Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 26

Wątek: poranne przesikiwanie-poradźcie!

Chustonoszka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie poranne przesikiwanie-poradźcie!

Dziewczyny, potrzebuję porady. Mój prawie 5 miesięczny Synek przesikuje pieluchy i o 6.30 mamy pobudkę a on mokre plecy Próbowalismy kieszonek Yetty z polarkiem i załądowaną wkładką bambusową i Tots Bots AIO bambusowy też z dodatkową wkładką bambusową. O 3.30 wstaje do jedzenia i jest ok, ale potem przez 3 godziny to nie wiem ile on litrów pakuje do tej pieluchy Czy zostały nam tylko pampersy?? Plizzzz poradżcie, co jeszcze moglibyśmy przetestować. A może powinnam go zacząć wysadzać po tym nocnym karmieniu?

Chustomanka Awatar anitanelka
    Miejscowość
    Konin

Domyślnie

Ale zmieniasz na nową Pieluchę o tej 3.30 ??

Chustomanka

Domyślnie

Powinnaś zmienić pieluchę przynajmniej raz w nocy jeśli dziecko tak dużo sika przy jednorazówkach tak samo.

Chusteryczka Awatar kamuszyca
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

spróbuj może dać dodatkową wkładkę do babyetty. u mnie nigdy nie przeciekła. mało tego - po całej nocy skóra jest zawsze sucha, bo ten polarek jakis czarodziejski chyba jest wkładki mokre jak kwacz, a skóra sucha. ja daję spinana wkładke bambusową babyetty i dodatkową wkładkę z mikrofibry.
    a najlepsze są i tak formowanki. u mnie jednorazówki nie przetrzymywały nocy przy dwulatce. a formowanki tak. teraz używam flexi tots (ale do kieszonki i tak wkładam zawsze jakiś dodatkowy wkład) i lulu nature (też dokładam do kieszonki grubszą wkładkę).

Chustoholiczka Awatar gouraanga
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

na noc tylko formowanka bambusowa!
    syn idzie spać ok.21 , budzi się ok.6-7 rano. żadnych przecieków odkąd zaczęłam go pakować w bambusa.
    taką mamy: http://sklep.ekodzieciak.pl/mala-bambusowa-p-285.html

Chustomanka Awatar jamamajka
    Miejscowość
    W-wa, Centrum

Domyślnie

U nas też wsio przesikane - wonderki, nie wonderki, wkłady dodatkowe... nic nie dało rady.
    Teraz używamy formowanki PD Mała bambusowa noc + gatki Storchenkinder i jest OK.
    Co formowanka to formowanka!
    Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
    w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

...
    Ostatnio edytowane przez słoneczny_blask ; 01-01-2014 o 14:41

Chustoholiczka Awatar gouraanga
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

słoneczny blasku - patrz posty powyżej

Chustonoszka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anitanelka Zobacz posta
    Ale zmieniasz na nową Pieluchę o tej 3.30 ??
    Tak!!! Zmieniam zmieniam Chociaż jakoś o tej porze jest nie za dużo zasikane. Dzięki za wszystkie podpowiedzi. W takim razie zaopatrzę się w jakąś bambusową formowankę i spróbujemy Może jeszcze jakieś pomysły??

Chustofanka Awatar mama-japonka
    Miejscowość
    Kudowa-Zdrój

Domyślnie

Najlepiej formowankę wielkopupiastą z mikropolarem i otulacz wełniany (my mamy Loveybums jak gatki - rewelacja) - nawet mój 3-latek (który w nocy jeszcze sika jej nie przesikuje i ma całkiem sucho. U mnie z małą problem z sikaniem w nocy pojawił się, jak zaczęłam wieczorem podawać kaszkę - teraz kaszkę daję godzinę przed spaniem i całą noc sucha, ale pewnie u Ciebie jeszcze tylko cyc??

Chusteryczka
    Miejscowość
    Szczecin-nie nad morzem:)

Domyślnie

Mnie Zośka w nocy przesikiwała przez zapięcie z przodu, od kiedy mamy otulacz mother-ease zapinany po bokach jest sucho
    Zosia - przyniosłaś nam wiosnę 21.03.2009
    Kazik - Zimowy Okruszek 12.02.2014
    Witek - Wielka Niespodzianka 06.08.2018

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mama-japonka Zobacz posta
    Najlepiej formowankę wielkopupiastą z mikropolarem i otulacz wełniany (my mamy Loveybums jak gatki - rewelacja)
    ten polar wsadzasz oddzielnie czy sa juz gotowe formowanki z mikropolarem? jesli tak to jakie?

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olapio Zobacz posta
    ten polar wsadzasz oddzielnie czy sa juz gotowe formowanki z mikropolarem? jesli tak to jakie?
    są takie formowanki. Na pewno jest wiele, ale ja znam np. eco babeco, Nature Babies Micro Dizzy, Yetta

Chustonoszka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mama-japonka Zobacz posta
    Najlepiej formowankę wielkopupiastą z mikropolarem i otulacz wełniany (my mamy Loveybums jak gatki - rewelacja) - nawet mój 3-latek (który w nocy jeszcze sika jej nie przesikuje i ma całkiem sucho. U mnie z małą problem z sikaniem w nocy pojawił się, jak zaczęłam wieczorem podawać kaszkę - teraz kaszkę daję godzinę przed spaniem i całą noc sucha, ale pewnie u Ciebie jeszcze tylko cyc??
    Tak, jeszcze tylko cyc Gacie wełaniane mamy, więc pewnie spróbujemy.

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewinka Zobacz posta
    są takie formowanki. Na pewno jest wiele, ale ja znam np. eco babeco, Nature Babies Micro Dizzy, Yetta
    Mozesz któreś szczególnie polecić?
    Fajne takie gacie wełniane, ale Tymek chyba na wełne uczulony, bo kiedyś mąż go nosił w MT na wełnianym swetrze i była masakra.

Chustoholiczka Awatar agaja
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

u mojego prawie 2.5 latka z potężnym sikiem świetne są naughty baby onesize. Do tego 2 wkłady z mikrofibry albo 1 bambusowy,1 mikrofibra. Na to dodatkowo wkładką zrobiona przeze mnie z koca polarowego z ikea. Wielki koc za 6 zł a wkładek całe mnóstwo. Zmieniam taki zestaw raz w ciągu nocy (choć nawet bym nie musiała, bo tylko wkład chłonny jest mokry)
    Ostatnio edytowane przez agaja ; 07-03-2010 o 07:50

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez słoneczny_blask Zobacz posta
    Mozesz któreś szczególnie polecić?
    Fajne takie gacie wełniane, ale Tymek chyba na wełne uczulony, bo kiedyś mąż go nosił w MT na wełnianym swetrze i była masakra.
    Jest już osobny wątek o formowankach z polarem

A co do gaci wełnianych, to właśnie są robione z wełny merynosów, która nie uczula, jest milutka i delikatna w dotyku, szczególnie polecana alergikom

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

...
    Ostatnio edytowane przez słoneczny_blask ; 01-01-2014 o 14:38

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez słoneczny_blask Zobacz posta
    Dzięki
    To jeszcze spytam o te gacie.
    Jeśli synek będzie miał tyle siku w środku, że normalnie by się przesikał, tylko te gacie będą go chroniły, to nie będzie mu niemiło?
    Nie wiem, czy dobrze się zrozumiałyśmy, ale do tych gatek wkładasz albo składaną pieluszkę, albo formowankę, więc on czuje tak samo, jak zawsze. Tyle, że w szortach wełnianych zaleca się zmieniać pieluszkę po każdym siknięciu (stąd polecane są przy EC, ale nie tylko), bo jeśli dziecko mocno uciśnie mokrą pieluszkę, to siusiu może przelecieć przez szorty.
    Ale dla mnie to najwygodniejszy (wkładam tylko tetrę złożoną w prostokąt) i najtańszy sposób. Poza tym lubię zmieniać po każdym siku, bo nie chcę, by dziecko siedziało w moczu

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

Po domu strasznie fajne

Uprawnienia umieszczania postów