Materiał suuuper! w koncu widzialam!
ale wiecie co mnie tez sie wydaje ze ludzie nie swiadomi, i nie wiedzący co jest co nie koniecznie musza rozróżnić chuste od nosidła czy torby!powiedzieli ze moze być coś niebezpieczne i to w glowach im utkwilo![]()
najważniejsze, że było rozróżnienie chusta ( pokazany materiał ) i torba do noszenia dzieci. To się wbije w świadomość. Nie od razu pewnie, ale ziarno zostało zasiane![]()
Mery&Mariu->Fifi&Lilu
http://www.dpp.warszawa.pl/
no niestety...mojej mamie - wielkiej fance bliskosci, wkoncu to ona nosila mnie ponad 2 lata w nosidle snuglly w latach '80...keidy to bylo dosc niedopojecia i od Cyganek, bezdomnych, czy nieodpowiedzialnych matek nie raz byla zawolana... - to i tak jej utkwilo 'chusta doprowadzila do smierci noworodka'...
starsznie wspolczuje tej kobiecie...calej rodzinie...temu malenstwu...
to starszne, ze musialo dojsc do tragedii, naprawde...
ale wiecie czego nie pojmuje tez...? ze to sie stalo pewno calkiem niedawno - dzis, wczoraj, moze tydzien temu, a ta mama wystapila przed kamera z taka zimna krwia - tu nie mowie o niej personalnie, ze taka jest, ale to takie dla mnie charakterystyczne w tych materialach z usa...nie wiem czy jakby to w polsce sie stalo, to czy bysmy zobaczyli, a nawet czy uslyszeli komentarz tej matki....
gratulacje dziewczyny. krótko, i na temat.
Po faktach poszliśmy jeszcze na chwilę do naszej rodzinki i jak wkroczyłam w zielonym hopku to od progu usłyszałam " ooo taka zielona chusta była przed chwilą w TV ale dziewczyny pięknie nosiły i ty też Igiego na plecy wrzuć, fajnie mu będzie bo tam się dzieci tak cieszyły...."
Dodam że osoby tak uradowane chustami są w przedziale wiekowym ok 60 lat i usłyszałam od nich że latem też chcą małego ponosić
czyli odzew pozytywny