Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14

Wątek: Ściskam Chustowe Mamusie...

Chustonówka
    Miejscowość
    Podlasie

Domyślnie Ściskam Chustowe Mamusie...

....i się przedstawiam.
    Mam na imię Sylwia i jestem mamą prawie 9-cio miesięcznej Amelii. O chstach słyszałam już wiele lat temu , kiedy to moi znajomi opowiadali mi o mamie z dzieciaczkiem w chuście, która była na festiwalu Afryka (tym toruńskim). Minęły lata a kiedy przyszła na świat moja córeczka szukałam info na temat chust. Chcąc kupić szukałam przez allegro, które zdomiowane były przez Bebelulu. I znalazłam stronę Oppamamy, na której były wskazówki do uszycia chusty. Zakupiłam więc dużą cienką bawełnianą poszwę i uszyłam chustę. Sprawdzała się dobrze, szczególlnie przy odkurzaniu . Czułam jednak, że cosik nie tak jest do końca, bo wiedziałam że przecież w niektórych biednych krajach kobietki normalnie pracują z dzieciaczkami na pleckach. Zaczęłam więc szperać, a tu szok. Okazało się że teamt w Polsce nielada rozwinięty, że tyle chust do wyboru, że mamy to już się nawet specjalnym jęsykiem porozumiewają i się spotykają.
    Niestety w miejscowości w której mieszkam - na Podlasiu, nie ma chustowych mam. Nedaleko mam Białystok i tam jakiś czas temu widziałam rodzinkę z dziaciaczkem w chuście (może to był ktoś z Was - na rogu Sienkiewicza i Kościuszki ) Chyba że są na tym forum may z Podlasia, byłabym zaszczycona .Proszę o kontakt.
    To może tyle o mej chustowej historii. Co do mnie to kocham wszelkie sztuki piękne, stworzenia wszelakie małe i duże-trochę faworyzując konie i żyrafy. Z konikami mam kontakt, a żyrafę chciałabym mieć w sadzie i żeby mi codziennie rano przez okno zaglądała. Dbam o przyrodę i o to co jem. I muzykę kocham.
    Jeśli jakaś mam dobrnęła do końca tego postu to zwracam się z prośbą o fachową poradę. Moja córcia waży już ponad 10 kg- jak na taką na cycusiu tylko to chyba sporo . Ja mam prawie 180 wzrostu i jestem szczupła, co za tym idzie kręgosłupek , wiadomo...
    Chciałabym kupić chustę tkaną wiązaną. Bardzo poczułam chusty Girasol od pani Oli, która mi nawet skraweczek wysłała "Nadmorskiego tataraku"- piękny jak dla mnie. W międzyczasie poczytałam troszkę-niewiele forum i różnie jest pisane o noszeniu tak ciężkiego dzieciaczka w Girasolku.
    Pomóżcie
    Ps. Mogę wydać około 300zł, tyle udało się uzbierać ...

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Witaj i czuj sie jak u siebie

Co do Girasola to one sa naprawde piekne, ale dla ciezkiego dziecia ja tez ich nie polecam - sorry Ola

Za 300 zl to poluja na jakiegos uzywanego Didymosa (najlepiej indio), albo Storchenwiege (najlepiej Leo). Uzywane chusty sa juz bardziej miekkie i milsze w noszeniu

A z tego co jest akurat na naszym forum w sprzedazy to polecam BB (taka jak w moim awatarku). Na zblizajace sie lato doskonaly wybor, bo cienka, a pracuje wysmienicie
    http://www.chusty.info/forum/viewtopic.php?t=3939

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

Jaśnie Pani jak zawsze ma rację
    ja bym tak samo stawiała, indio, leoś albo babylonia, niekontrowersyjne, każdy się zgodzi że noszą wspaniale (babylonia-nie wiem ,przeczytałam )

Guest

Domyślnie Re: Ściskam Chustowe Mamusie...

Cytat Zamieszczone przez sylVII
    Niestety w miejscowości w której mieszkam - na Podlasiu, nie ma chustowych mam. Nedaleko mam Białystok i tam jakiś czas temu widziałam rodzinkę z dziaciaczkem w chuście (może to był ktoś z Was - na rogu Sienkiewicza i Kościuszki ) Chyba że są na tym forum may z Podlasia, byłabym zaszczycona .Proszę o kontakt.
    no to prosze
    mam rodzine w Bstoku
    czesto bywam u rodziny.
    wiec jakby co, chetnie spotkanko chustowe.

Chustofanka
    Miejscowość
    kiedys Warszawa :) teraz Melsungen...

Domyślnie

I JA WITAM SERDECZNIE
    JA MAM GIReOLA I POKI CO MOJĄ EMMĘ NOSZĘ BEZ JAKIEGOŚ WIĘKSZEGO PROBLEMU, A WAŻY OK 8 KILO... ZOBACZYMY JAK POTEM
    JULIA - 17.03.1999
    VIKTOR- 12.11.2003
    EMMA- 15.06.2007
    MOJA BIZUTERIA ZAPRASZAM

Chusteryczka Awatar Bogusia
    Miejscowość
    Szwajcaria

Domyślnie

Hej ja jestem z Bielska Podlaskiego ,tzn. tam sie urodziłam i wychowałam , zresztą MAciuś też się tam urodził , a mieszkamy w Warszawie. ALe podlasie to mój dom, bo tam odwiedzamy rodziców, mimo że w warszawie mieszkam 7 lat.

Pozdrawiamy
    MACIUŚ - 20.03.2007 JÓZIO - 23.10.2010 ZOJA - 21.02.2016
    Opowiedz mi mamo VLOG BLOG

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

witaj
    Hania, 05.11.2007 r. i Ula, 08.07.2011 r.

Chusteryczka Awatar polaquinha
    Miejscowość
    Łodź

Domyślnie

witaj

"Najwspanialszym prezentem, ktorym mozesz obdarowac druga osobe,
    jest podarunek w postaci twojego oczekiwania sukcesu tej osoby"

Abraham "Prawo Przyciagania"

Chustofanka Awatar alawuwu
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie

Wtamy witamy, prosimy sięÂ*rozgościć
    ...:::ala mama gosi prędko urodzonej 10 lipca 2007:::...

Chustofanka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Witamy

Domyślnie

Witamy
    Magda - mama Dominiczki ( 17. 09. 07) i Michałka ( 14.03.2011) i Milenki (21.08.2012)

Chustonówka
    Miejscowość
    Podlasie

Domyślnie

Dziękuję za miłe przywitanie .
    pasja bardzo chętnie bym się kiedyś spotkała. daj znać jak będziesz jechała na Podlasie , zapraszam do siebie na herbatkę przy chuście - prawie jak przy świecach

Guest

Domyślnie

no to jesteśmy, ze tak powiem, w intaczu

Chustomanka Awatar pulcheria
    Miejscowość
    Zabrze

Domyślnie

Witamy
    Ania, mama Jaśka (26.08.04), Zuzi (14.03.08), Jagódki (18.04.16) i Józia (31.01.19)

Uprawnienia umieszczania postów