Dziewczyny pocieszcie!!
Moja
Dziewczyny pocieszcie!!
Moja
Ala (15.04.2007) Martyna (18.04.2011) i 2 Maluszki[*]
minie)
moj teraz 16mc dzieć jak zaczął chodzic to nawet na rece nie chciał...
a teraz sam woła hopa hopa i sadzam go w plecaczku
Braciszki Stefan 12.01.2007 . Henryk 22.07.2011
Dzięki. To się cieszę i będe z niecierpliwością oczekiwać tego dnia kiedy jej przejdzie![]()
Ala (15.04.2007) Martyna (18.04.2011) i 2 Maluszki[*]
śliczne imię ma Twoja córeczka![]()
Ala 25.09.2007 i Miko 11.08.1997
Na pewno przyjdzie taki dzień!!
U nas też był bunt w okresie "pierwszych kroczków".
Minęło!! Teraz gdy tylko mówię do Kai, że mama założy MT lub chustę i pójdziemy na spacer albo widzi, że zakładam - od razu mówi pa, pa.
Agnieszka - kobieta, żona, mama dwóch uroczych dziewczynekwww.melkaj.blogspot.com
mei tai-e, chusty kółkowe
Moja Basia teraz chce być stale u mnie na rękach, ale na widok chusty płacze![]()
Młody 2001 Młoda 2007 Byłam mamuk1
Nie straszcie. To po co ja stosik hoduję?![]()
lemonka to ty dla dziecka hodowalas????Zamieszczone przez lemonka
![]()
![]()
No co ty! Taki maly dran to ci chuste tylko obrzyga, oslini, wytrze nia umorusanego tutolka a jak zacznie chodzic to sie na nia wogile wypnie
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja to stosik mam dla wlasnej przyjemnosci posiadania pieknych rzeczy, a jak Luska jest grzeczna to troszke skorzystac pozwalam![]()
![]()
![]()
![]()
Przejdzie. Ja się teraz Luśki zawsze pytam czy idzie sama czy "paka" (jej określenie na bycie w chuście).
Tylko nie kupujcie dzieciom rowerków!!! Bo wtedy już żadna "paka" nie wygra.![]()
www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
gugu-gaga.pl na Facebooku
Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.
sie przylaczam![]()
Tomcio ostatnio jak go do MT wpakowalam i zarzucilam na plecy to tak strasznie plakal, ze myslam, ze mu cos zrobilam. Postawilam na ziemi, ogladam, sprawdzam, a on na wozek poalcem pokazuje, zaplakany i mowi - tu, tu ,tu. No i z wozkiem pomykamy.
Ewnetualnie jeszcze w chuste, ale tylko na chwile, sie da zamotac.
Run_way oswiecila mnie, ze byc moze mu zagoraca. Moooze.![]()
![]()
![]()
Tomek (III.07) Asia (X.09)
Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule® Dresden
http://fotelik.blox.pl/html
Za gorąco to chyba dobry trop... Moja bardzo chustolubna Zuza odkąd zaczęły się upały, też protestuje wsadzona do chustyWięc ostatnio chusta tylko rano/wieczorem, jak nie jest gorąco, a tak to wózek
![]()
Ania, mama Jaśka (26.08.04), Zuzi (14.03.08), Jagódki (18.04.16) i Józia (31.01.19)
Odświeżam temat...
Mały mi się chyba zaczyna buntować. Jak tylko zaczynam wiązać, to on biedny płaczę no i straszliwie się wierci...
Zaczyna chodzić i siedzenie na plecach chyba go nudzi...
A ja dzisiaj kupiłam dwie chusty
Może mu minie jeszcze, co?
Noe (2.5.9)
Odkąd moja córka skończyła jakieś 17 miesięcy - na widok chusty ucieka i krzyczy "nieooopppaaa!!!!!". Nie da się ponosić inaczej niż na rękach, waży 15 kilo... Ma już 23 miechy i nadal bunt nie minął i już chyba nie minie. Jestem zdziwiona, bo jej starsza siostra w ogóle nie przechodziła czegoś takiego jak bunt chustowy.
ChustoHolizm
Zuzia 21.12.2005
Ania 26.06.2008
Mateusz 04.08.2011
Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci
A moja własnie na ręce tak, a do chusty nieA ma takie czasem przytulaste dni, że chętnie bym ją ponosiła w chuście, bo na rękach za długo nie daję rady
Ale na widok chusty jest płacz
Do MT się da włożyć tylko drodze wyjątku, jak jesteśmy na spacerze typu w lesie i widzi, że długa droga przed nami, ale i tak czasem popłacze nim się da zawiązać
Obawiam się, że już jej nie minie. Tylko nie mogę zrozumieć o co tu chodzi, że chce być na rękach noszona, a do chusty (czy MT) nie pójdzie...
Pocieszam
Damian uwielbia noszenie w chuście. Jak tylko sięgam po nią to już obok stoi. Biedaczak a jak płacze, że to siostra będzie noszona.
Z chusty to on nie chce wychodzić.
Ja już długo czekam, aż minie bunt. Synek ma dopiero 4 miesiące i nie wiem, co robić.
Wcześniej od razu zasypiał. A teraz jest spokojny przy wiązaniu, zaczyna płakać po zamotaniu.
Jedyna większa tolerancja przy spacerze a la marsz, ale nie zawsze.
Może inaczej wiązać już 4 miesięczne dziecię?