Dzięki!
To może to nie ma takiego znaczenia. Zobaczymy.
Listonosz pol godziny temu przyniosl Inke![]()
Zamotalam sie szybciutko, maly siedzi u mnie na plecach i jest nam bardzo dobrze
Zaraz wybieramy sie na spacerek, po poludniu bede mogla cos wiecej napisac, poprosze Oscara, aby zrobil nam fotki. Pierwsze wrazenia: pieknie uszyta, super
![]()
to ja z niecierpliwością czekam na fotki![]()
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
Mam teraz malego z przodu, wiec troche trudno jest mi pisac.
Ok, dzieci wrocily ze szkloly, moj fotograf Oscar zrobil nam kilka fotek, motalam sie na szybko, pasy naramienne mogly byc bardziej rozlozone, no nic oto dwie fotki. Nosilam dzisiaj malego na plecach, bylismy w miescie. Moje przemyslenia sa takie... nie jest to moze MT dla zupelnie poczatkujacej osoby, bo aby super sie nosilo, to pasy naramienne trzeba dokladnie rozlozyc na ramionach, znalezc tzw 'slodki punkt'.
ale cudnie!!!Naprawde dostała drugie życie....
Kamilek - 16 marca 2006
Julianek -25 października 2007
My soul is painted like the wings of butterflies...
cudowny MTbardzo mi się to rozwiązanie podoba
Inka dostała nowe życie, a Wy wyglądacie w niej ślicznie
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
Linda ślicznie.Mnie inka na kolana nie powalała nigdy,ale chyba na stare latasie zmieniam,bo ostatnio to nawet o ręcznikowych indio śnię.
Dzięki temu,że te dolne pasy są szerokie jak chusta to motanie tez tak wygląda jakbyś sie w "szmate" motała ,a nie MT.Jedno pytanie...Czy w takim razie nie wygodniej byłoby w chuście?
LInda, piękny MT i piękne zdjęcia! musze powiedzieć że jak patrzę to mam ochotę girasola pociąćZamieszczone przez Linda
![]()
kasia, mama trójki ('99, '01, '07)
Dzieki za mile slowa![]()
Martu, dla mnie taka przerobiona Inka ma te przewage nad 'normalna inka' ze ja jestem teraz bardziej Mtjowa, latwiej mi w Mt zamotac mlodego na plecach, a dodatkowym atutem tego MT jest jego kapturek. Kiedy mi dziec zasnie na plecach, podciagam kapturek. W chuscie kapturka nietPewnie mamy, ktore umieja perfekcyjnie zamotac dziecie na plecach, wybralyby chuste. Ja musze jeszcze pocwiczyc plecach z 'chest beltem', ale dzieki Ani, to moze w koncu mi takowy wyjdzie.... Bo w prostym plecaczku moj mlodzieniec za bardzo odgina sie do tylu...
rozumiem.Ja tez niestety plecaczkowa nie jestemZ tym,że okazało się,że MT tez mi nie podchodzi.Czekam teraz na ergo.
Linda super!!!
Już mi się po nocach śni przerabianie chust na MT.
Powiedz, jakiej długoci musi być chusta,żeby taki MT wyszedł??
Ja w ogóle jestem cienka ze zużycia materiału na MT -nie mam pojęcia ile potrzeba...
Pola, z tego co wiem chusta powinna miec 4.6 mtr, nie wiem czy z 4.1 cos wyjdzie, moge Dawn zapytac i dac ci znacTeraz Dawn przerabia hoppa Lime
![]()
bardzo mi sie podoba! pasy tej szerokosci i dzieki temu fantastyczne wiazanie - super!!!
podasz moze namiary na dawn, please?![]()
moje dzieci: Jacob (2003), Alexander (2004), Mila (2006), Nicolas (2007) i Maya (lipiec 2012)
Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ® Dresden
wpisz w wyszukiwarke na TBW
Drdawnberta. Napisz do niej, ona ma teraz co prawda pelne rece roboty, ale za miesiac powinna miec luzniej. Ja czekam na przerobiona Lime hoppa![]()
Linda, czy twój MT ma wewnatrz trzecią warstwę? zastanwiam się czy taka warstwa nie "psuje" własciwości skosnokrzyzowych materiału...??Zamieszczone przez Linda
I jeszcze chciałam się zapytac czy wiążąc się w pasie wystarcza materiału na zrobienie węzła pod pupą dziecka? chyba tak powinno być wygodniej (dwa okrązenia psami) a jednak na zdjęciach większośc osób od razu wiąze MTeka bez owijania się ? może pytanie jest idiotyczne -ale żadnego doświadczenia z MT jeszcze nie mam a sprawa pasów mnie baaardzo intryguje
Zdecydowanie kiedyś takiego MTeka uszyjęchociaz chyba najpierw eksperymentalnie pokroję ikeowską narzutę dopiero potem pod nóż pójdzie girasol
![]()
Kasiu,
panel jest uszyty z dwoch warst chusty, wiec jest przewiewny i bardzo ladnie dopasowuje sie do dziecia, tak jak chusta![]()
Pasy biodrowe wystarcza na owiazanie sie raz materialem, naprawde to wystarczy, nic sie nie wrzyna, material ladnie rozklada. Pasy naramienne maja ponad 2 metry dlugosci.
Tak jak pisalam, wydaje mi sie, ze taki MT z pasami naramiennymi, niewypelnionymi i szerokimi moze nie jest rozwiazaniem dla mamy, ktora nigdy w MT nei nosila.... Aby bylo wygodnie majac dziecko na plecach, nalezy wszystko dokladnie podociagac (troche tak jak w chuscie), zrobic lexi twist pod pupa dziecka, ale material na plecach dziecka lepiej bedzie jak zrobi sie taki szerzej otulajacy. No i jest jeszcze kwestia dobrego rozlozenia pasow na ramionach, tak aby wygodnie sie nosilo.
dzięki Linda za odpowiedź i wyjaśnieniaZamieszczone przez Linda
pytałam o tą wewnetrzną warstwę bo ogladałam stronę Dawn z instrukcją szycia MTeka (z Ulli Storcza) i w instrukcji jest wszywanie wewnętzrnej warstwy nosnej - z grubego płótna chyba. Ciekawa jestem czy Dawn zrezygnowała z takiego rozwiązania w twoim MT?? A może warstwa w środku jest a Ty nic o tym nie wiesz?