Pokaż wyniki od 1 do 20 z 29

Wątek: Wyprawka dla noworodka. Czy czegoś jeszcze brakuje?

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewinka Zobacz posta
    A kąpać będziesz w przegotowanej? Jak nie dasz rady, możesz sobie przygotować np. wywar z rumianku (będzie zimny), ale przecież wilgotne chusteczki też są zimne, tzn. mają temp. otoczenia, więc podobnie możesz wziąć taką wodę/czy rumianek. Ja moją tak przemywałam.
    Hehe, święta racja! ja już chyba tracę rozum ...aż strach pomyśleć co będzie z moim rozumkiem jak będę chodziła jak zombie po kolejnej zarwanej nocy. Dzięki śliczne za pomoc.

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ania mania Zobacz posta
    Dziewczynki, a powiedzcie mi jeszcze, bo tak się głowię, jak sobie radzicie bez wilgotnych chusteczek w nocy w przypadku awarii z kupką ? W dzień to pupa pod kran i nie ma kłopotu, ale w nocy?
    Dziewczyny jak będziecie używały wilgotnych chusteczek to zwracajcie uwagę przy zakupie - np Nivea i Dzidziuś zawierają parabeny (substancje wpływające ponoć na gospodarkę hormonalną organizmu).

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Są też chusteczki ekologiczne jakby co, np. na ekobaby.pl

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Ja po kupie przecierałam tyłek płatkami tymi dużymi w waty (oczywiście niebielonej chlorem, najczęsciej babydream), a chusteczki kupywałam i nadal kupuję babydream (są tanie, skład mają ok, są bez świństw tj. parabeby czy PEG i PG, 100% biodegradowalne), najlepiej babydream Natur (najlepszy skład i świetnie wycierają, ładnie pachną) te zielone albo ewentualnie białe extrasensitive, bo te niebieskie mają Propylene Glycol, więc odpadają, poza tym są do niczego. Wiem że chusteczki HIPP mają skład w miarę ok, ale ich nie próbowałam

Chustomanka Awatar ledunia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Na jakimś blogu czytałam, że w Japonii są podgrzewacze do chusteczek czym właścicielka była zachwycona. Ja po prostu chuchałam trochę. Dla takiej małej pupki takie przetarcie wacikiem z wody w pokojowej temp może wywoływać nieprzyjemne uczucie a wystarczy sobie do termosiku (Któraś pisała o tym w jakimś wątku) wody ciepłej dać. Ja przy następnym dzieciaczku też bym chciała od razu wielo i bez chusteczek nawilżonych i taki patent bym wypróbowała.
    Super wyprawka. Ja chyba bym miała problem, bo my to na otulaczach i tetrze, ale zaczęłyśmy jak Lena miała 11 m-cy i drążę już dalej tematu. Wrócę jak będę w ciąży. Jeszcze troszkę poczekamy, ale już się nie mogę doczekać tej wyprawki pieluchowej

Uprawnienia umieszczania postów