Do Miodzi Samochodzi.
To bardzo rozsądnie. Ja po prostu nie potrafię się oprzeć tym ślicznym, kolorowym pieluszkomi chyba mi grozi pieluszkowy zakupoholizm.
Miodzia -mój zestaw na początek wyglądał prawie identycznie, miałam paczkę Bambino Mio, 35 tetry i cztery otulacze. Moje rady - kup co najmniej 40 sztuk tetry ( jak nie masz kasy na tyle tych muślinów to kup zwykła tetrę LUX) i koniecznie co najmniej 4 otulacze, a najlepiej dla spokoju kup sobie 5, może używane dostaniesz. Ja na początku przewijałam w nocy, potem jak przestał robić kupy w nocy, to zacząły się sprawdzać formowanki (miałam te bamboozle, które sprzedaję i szyte przez dziewczyny formowanki z kieszonką i polarkiem wewnątrz) - to było tak na przełomie 2 i 3 miesiąca.
P.S. Co do Twojego priva o Tots Bots Bamboozle - jedna forumka zgłosiła się parę dni przed Tobą, jak ona nie kupi to się do Ciebie odezwę.
Miodzia - ja startowałam z dwoma chyba pieluszkami - a potem dokupywałam...też myślę, że nie ma sensu od razu się nakupywać wszystkiego na całe pieluszkowanie, bo po prostu ciągle coś nowego, fajnego wychodzija na początku myślałam, ze wezmę ze 20 sztuk jakiś pieluszek i z głowy, a tu ciągle kupuję, wymieniam, kupuję, sprzedaję, wymieniam i tak w kółko, bo jeszcze to i tamto by się chciało mieć....a może jeszcze i to spróbować
![]()
Jacek ur. 23.02.2007
Jaśmina ur. 02.04.2009
www.kudobremu.pl - Centrum Pomocy Psychologicznej i Terapii Uzależnień (pomoc internetowa i osobista)
www.kluczdoumyslu.pl - kursy szybkiego czytania i uczenia się
o mama-mia...!!!
a ja myslalam, ze mam wyprawke prawie z glowy dla malucha, a tu widze, ze moge sie schowac gdzies z tym co mam!!!
jak widzialam sie ostatnio z Ewa z Pieluszkarni to mi powiedziala - spokojnie Ci starczy na poczatek 3 otulacze i 20 pieluch skladanych...
no tak...na poczatek tak, zakladajac, ze w pierwszym miesiacu nie bede w ogole spala tylko prala, wieszala i przewijala z dzieckiem zawieszonym na piersi, a przy okazji juz filowala na sklepy, bazarki pieluszkowe, coby pomoc sobie i dziecku...
eeeeh...
ja mam na razie tak:
- 16 prefoldow z flanelki z wkladem mikowloknowym handmade
- 5 recznikow bawelnianych malych (30x30) i duzych (40x60) IKEA (tu planuje dokupic jeszcze...)
- 2 reczniki bambusowych 30x50 (tu chyba tez dokupie...)
- 10 pieluch bambusowych 70x80
- 10 pieluch muslinowych 70x80
- 10 pieluch tetrowych 70x80
- 5 pieluch flanelowych 80x80
- 2 formowanki bawelniane szyte przez Tysiule
- 2 otulacze newborn (2kg-5kg) bambino-mio
- 1 otulacz S murek szyty przez Tysiule
- 2 otulacze Flip one-size
- 2 otulacze Econobum
- zapinka snappii 20wkladek 'sucha pielucha'
te pieluchy bambusowe, muslinowe, tetrowe i flanelowe nie chce miec jedynie do pupy...ale takze do wycierania po kapieli cialka, ukladaniu pod glowka w lozeczku, do pielegnacji ogolnej...i mysle ze ich starczy akurat...
wiem od kilku znajomych, ze otulacz Flip i Econobum sprawdza sie u noworodkow - zobaczymy jak bedzie u nas...jak sie nie sprawdzi to bede musiala w trybie pilnym dokupywac otulacze...
mam jeszcze handmadowskie 12 prefoldow tetra z wkladem z mikrowlokna - ale one sa duze...uzywa ich teraz moj syn 1,5roczny...ale obligatoryjnie sa, jakby co
starszy syn ma sporo kieszonek one-size, ale mysle, ze maluszek bedzie musial poczekac az sie w nie bedzie mogl zapieluchowac...wiadomo...mala pupka bedzie...a specjalnie kieszonek S kupowac nie zamierzam...predzej M...
ale mysle sobie, ze musze przemyslec sprawe formowanek...zeby miec choc 3-4 takie wieksze, bardziej chlonne na noc...na wyjscia...na podroz samochodem...
moze jakies polecacie, co...?
zeby nie byly drogie starsznie tylko...pliiissss...![]()
Dziewczyny, macie rację: zaczynam dostrzegać u siebie ostatnio pierwsze objawy uzależnienia:
- nocami, jak nie śpię, to myślę o pieluchach - ta fajna, może by spróbować; ta ma dobre opinie - warto by kupić; może więcej formowanek; a może więcej kieszonek - wygodne... - i tak do rana
- rano, jak tylko małżon pogna do pracy, już filuję na forum: czytam opinie, recenzje, buszuję po sklepach internetowych... i coraz bardziej się uzależniam.
Chyba nie ma juz odwrotu![]()