Cytat Zamieszczone przez mirabel Zobacz posta
Hej Marcy - a Ty już praktykujesz pieluchowanie czy na razie teoretycznie czekając na maluszka?
Jakie masz pieluszki, czy już coś polecasz?
Ja mam jeszcze nieodpieluchowaną pannicę w nocy i od 3 tygodni na noc ma nakładane wielo, ale już widzę swiatełko w tunelu - zdarza jej się budzić w nocy na siku, co nie zdarzyło się nigdy jak była na jednorazówkach.
Zakładamy jej Wonderoosa, a ze posiadamy jednego a jak wiadomo matka potrzebą wynalazków - pielucha ta robi za otulacz, wkłady od niej lub od innej pieluchy zawijam w tetrę i buch do pieluszki (ale nie środka do kieszonki) i nawet jak zmiana w nocy to przy ciałku ma czysto.
Sporadycznie otulacz Ekonobum, ale ostatnio zauwazyłam, ze gumki przy nóżkach ją uciskają.
Praktykuję od wczoraj - mały ma 6 tyg ale dopiero niedawno tu przeczytałam o wilelo i mi się bardzo spodobał pomysł - postanowiłam spróbować Na razie mam 2 otulacze i tetrę, zamówiłam jeszcze 1 kieszonkę na próbę u Alohy, chcę jeszcze dokupupić formowankę i AIO i zobaczyc co nam się najlepiej sprawdzi. Cudne są te pieluszki, szkoda tylko że trzeba duzych funduszy zeby się w większy zestaw zaopatrzyć - ale mam zamiar dokupować powoli w miarę możliwości.
Starszak też w nocy nie odpieluchowany - ale na razie mu wielo nie wprowadzałam bo i tak mam problem z pobudkami w nocy więc jakoś nie ma motywacji