale niestety wiadomości o tragediach ludzie oglądają pełni emocji i np. moja mama od razu przyleciała do mnie i od progu nawija ze chusty sa złe i dlaczego ja namawiam siostrę na chustę , ze dziekco sie udusiło że to jakaś głupia moda z tymi chustami , ż eona nie pozwala itp. Nijak nie dało się jej przekonać...
    Dopiero moja babcia wkroczyła ( o dziwo też wielka przeciwniczka chust - do czasu gdy nie oglądneła Zawitkowskiego w DDTVN ) i zaczeła mamie tłumaczyć co i jak - aż mnie zatkało
    Podsumowując , Dziewczyny dobra robota! - do mojej babci traifłyście k:

Uprawnienia umieszczania postów