a ja mówiłam temu panu, że to wcale nie jest trudneach, Ci reporterzy, zawsze coś ubarwią...
a ja mówiłam temu panu, że to wcale nie jest trudneach, Ci reporterzy, zawsze coś ubarwią...
Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)
Pochłonęło mnie życie,
więc w wirtualnym niebycie
pozostaję do odwołania.
"A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"
hanti - masz czadowa fryzurke
i niby o tej tragedii slyszalam, ale jak ogladalam material i mowili o tej kobiecie to az mi ciary przeszly... straaaasznie jej wspolczuje![]()
ja jestem zadowolona bo pan przyjeżdżając do mnie realizował materiał o dziecku uduszonym w CHUŚCIE a wyjechał z materiałem o dziecku uduszonym w NOSIDLE
mała nie motana na szybko, ale konia z rzędem temu kto moją córkę przekona ze chusta ma być pod kolankami, bo ona podskakuje mi na plecach do momentu kiedy wszystko nie zjedzie jej na uda i wtedy jest jej wygodnie. A ja już dawno wyleczyłam się z idealnych wiązań (jakieś jedno dziecko temu)
Ale szczerze jak zadzwonili do mnie z tvn z informacją że dziecko udusiło się w chuście to zamarłam, szok, bardzo współczuje tej kobiecie i jestem wściekła że tyle firm które produkują takie nosidła wmawia mamom że ich produkty są bezpieczne. Moim zdaniem jeśli 70 % rodziców nie jest w stanie prawidłowo, bezpiecznie ułożyć w takiej torbie dziecka to tej szajs nie jest bezpieczny !!!
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
Hanti ja tam głównie słyszałam słowo TORBA - także brawo brawo brawo!
Ja tez miałam torbę i właśnie jak próbowałam włożyć młodego to mu się bródka wbijała w klatkę - dlatego stwierdziłam, że coś jest nie tak.
No ale niestety, tu się stało jak stało...
A mój M jeszcze skomentował - 7dni i na zakupy poleciała? Gdzie ta słynna amerykańska pomoc sąsiedzka i przynoszenie żarcia do drzwi? I do dziecka nie zaglądała? Ja jak w wózku woziłem to co chwila patrzyłem, czy aby oddycha jak za spokojnie leżał...
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
dziewczyny! super naturalnie i bardzo zwięźle i na temat
właśnie tak jak powinno być. Jasny przekaż no i Hanti znowu zabijasz mi głowę forestem!
Beata, mama Zosi (15.02.2009) i Mikolaja (6.01.2011), żona Łukasza
Straszna tragedia!
Ale materiał fajny! U mnie też cała rodzinka zasiadła i patrzyli na mnie spod oka z wyrzutem( ja początkująca z chusta jestem), ale po materiale wyluzowali i zrozumieli różnicę.
Brawo za materiał!
Ja akurat byłam u rodziny z Zosią śpiącą w manducerodzinka nie chustowa, ale roznice pomiedzy torbą na dziecko a chustą zauważyli
Dziewczyny - wyglądałyście super![]()
Co do tej historii z dzieciątkiem, które zmarło - w głowie mi się nie mieści po pierwsze zabranie 7-mio dniowego noworodka do supermarketu, a po drugie nie zaglądanie do tej torby i nie sprawdzanie co z maluszkiem. Pamietam moje wyjscie z Zosią zamotaną w chustę - co chwila sprawdzałam (albo prosiłam męża) czy z Zosią wszystko ok..
Monika - mama Dominiki (20.02.2003) i Zosi (14.09.2009)
"I niech sie mysli kolataja. Z kolatania rodza sie marzenia.
A potem plany. Bo plany to marzenia z odkreslona data realizacji.." /by Marzena hlm
dziewczyny, swietnie wypadlyscie! nad uroda hanti nie wypada mi sie zachwycac, bo miala na sobie ellevilla i moge byc posadzana o ukryta reklame![]()
ja sie ciesze z tego materialu. rowniez z tego, ze zostalo powiedziane, ze noszenie moze stwarzac niebezpieczenstwo. i jesli spowoduje to, ze niektorzy ludzie nie kupia chusty, nosidla, czy torby, to wcale nie jest tragedia. jesli ktos nie jest przekonany, to niech nie kupuje, jesli ma zle uzyc i skrzywdzic swoje dziecko. uwazam wrecz, ze powinna byc bardzo naglasniania kwestia bezpieczenstwa noszenia, tak aby rodzice wiedzieli na ten temat jak najwiecej i chcieli sie uczyc, jak wiazac prawidlowo. lepiej, zeby chusty/nosidla mialy mniej zwolennikow, ale prawidlowo ich uzywjacych, niz wiecej, ale stosujacych "byle jak".
Brawo dziewczyny!Dzięki Bogu,że do Was dotarli.Jest nadzieja,że widzowie TVN,którzy oglądali Fakty jednak zrozumieją różnicę.Hanti,Twoje słowa o "torbach" tyle razy powtórzone,już jak mantra brzmiałyI dobrze,bo to trzeba głośno i wyraźnie artykułować!
I tak już nie o chustach.Jak nasze chustomamy ogólnie pięknie wyglądały,to aż się oczy śmieją do Was![]()
kurcze nie bylo mnie troszke na forum i nie wiedzialam o tym reportazu
wpadam do domu po zakupach a tam widze hanti w TV i az mnie zatkało
stalam jak zaczarowana i gapilam sie w telewizor jak nigdy
tylko moi zacofani tescie od razu: widzisz, widzisz te szmaty sa niebezpieczne a Ty w nich nosisz
nawet nie dyskutowałam![]()
[*] i
Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013
Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter
Wielkie gratulacje dla was dziewczynyi dzięki za link bo bardzo żałowałam że nie mogłam tego oglądać a zadzwoniła mama spanikowana że dzwoniła do niej ciocia że to widziała i że dziecko się udusiło a ja przecież szyję nosidła, ehhh przecież Hanti jasno wyjaśniła róznicę a ignoranci i tak zrozumieją jak chcą ;(
woolloomooloo - moje nosidła
http://pogodzinach7.blox.pl/html * http://mei-tai.wix.com/woolloomooloo * http://meitai-by-martala.blogspot.com/
hmmm...
no i się okazuje, że jak ktoś się postara to i nie zrozumie, ze to nie chusta była... :/
powiedziała mi moja mama, że powiedziała jej babcia moja (która nie oglądała), która usłyszała, ze zmarło dziecko w... chuście....
w dodatku to dziecko miało.... 6tygodni..
no cóż, tak się rodzi plotka....
Weronika Magdalena 09.10.09
http://weronikamagdalena.blog.pl
czekamynaczerwcowegochłopca2017
Następnego dnia po tych wiadomościach będąc w księgarni słyszłam jak dwie ekspedienki rozmawiały o tym. Zrozumiały że chusty są bezpieczne, ale że wiązanie ich to tak trudna sztuka,że lepiej już w wózku wozić bo to najbezpieczniej.
hanti, żeby 70%. tak jak powiedziałaś w materiale, w torbie nie ma żadnej kontroli nad tym jak dziecko jest ułożone, w każdej chwili może się ześliznąć. swoją drogą jest to smutne, że musiała się taka tragedia wydarzyć, żeby media się szerzej tematem zainteresowały.
uważam też, że przydałyby się przepisy - żeby producent takich toreb nie mógł chwalić się atestem. znowu zachodzę w głowę kto i na jakiej podstawie je przyznaje???
Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)
Pochłonęło mnie życie,
więc w wirtualnym niebycie
pozostaję do odwołania.
Współczuję rodzicom straty dziecka.
Materiał bardzo fajny. Ja zrozumiałam wszystko. Niestety mój teść oglądał i nie słuchał ze zrozumieniem. Dzwonił do mnie i to co zapamiętał to, ze chusty są niebezpieczne a jak chcę już nosić to od 4 miesiąca.
TAK MATERIAŁ BARDZO DOBRY, DOBRZE, ŻE TAK JASNO POWIEDZIANE O TYM ZE NAJWAZNIEJSZE JEST ABY PRAWIDŁOWO DZIECI NOSIEC, CHODZI MI O POZYCJĘ, .... MOZE I W INNYCH TELEWIZJACH BEDĄ TAKOWE MATERIAŁYM BO NP. BYŁAM OSTATNIO W RZYMIE I TAM WŁAŚCIWIE TO SAME WSIADŁA PRZODEM DO ŚWIATA, I MNUSTWO WÓZKÓW, UFF JEDNA MANDUCA ALE ANI JEDNEJ CHUSTY NIE WIDZIEĆ.
DZIEWCZYNY NA MEDALSIĘ SPISAŁYŚCIE