Mam problem z rączkami: wkładam dziecko na plecy i dociągam prosty plecak. Po dociagnięciu i zawiązaniu okazuje się, że rece mojego dziecka są wewnątrz pasów plecaka na mioch ramionach.
Jak to zrobić żeby było dobrze?
Mam problem z rączkami: wkładam dziecko na plecy i dociągam prosty plecak. Po dociagnięciu i zawiązaniu okazuje się, że rece mojego dziecka są wewnątrz pasów plecaka na mioch ramionach.
Jak to zrobić żeby było dobrze?
to ja przycupnę bo problem i nas dotyczy![]()
aga mama tatiany '09 i tamary '12
na poczętku u nas łapki były podkurczone przed sobą więc problemu nie było, a teraz 16 m, motam z łapkami na zewnątrz. Potem jak ma ochotę dopiero jak się szykuje spać chowa sobie łapki do środka. Zdarzało się złapać łapki ale wykładam je wtedy z chusty i kładę na swojej szyi, jeśli ma ochotę tak je trzymać. A głaskanie łapką po skórze mamy to frajda dla nas obu![]()
przeglądam forum i nijak nie mogę znaleźc patentu na rączki w plecaku... więc ten wątek idealny dla nas będzie...
Dziś kolejny raz próbowałam zawiązac plecak. Wrzucanie tobołka i dobre ułożenie materiału pod pupą nieźle nam juz idzie, a dziś nawet udało się względnie dociągnąc plecak, ale nie mogłam skończyc, bo dzieć mi zaczął protestować. Rączki uparcie wywija na wszystkie strony - najczęściej jedną w dół daje, a drugą wciska między moje plecy a swój brzuszek.
Próbowałam coś zdziałać rękami, ale nie sięgam... Jest jakis myk, co by te rączki jakos spacyfikować?
Dobrochna 19.06.2008 i Jeremi 07.03.2012
w wolnych chwilach siedzę między włóczką a szydełkiem
podniosę wątek, też mam nadzieję się dowiedzieć jak to jest z tymi rączkami, a raczej jak ma być...
moje żywioły: Artur-marzec 2009, Magdalena-wrzesień 2011
"Nie wstyd nie wiedzieć, ale wstyd nie chcieć tej wiedzy uzupełnić."
hej koleżanki zamotane pomóżcie! mnie to nie dotyczy, bo moja to już starszak, ale z chęcią się dowiem co i jak![]()
Asieńka (2011) Justysia (2014) Czaruś (2017)
ja nie przerzucam Młodego (16 m-cy) w tobołku, tylko przesuwam po biodrze, pod pachą - zanim to zrobię układam mu chustę pod paszkami i gdy zamotam to na wierzchu są - sprawdza się, choć nie jestem doradcą, nie wiem czy dobrze, że tak robię![]()
ja wciąż w tobołkuno, tobołki, co Wy na to
![]()
Asieńka (2011) Justysia (2014) Czaruś (2017)
Dobrochna 19.06.2008 i Jeremi 07.03.2012
w wolnych chwilach siedzę między włóczką a szydełkiem
[QUOTE=mata;1897466]tylko u nas jeszcze maluch nie siedzi, więc ręce musi mieć w chuście...
QUOTE]
z tego co pamiętam to na plecy od kiedy dziecko siedzi....chyba, że źle pamiętam![]()
córka 09/2009
syn 06/2012
Na plecy w chuscie mozna nawet od urodzeniaDo nosidla dopiero kiedy siedzi.
A. 02.2010, T. 06.2012
U nas ten sam problem - rączki. Często już przy robieniu tobołka, mały łapie mi chustę w rączki i nie mogę go dobrze zatobołkować. Na plecach też te rączki wariują, jedna np. wzdłuż ciałka a druga na górze. Może jakiś doradca się wypowie?
Zdarza mi się ten sam problem i jedyne, co mogę zrobić, oprócz wyginania siebie samej na wszystkie strony, to znaleźć kogoś, kto te łapki chuściochowi poprawi....
Doula. Mama małej Polki, urodzonej16 czerwca 2012.
ma znaczenie.
mają być tak jak przy wiązaniach z przodu, czyli zgięte z łokciami w dół, a dłońmi w górze.
dopóki dziecko nie siada samodzielnie - schowane.
moim patentem na taką pozycję rąk u Małego, który jest zafascynowany swoimi możliwościami ruchowymi, a nie możliwością bezruchujest danie mu do rąk (tuż przed zatobołkowaniem) czegoś ciekawego acz miękkiego - na przykład szmatka z metkami, miękki mały żelowy gryzak, ... - nie przeszkadza po tym jak wypadnie z dłoni.
My znowu mamy problem, że młody odpycha się bardzo energicznie, a że silny chłopak jest, to ciężko mi w plecaku prostym dobrze dociągnąć mu krawędź przy szyjce...
Doradca Akademii Noszenia Dzieci Mama: Francesco 17.05.2012 i Helutek 22.04.2014
LULAMY Akademia Chustonoszenia oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
To ja się dokleję. Do tych rączek i do problemów z dociąganiem. I rączki wiecznie żle i się wierci córa moja tak, że zawsze którąś krawędz źle dociągnę.
Ale spróbuję patentu ze szmatką![]()
Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
Kacper 2016 - Paskud
Maksymilina 2019 - Gustlik