Pokaż wyniki od 1 do 20 z 29

Wątek: Wyprawka dla noworodka. Czy czegoś jeszcze brakuje?

Mieszany widok

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez judiki Zobacz posta
    [...] skasowane - reklama
    pozdrawiam, Judiki!

-------------------------
    [...] skasowane - reklama

Połowę z tych rzeczy sobie daruj! M.in. wilgotne chusteczki do mycia pupy! Świnstwo! brrrrrrrr
    Ostatnio edytowane przez mart ; 14-09-2010 o 23:17

Chustonoszka
    Miejscowość
    Berlin/Lodz

Domyślnie

Zwlaszcza te pieluchy jednorazowe w kontekscie pytania o wielo-pieluchy sa fenomenalne Grunt to umiejetnosc czytania ze zrozumieniem.
    Gosia

Alizée Nicole (12.11.2003)
    Lara Katharina (11.11.2010)

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

No i nie używaj kremów - nie będą w wielo potrzebne, a pogarszają chłonność pieluszek.

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamapodziomkow Zobacz posta
    Zwlaszcza te pieluchy jednorazowe w kontekscie pytania o wielo-pieluchy sa fenomenalne Grunt to umiejetnosc czytania ze zrozumieniem.

ha ha też to zauważyłam

Domyślnie

Podgrzewacz do butelek z wtyczką samochodową??? niezbędne! ;D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mamusia Jasia Zobacz posta
    Połowę z tych rzeczy sobie daruj! M.in. wilgotne chusteczki do mycia pupy! Świnstwo! brrrrrrrr
    Dziewczynki, a powiedzcie mi jeszcze, bo tak się głowię, jak sobie radzicie bez wilgotnych chusteczek w nocy w przypadku awarii z kupką ? W dzień to pupa pod kran i nie ma kłopotu, ale w nocy?

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja pociełam białą flanelową pieluche i jak czuje że kupa jest to mocze je w ciepłej wodzie i mam wilgotne chusteczki bez dodatkowej chemi

Domyślnie

ojej, mam nadzieję, że dam radę zrobić dodatkowy kurs (oby nie 10 jednej nocy) do łazienki po ciepłą wodę ... a dla noworodka nie musi być przegotowana?

Domyślnie

i jeszcze jedno pytanie z gatunku głupiutkich A czy w nocy nie powinnam myć wilgotną pieluchą, noworodkowej pupy po każdym sikanku ???

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ania mania Zobacz posta
    ojej, mam nadzieję, że dam radę zrobić dodatkowy kurs (oby nie 10 jednej nocy) do łazienki po ciepłą wodę ... a dla noworodka nie musi być przegotowana?
    A kąpać będziesz w przegotowanej? Jak nie dasz rady, możesz sobie przygotować np. wywar z rumianku (będzie zimny), ale przecież wilgotne chusteczki też są zimne, tzn. mają temp. otoczenia, więc podobnie możesz wziąć taką wodę/czy rumianek. Ja moją tak przemywałam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewinka Zobacz posta
    A kąpać będziesz w przegotowanej? Jak nie dasz rady, możesz sobie przygotować np. wywar z rumianku (będzie zimny), ale przecież wilgotne chusteczki też są zimne, tzn. mają temp. otoczenia, więc podobnie możesz wziąć taką wodę/czy rumianek. Ja moją tak przemywałam.
    Hehe, święta racja! ja już chyba tracę rozum ...aż strach pomyśleć co będzie z moim rozumkiem jak będę chodziła jak zombie po kolejnej zarwanej nocy. Dzięki śliczne za pomoc.

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ania mania Zobacz posta
    Dziewczynki, a powiedzcie mi jeszcze, bo tak się głowię, jak sobie radzicie bez wilgotnych chusteczek w nocy w przypadku awarii z kupką ? W dzień to pupa pod kran i nie ma kłopotu, ale w nocy?
    Dziewczyny jak będziecie używały wilgotnych chusteczek to zwracajcie uwagę przy zakupie - np Nivea i Dzidziuś zawierają parabeny (substancje wpływające ponoć na gospodarkę hormonalną organizmu).

Chustonówka Awatar glamourmum
    Miejscowość
    Wawka

Domyślnie

W kwestii wyprawki, to nasz najlepszy zakup to... suszarka bębnowa Szczególnie teraz, jak przeszliśmy na wielo jest nieoceniony, zresztą Ninka jest straszną Plujką-Ulewajką, więc bez tego bym miała całe mieszkanie w dekoracjach

Uprawnienia umieszczania postów