Pokaż wyniki od 1 do 20 z 26

Wątek: poranne przesikiwanie-poradźcie!

Mieszany widok

Chustonoszka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie poranne przesikiwanie-poradźcie!

Dziewczyny, potrzebuję porady. Mój prawie 5 miesięczny Synek przesikuje pieluchy i o 6.30 mamy pobudkę a on mokre plecy Próbowalismy kieszonek Yetty z polarkiem i załądowaną wkładką bambusową i Tots Bots AIO bambusowy też z dodatkową wkładką bambusową. O 3.30 wstaje do jedzenia i jest ok, ale potem przez 3 godziny to nie wiem ile on litrów pakuje do tej pieluchy Czy zostały nam tylko pampersy?? Plizzzz poradżcie, co jeszcze moglibyśmy przetestować. A może powinnam go zacząć wysadzać po tym nocnym karmieniu?

Chustomanka Awatar anitanelka
    Miejscowość
    Konin

Domyślnie

Ale zmieniasz na nową Pieluchę o tej 3.30 ??

Chustomanka

Domyślnie

Powinnaś zmienić pieluchę przynajmniej raz w nocy jeśli dziecko tak dużo sika przy jednorazówkach tak samo.

Chusteryczka Awatar kamuszyca
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

spróbuj może dać dodatkową wkładkę do babyetty. u mnie nigdy nie przeciekła. mało tego - po całej nocy skóra jest zawsze sucha, bo ten polarek jakis czarodziejski chyba jest wkładki mokre jak kwacz, a skóra sucha. ja daję spinana wkładke bambusową babyetty i dodatkową wkładkę z mikrofibry.
    a najlepsze są i tak formowanki. u mnie jednorazówki nie przetrzymywały nocy przy dwulatce. a formowanki tak. teraz używam flexi tots (ale do kieszonki i tak wkładam zawsze jakiś dodatkowy wkład) i lulu nature (też dokładam do kieszonki grubszą wkładkę).

Chustoholiczka Awatar gouraanga
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

na noc tylko formowanka bambusowa!
    syn idzie spać ok.21 , budzi się ok.6-7 rano. żadnych przecieków odkąd zaczęłam go pakować w bambusa.
    taką mamy: http://sklep.ekodzieciak.pl/mala-bambusowa-p-285.html

Chustomanka Awatar jamamajka
    Miejscowość
    W-wa, Centrum

Domyślnie

U nas też wsio przesikane - wonderki, nie wonderki, wkłady dodatkowe... nic nie dało rady.
    Teraz używamy formowanki PD Mała bambusowa noc + gatki Storchenkinder i jest OK.
    Co formowanka to formowanka!
    Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
    w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l

Chustonoszka Awatar junona
    Miejscowość
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gouraanga Zobacz posta
    na noc tylko formowanka bambusowa!
    syn idzie spać ok.21 , budzi się ok.6-7 rano. żadnych przecieków odkąd zaczęłam go pakować w bambusa.
    taką mamy: http://sklep.ekodzieciak.pl/mala-bambusowa-p-285.html
    To ja zapytam: jaki materiał ta mała bambusowa noc ma w kontakcie ze skórą : polar czy bambus?

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

...
    Ostatnio edytowane przez słoneczny_blask ; 01-01-2014 o 14:41

Chustoholiczka Awatar gouraanga
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

słoneczny blasku - patrz posty powyżej

Chustonoszka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anitanelka Zobacz posta
    Ale zmieniasz na nową Pieluchę o tej 3.30 ??
    Tak!!! Zmieniam zmieniam Chociaż jakoś o tej porze jest nie za dużo zasikane. Dzięki za wszystkie podpowiedzi. W takim razie zaopatrzę się w jakąś bambusową formowankę i spróbujemy Może jeszcze jakieś pomysły??

Chustofanka Awatar mama-japonka
    Miejscowość
    Kudowa-Zdrój

Domyślnie

Najlepiej formowankę wielkopupiastą z mikropolarem i otulacz wełniany (my mamy Loveybums jak gatki - rewelacja) - nawet mój 3-latek (który w nocy jeszcze sika jej nie przesikuje i ma całkiem sucho. U mnie z małą problem z sikaniem w nocy pojawił się, jak zaczęłam wieczorem podawać kaszkę - teraz kaszkę daję godzinę przed spaniem i całą noc sucha, ale pewnie u Ciebie jeszcze tylko cyc??

Chusteryczka
    Miejscowość
    Szczecin-nie nad morzem:)

Domyślnie

Mnie Zośka w nocy przesikiwała przez zapięcie z przodu, od kiedy mamy otulacz mother-ease zapinany po bokach jest sucho
    Zosia - przyniosłaś nam wiosnę 21.03.2009
    Kazik - Zimowy Okruszek 12.02.2014
    Witek - Wielka Niespodzianka 06.08.2018

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mama-japonka Zobacz posta
    Najlepiej formowankę wielkopupiastą z mikropolarem i otulacz wełniany (my mamy Loveybums jak gatki - rewelacja)
    ten polar wsadzasz oddzielnie czy sa juz gotowe formowanki z mikropolarem? jesli tak to jakie?

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olapio Zobacz posta
    ten polar wsadzasz oddzielnie czy sa juz gotowe formowanki z mikropolarem? jesli tak to jakie?
    są takie formowanki. Na pewno jest wiele, ale ja znam np. eco babeco, Nature Babies Micro Dizzy, Yetta

Chustonoszka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mama-japonka Zobacz posta
    Najlepiej formowankę wielkopupiastą z mikropolarem i otulacz wełniany (my mamy Loveybums jak gatki - rewelacja) - nawet mój 3-latek (który w nocy jeszcze sika jej nie przesikuje i ma całkiem sucho. U mnie z małą problem z sikaniem w nocy pojawił się, jak zaczęłam wieczorem podawać kaszkę - teraz kaszkę daję godzinę przed spaniem i całą noc sucha, ale pewnie u Ciebie jeszcze tylko cyc??
    Tak, jeszcze tylko cyc Gacie wełaniane mamy, więc pewnie spróbujemy.

Uprawnienia umieszczania postów