Pokaż wyniki od 1 do 20 z 29

Wątek: Wyprawka dla noworodka. Czy czegoś jeszcze brakuje?

Mieszany widok

Domyślnie Wyprawka dla noworodka. Czy czegoś jeszcze brakuje?

Dziewczynki, w czerwcu zaczynam swoją przygodę z wielo i z noworodkiem Zakupiłam takie oto pieluszki:
    - 3 otulacze Imse Vimse bawełniane (S wyglądają trochę duże, no ale wiem, że pod spód będę musiała wpakować pieluchę,
    - 2x muśliny Imse Vimse 75
    - 1x bambuski tetrowe kiko
    - 1x formowanka Tots Bots Flexi size 1
    - 1x tots bots stretchie
    - 2x Fuzzy Bunz One size (Cy ta kieszonka wystarczy mi dla noworodka na noc? A może dokupić BumGeniusy Organic? - czy będzie odpowiednia na nocki dla małego siuśmajtka? Czy na noc lepiej totsy+otulacze? Napiszcie co Waszym zdaniem będzie najlepsze dla noworodka na noc.

- 1x itti bitti snap in one, rozm M ( chciałam S i M ale S nie było...i tak sobie myślę, czy jest sens dokupować S bo M sprawia wrażenie też bardzo malutkiej, może jeszcze jedną M??

- 3x tetro flanelkowe, jak pozawijałam "języki" z przodu to są bardzo malutkie, także mam nadzieję,że nam posłużą od początku. Mam nadzieję, że będą oki na dzień.

I jeszcze jedno, czy powinnam o coś jeszcze uzupełnić swój stosik, żeby nie panikować i na spokojnie pieluszkować od pierwszych dni? Co ewentualnie powinnam dokupić?

Nie mogę się na nie wszystkie napatrzeć. Tyle radochy to z pewnością nie miałabym przy pampkach A itti bitti są...ach..

Z góry dziękuję za podpowiedzi.
    Cieplutko pozdrawiam

Chustofanka

Domyślnie

Moim zdaniem zestaw jest świetny. Na Twoim miejscu dokupiłabym na pewno pieluch tetrowych lub flanelowych do składania (np. w origami). U noworodka dużo ich będzie schodzić.
    Poza tym , jeśli liczysz się z groszem to kupuj później otulacze one size. Starczą na dłużej. Pozdrawiam i ciepło zazdroszczę

Chustonówka

Domyślnie

Witam.
    Mam pytanko , a gdzie można taka wyprawke kupić?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Baja Zobacz posta
    Witam.
    Mam pytanko , a gdzie można taka wyprawke kupić?
    Ja wszystko nabyłam w Pieluszkarni

Chustonówka

Domyślnie

dziękuje za info Pozdrawiam.

Domyślnie

Idąc za radą Mamusi Jasia dokupiłam jeszcze flip i econobum w zestawach z wkładami, będę miała coś one size (i promocja mnie podkusiła. Mam też trochę ręczników z ikei. Otulaczy mam już aż nadto, więc zostało mi jeszcze do dokupienia kilka flanelek (przydadzą się później na myjki jak potnę?) i tetra. Buziaki

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ania mania Zobacz posta
    Idąc za radą Mamusi Jasia dokupiłam jeszcze flip i econobum w zestawach z wkładami, będę miała coś one size (i promocja mnie podkusiła. Mam też trochę ręczników z ikei. Otulaczy mam już aż nadto, więc zostało mi jeszcze do dokupienia kilka flanelek (przydadzą się później na myjki jak potnę?) i tetra. Buziaki
    Wow! Fajnie,ze masz już taką wyprawkę. Ja dowiedziałam się o formowankach dopiero jak Jaś miał 5 miesięcy. No i z oszczędności - pielusie poszył mąż

Chustonówka

Domyślnie

post skasowany,dziękujemy za zainteresowanie forum,ale nie życzymy sobie reklamowania tu produktów.
    Ostatnio edytowane przez magda1980 ; 14-09-2010 o 22:39

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez judiki Zobacz posta
    [...] skasowane - reklama
    pozdrawiam, Judiki!

-------------------------
    [...] skasowane - reklama

Połowę z tych rzeczy sobie daruj! M.in. wilgotne chusteczki do mycia pupy! Świnstwo! brrrrrrrr
    Ostatnio edytowane przez mart ; 14-09-2010 o 23:17

Chustonoszka
    Miejscowość
    Berlin/Lodz

Domyślnie

Zwlaszcza te pieluchy jednorazowe w kontekscie pytania o wielo-pieluchy sa fenomenalne Grunt to umiejetnosc czytania ze zrozumieniem.
    Gosia

Alizée Nicole (12.11.2003)
    Lara Katharina (11.11.2010)

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

No i nie używaj kremów - nie będą w wielo potrzebne, a pogarszają chłonność pieluszek.

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamapodziomkow Zobacz posta
    Zwlaszcza te pieluchy jednorazowe w kontekscie pytania o wielo-pieluchy sa fenomenalne Grunt to umiejetnosc czytania ze zrozumieniem.

ha ha też to zauważyłam

Domyślnie

Podgrzewacz do butelek z wtyczką samochodową??? niezbędne! ;D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mamusia Jasia Zobacz posta
    Połowę z tych rzeczy sobie daruj! M.in. wilgotne chusteczki do mycia pupy! Świnstwo! brrrrrrrr
    Dziewczynki, a powiedzcie mi jeszcze, bo tak się głowię, jak sobie radzicie bez wilgotnych chusteczek w nocy w przypadku awarii z kupką ? W dzień to pupa pod kran i nie ma kłopotu, ale w nocy?

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja pociełam białą flanelową pieluche i jak czuje że kupa jest to mocze je w ciepłej wodzie i mam wilgotne chusteczki bez dodatkowej chemi

Domyślnie

ojej, mam nadzieję, że dam radę zrobić dodatkowy kurs (oby nie 10 jednej nocy) do łazienki po ciepłą wodę ... a dla noworodka nie musi być przegotowana?

Chustonówka Awatar glamourmum
    Miejscowość
    Wawka

Domyślnie

W kwestii wyprawki, to nasz najlepszy zakup to... suszarka bębnowa Szczególnie teraz, jak przeszliśmy na wielo jest nieoceniony, zresztą Ninka jest straszną Plujką-Ulewajką, więc bez tego bym miała całe mieszkanie w dekoracjach

Uprawnienia umieszczania postów