Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 30

Wątek: ręce w plecaku

Chustofanka Awatar bessi
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie ręce w plecaku

Mam problem z rączkami: wkładam dziecko na plecy i dociągam prosty plecak. Po dociagnięciu i zawiązaniu okazuje się, że rece mojego dziecka są wewnątrz pasów plecaka na mioch ramionach.
    Jak to zrobić żeby było dobrze?

Chustomanka Awatar choco
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

to ja przycupnę bo problem i nas dotyczy
    aga mama tatiany '09 i tamary '12

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

na poczętku u nas łapki były podkurczone przed sobą więc problemu nie było, a teraz 16 m, motam z łapkami na zewnątrz. Potem jak ma ochotę dopiero jak się szykuje spać chowa sobie łapki do środka. Zdarzało się złapać łapki ale wykładam je wtedy z chusty i kładę na swojej szyi, jeśli ma ochotę tak je trzymać. A głaskanie łapką po skórze mamy to frajda dla nas obu

Chustofanka

Domyślnie

przeglądam forum i nijak nie mogę znaleźc patentu na rączki w plecaku... więc ten wątek idealny dla nas będzie...

Dziś kolejny raz próbowałam zawiązac plecak. Wrzucanie tobołka i dobre ułożenie materiału pod pupą nieźle nam juz idzie, a dziś nawet udało się względnie dociągnąc plecak, ale nie mogłam skończyc, bo dzieć mi zaczął protestować. Rączki uparcie wywija na wszystkie strony - najczęściej jedną w dół daje, a drugą wciska między moje plecy a swój brzuszek.

Próbowałam coś zdziałać rękami, ale nie sięgam... Jest jakis myk, co by te rączki jakos spacyfikować?
    Dobrochna 19.06.2008 i Jeremi 07.03.2012
    w wolnych chwilach siedzę między włóczką a szydełkiem

Chustonoszka
    Miejscowość
    Białystok

Domyślnie

podniosę wątek, też mam nadzieję się dowiedzieć jak to jest z tymi rączkami, a raczej jak ma być...
    moje żywioły: Artur-marzec 2009, Magdalena-wrzesień 2011
    "Nie wstyd nie wiedzieć, ale wstyd nie chcieć tej wiedzy uzupełnić."

Chustoholiczka Awatar martaj
    Miejscowość
    POZ

Domyślnie

hej koleżanki zamotane pomóżcie! mnie to nie dotyczy, bo moja to już starszak, ale z chęcią się dowiem co i jak
    Asieńka (2011) Justysia (2014) Czaruś (2017)

Chustofanka Awatar Apulina
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

ja nie przerzucam Młodego (16 m-cy) w tobołku, tylko przesuwam po biodrze, pod pachą - zanim to zrobię układam mu chustę pod paszkami i gdy zamotam to na wierzchu są - sprawdza się, choć nie jestem doradcą, nie wiem czy dobrze, że tak robię

Chustomanka Awatar nel
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Apulina Zobacz posta
    ja nie przerzucam Młodego (16 m-cy) w tobołku, tylko przesuwam po biodrze, pod pachą - zanim to zrobię układam mu chustę pod paszkami i gdy zamotam to na wierzchu są - sprawdza się, choć nie jestem doradcą, nie wiem czy dobrze, że tak robię
    U nas dokladnie tak samo!!!
    córka (czerwiec 2011) i syn (wrzesień 2013)

moje zdjęcia

Chustoholiczka Awatar martaj
    Miejscowość
    POZ

Domyślnie

ja wciąż w tobołku no, tobołki, co Wy na to
    Asieńka (2011) Justysia (2014) Czaruś (2017)

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Apulina Zobacz posta
    tylko u nas jeszcze maluch nie siedzi, więc ręce musi mieć w chuście...
    kolejne próby za mną - no i nic nie wychodzi... jak tak dalej, to w mietku za jakis miesiąc skończymy (o ile uda mi się uszyć...) a to wkładanie z biodra wypróbuję za jkais czas - może się uda?
    Dobrochna 19.06.2008 i Jeremi 07.03.2012
    w wolnych chwilach siedzę między włóczką a szydełkiem

Chustofanka Awatar bessi
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

[QUOTE=mata;1897466]tylko u nas jeszcze maluch nie siedzi, więc ręce musi mieć w chuście...
    QUOTE]
    z tego co pamiętam to na plecy od kiedy dziecko siedzi....chyba, że źle pamiętam
    córka 09/2009
    syn 06/2012

Chusteryczka
    Miejscowość
    Irlandia/Galway

Domyślnie

Na plecy w chuscie mozna nawet od urodzenia Do nosidla dopiero kiedy siedzi.
    A. 02.2010, T. 06.2012

Chustomanka Awatar czarna_zaba
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Ja mojemu po prostu te łapki zsuwałam w dół (swoja łapą), ewentualnie czekałam az sam zdejmie i poprawiałam wiązanie

Chustomanka Awatar wisienka103
    Miejscowość
    okolice miasta Kraka

Domyślnie

U nas ten sam problem - rączki. Często już przy robieniu tobołka, mały łapie mi chustę w rączki i nie mogę go dobrze zatobołkować. Na plecach też te rączki wariują, jedna np. wzdłuż ciałka a druga na górze. Może jakiś doradca się wypowie?

Chustomanka Awatar Aliszia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Zdarza mi się ten sam problem i jedyne, co mogę zrobić, oprócz wyginania siebie samej na wszystkie strony, to znaleźć kogoś, kto te łapki chuściochowi poprawi....
    Doula. Mama małej Polki, urodzonej16 czerwca 2012.

Chustonoszka Awatar doka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Podbijam problem jakl że dzielnie ćwiczymy plecaczek i szczerze powiem że coraz gorzej nam wychodzi, ale wracając do wątku, gdzie prawidłowo mają być rączki u dziecka jeszcze nie siedzącego? -proste wzdłuż ciałka czy lepiej ugięte w łokciach? a może to nie ma znaczenia?

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

ma znaczenie.
    mają być tak jak przy wiązaniach z przodu, czyli zgięte z łokciami w dół, a dłońmi w górze.
    dopóki dziecko nie siada samodzielnie - schowane.

moim patentem na taką pozycję rąk u Małego, który jest zafascynowany swoimi możliwościami ruchowymi, a nie możliwością bezruchu jest danie mu do rąk (tuż przed zatobołkowaniem) czegoś ciekawego acz miękkiego - na przykład szmatka z metkami, miękki mały żelowy gryzak, ... - nie przeszkadza po tym jak wypadnie z dłoni.

Chusteryczka Awatar masha
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

My znowu mamy problem, że młody odpycha się bardzo energicznie, a że silny chłopak jest, to ciężko mi w plecaku prostym dobrze dociągnąć mu krawędź przy szyjce...
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci Mama: Francesco 17.05.2012 i Helutek 22.04.2014
    LULAMY Akademia Chustonoszenia oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

To ja się dokleję. Do tych rączek i do problemów z dociąganiem. I rączki wiecznie żle i się wierci córa moja tak, że zawsze którąś krawędz źle dociągnę.

Ale spróbuję patentu ze szmatką
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Chustomanka
    Miejscowość
    koszalinek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    ma znaczenie.
    mają być tak jak przy wiązaniach z przodu, czyli zgięte z łokciami w dół, a dłońmi w górze.
    dopóki dziecko nie siada samodzielnie - schowane.
    czyli nie wystarczy ze maluch sam siedzi? musi sam siadać?? Bo to chyba różnica.... Proszę bardzo o popdpowiedź, bo też mam ten problem
    Bartuś - czerwiec 2012 kocham niezmiernie; czekamy na grudzień na kolejne Słoneczko

Uprawnienia umieszczania postów