Pokaż wyniki od 1 do 20 z 30

Wątek: ręce w plecaku

Mieszany widok

Chustofanka Awatar bessi
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

[QUOTE=mata;1897466]tylko u nas jeszcze maluch nie siedzi, więc ręce musi mieć w chuście...
    QUOTE]
    z tego co pamiętam to na plecy od kiedy dziecko siedzi....chyba, że źle pamiętam
    córka 09/2009
    syn 06/2012

Chusteryczka
    Miejscowość
    Irlandia/Galway

Domyślnie

Na plecy w chuscie mozna nawet od urodzenia Do nosidla dopiero kiedy siedzi.
    A. 02.2010, T. 06.2012

Chustomanka Awatar czarna_zaba
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Ja mojemu po prostu te łapki zsuwałam w dół (swoja łapą), ewentualnie czekałam az sam zdejmie i poprawiałam wiązanie

Chustomanka Awatar wisienka103
    Miejscowość
    okolice miasta Kraka

Domyślnie

U nas ten sam problem - rączki. Często już przy robieniu tobołka, mały łapie mi chustę w rączki i nie mogę go dobrze zatobołkować. Na plecach też te rączki wariują, jedna np. wzdłuż ciałka a druga na górze. Może jakiś doradca się wypowie?

Chustomanka Awatar Aliszia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Zdarza mi się ten sam problem i jedyne, co mogę zrobić, oprócz wyginania siebie samej na wszystkie strony, to znaleźć kogoś, kto te łapki chuściochowi poprawi....
    Doula. Mama małej Polki, urodzonej16 czerwca 2012.

Chustonoszka Awatar doka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Podbijam problem jakl że dzielnie ćwiczymy plecaczek i szczerze powiem że coraz gorzej nam wychodzi, ale wracając do wątku, gdzie prawidłowo mają być rączki u dziecka jeszcze nie siedzącego? -proste wzdłuż ciałka czy lepiej ugięte w łokciach? a może to nie ma znaczenia?

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

ma znaczenie.
    mają być tak jak przy wiązaniach z przodu, czyli zgięte z łokciami w dół, a dłońmi w górze.
    dopóki dziecko nie siada samodzielnie - schowane.

moim patentem na taką pozycję rąk u Małego, który jest zafascynowany swoimi możliwościami ruchowymi, a nie możliwością bezruchu jest danie mu do rąk (tuż przed zatobołkowaniem) czegoś ciekawego acz miękkiego - na przykład szmatka z metkami, miękki mały żelowy gryzak, ... - nie przeszkadza po tym jak wypadnie z dłoni.

Uprawnienia umieszczania postów