Pokaż wyniki od 1 do 20 z 26

Wątek: poranne przesikiwanie-poradźcie!

Mieszany widok

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olapio Zobacz posta
    ten polar wsadzasz oddzielnie czy sa juz gotowe formowanki z mikropolarem? jesli tak to jakie?
    są takie formowanki. Na pewno jest wiele, ale ja znam np. eco babeco, Nature Babies Micro Dizzy, Yetta

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewinka Zobacz posta
    są takie formowanki. Na pewno jest wiele, ale ja znam np. eco babeco, Nature Babies Micro Dizzy, Yetta
    Mozesz któreś szczególnie polecić?
    Fajne takie gacie wełniane, ale Tymek chyba na wełne uczulony, bo kiedyś mąż go nosił w MT na wełnianym swetrze i była masakra.

Chustoholiczka Awatar agaja
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

u mojego prawie 2.5 latka z potężnym sikiem świetne są naughty baby onesize. Do tego 2 wkłady z mikrofibry albo 1 bambusowy,1 mikrofibra. Na to dodatkowo wkładką zrobiona przeze mnie z koca polarowego z ikea. Wielki koc za 6 zł a wkładek całe mnóstwo. Zmieniam taki zestaw raz w ciągu nocy (choć nawet bym nie musiała, bo tylko wkład chłonny jest mokry)
    Ostatnio edytowane przez agaja ; 07-03-2010 o 07:50

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez słoneczny_blask Zobacz posta
    Mozesz któreś szczególnie polecić?
    Fajne takie gacie wełniane, ale Tymek chyba na wełne uczulony, bo kiedyś mąż go nosił w MT na wełnianym swetrze i była masakra.
    Jest już osobny wątek o formowankach z polarem

A co do gaci wełnianych, to właśnie są robione z wełny merynosów, która nie uczula, jest milutka i delikatna w dotyku, szczególnie polecana alergikom

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

...
    Ostatnio edytowane przez słoneczny_blask ; 01-01-2014 o 14:38

Domyślnie

Dzięki
    To jeszcze spytam o te gacie.
    Jeśli synek będzie miał tyle siku w środku, że normalnie by się przesikał, tylko te gacie będą go chroniły, to nie będzie mu niemiło?
    Nie wiem, czy dobrze się zrozumiałyśmy, ale do tych gatek wkładasz albo składaną pieluszkę, albo formowankę, więc on czuje tak samo, jak zawsze. Tyle, że w szortach wełnianych zaleca się zmieniać pieluszkę po każdym siknięciu (stąd polecane są przy EC, ale nie tylko), bo jeśli dziecko mocno uciśnie mokrą pieluszkę, to siusiu może przelecieć przez szorty.
    Ale dla mnie to najwygodniejszy (wkładam tylko tetrę złożoną w prostokąt) i najtańszy sposób. Poza tym lubię zmieniać po każdym siku, bo nie chcę, by dziecko siedziało w moczu

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

Po domu strasznie fajne

Domyślnie

Po domu strasznie fajne
    Dokładnie My tak w domu latamy, ale na wyjścia i na noc to się nie nadaje, ale to już tylko dodatek

Chustoholiczka Awatar agaja
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

w nocy też zmieniasz po każdym siku? Ja bym w nocy nie dała rady

Uprawnienia umieszczania postów