Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: ręce w plecaku

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

tak.
    sam siadać.

a dziecka niesidającego samodzielnie nie sadzamy, btw

Chustomanka
    Miejscowość
    koszalinek

Domyślnie

o masz.... a myślałam że można, tzn. sadzać by sobie posiedział skoro już umie
    Bartuś - czerwiec 2012 kocham niezmiernie; czekamy na grudzień na kolejne Słoneczko

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aniaso Zobacz posta
    polecam:
    http://www.chusty.info/forum/showthr...niemowl%C4%85t

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aniaso Zobacz posta
    He he he. Mi jest pod tym względem ortodoksyjna

Chustomanka
    Miejscowość
    koszalinek

Domyślnie

DZIĘKI, DZIEKI DZIĘKI Mam wyrzuty sumienia
    Bartuś - czerwiec 2012 kocham niezmiernie; czekamy na grudzień na kolejne Słoneczko

Domyślnie

MÓJ TO SAMO!!! ALE PRZEGLĄDAJĄC ZDJĘCIA WIELU WIĄZAŃ W NALERII GOOGLE WŁAŚNIE SPORO MALUSZKÓW TAK ROBI HMMMM

Chustonówka Awatar panciona
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Ja też jestem zwolenniczką wrzucania dzieci na plecy dopiero, jak już siadają. Nawet jeśli nie ze względu na bezpieczeństwo i podparcie kręgosłupa, to ze względu na większą bliskość.

A z dociąganiem mam taki sam patent zarówno na plecy jak i na brzuch. Po prostu podskakuję i z każdym podskokiem dociągam. Tylko trzeba uważać, żeby krawędź spod pupy się nie wysunęła i żeby za wysoko smyk nie wylądował

Chustonoszka Awatar pyriela
    Miejscowość
    Sokołów Małopolski

Domyślnie

mój maluch płacze już nawet w czasie wrzucania na plecy wiec jak to naprawić

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

hmmm spróbować jutro, pojutrze....zawiązać na szybko i wyjść z domu,poprawiać wiązanie przy najbliższej ławce w parku, wtedy mu się spodoba?
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

Na rączki miałam niezawodny sposób: po prostu dawałam dzieciom coś do trzymania
    Lub po zarzuceniu gdy czułam, że są nie tam gdzie trzeba podawałam coś dziecku i ono sięgając po zabawkę wyciągało rączki tyle ile chciałam. Działa mi to też podczas konsultacji z rodzicami.

Jeśli chodzi o pytanie od kiedy nosić na plecach: jak najwcześniej Noszenie z przodu bardzo obciąża wasz kręgosłup i stawy, powoduje zmiany w ustawieniu miednicy. Nie czujemy tego od razu, dopiero po wielu miesiącach. Starajcie się więc kombinować przód i tył, zresztą zmiana pozycji jest też dla dziecka bardzo korzystna. A z praktyki wam powiem, że im mniejsze dziecko tym łatwiej zawiązać

Poza tym dobrze jeśli dziecko około 3 m-ca ma okazję na doświadczenie: idę do przodu- patrzę do przodu. W tym okresie rozwija się też akomodacja wzroku. Noszenie na plecach ma bardzo dobry wpływ na koordynację wzrokowo-słuchową (słyszę i od razu widzę). Dzieciaczek niesiony z przodu zwykle skręca się mocno na boki, aby możliwie szybko przyporządkować bodźce.
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Uprawnienia umieszczania postów