Efunia - wielkie dzięki
Chusta jest bewełniana i na pewno nie jest to materiał skośnokrzyżowy, myślisz, że to wina materiału?
materiał nie musi być koniecznie skośnokrzyżowy. Moja ukochana kółkowa została zrobiona z podwójnie zszytego IKEowego prześcieradła
zdjęcia trochę za małe jednak... ale nóżki wyglądają OK! Kółko może jednak wyżej? Nie widzę dokładnie, jakie ma ramie chusta.
Po zastosowaniu wskazówek coś się polepszyło?
Ewa, mama Zuzanki 17.05.2008 i Gutka 09.01.2012 Certyfikowana doradczyni noszenia Die Trageschule®
Szkoła Noszenia Przywiązanie (warsztaty chustowe, konsultacje, wykłady o chustach i pieluszkach)
SKLEP z chustami tkanymi, nosidłami i pieluszkami wielorazowymi, wypożyczalnia chust i nosideł we Wrocławiu
Klub Kangura we Wrocławiu
Ja pierwszą kółkową (lnianą) miałam od kumpeli. Nic nie dało się z tym zrobić.
Potem na jednym ze spotkać spróbowałam kółkowej (skośnokrzyżowej) i bomba.
Grunt to dobrze chustę przez kółka przełożyć. Im równiej i staranniej się to zrobi, tym łatwiej i dokładniej się dociąga.
Ja wkładając chuściocha do szmaty, kółka mam wysoko na ramieniu, dociągając chustę i tak zjadą na dół.
I też ładuję dużo materiału pod pupę.
Dociągam tak jak przy normalnej wiązance, po kawałku: ciągnąc jedą krawędź dociąga się przy szyi, potem środek, przy drugiej krawędzi dociąga się pod nóżkami.
Na fotach wygląda ok![]()
Podepnę się, bo też mam problem z kółkową: dzieć się krzywi, tzn. jak pupę ma na moim biodrze, to łapki i łepek są bardziej z przodu, i kręgosłup jest krzywo. Nie mam pojęcia co z tym zrobić-przecież nie bęzie miała głowy pod moją pachą. Co robię nie tak?![]()
Zosia - przyniosłaś nam wiosnę 21.03.2009
Kazik - Zimowy Okruszek 12.02.2014![]()
Witek -Wielka Niespodzianka 06.08.2018
moze za luzno dociagasz gorna krawedz
[*] i
Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013
Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter