Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: nie wiem co doradzić bratowej?

Mieszany widok

Chustofanka Awatar reniason
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie nie wiem co doradzić bratowej?

Moja bratowa chce u swojej 10 miesięcznej córeczki zacząć stosować wielorazówki zaraziła się ode mnie tylko nie wiem jakie doradzić jej pieluszki dlatego że chciałaby coś w rozmiarze uniwersalnym żeby pasowało też na drugiego dzidziusia bo termin ma na sierpień tylko chyba nie bardzo da się tak dopasować one size dlatego że dziewczynka waży 9 kg ale ma strasznie grube udka i z tych co mam i jej przymierzałyśmy to FB i woondero pasowały,flip był na styk. Z tego co przejrzałam wątki to dla noworodka najlepszy maleńki otulacz i tetra albo formowanki. Bratowa chce żeby córeczka zaczeła odróżniać sucho mokro więc stwierdziłam że otulacz i tetra chyba będą najlepsze ewentualnie jakieś wkłady z mikrofibry. Tylko jaki otulacz żeby te grube udka tam się zmieściły? A może macie jakieś uniwersalne rozwiązanie doradźcie coś bo ja jestem dopiero na początku z wielo.
    Renata mama Arusia 25.11.2007 i Urszulki 03.11.2009
    Kosmetyki Mariza

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

Renata,wg.mnie bardzo dobrze wymyśliłaś a co do otulaczy,mam w domu takiego grubasa i najprościej jest używać po prostu L-ek lub dużych M-ek jak ma bummis.najlepiej rzepy.
    weź tylko pod rozwagę,że tetrę można uzupełnić w inne składanki jak bambusowe (np. nature babies ma diapers.pl chyba).
    ta sama tetra może być i u dzidziusia używana gdy się urodzi-dla półtorarocznej starszaczki będzie już za mało chłonna.
    jak dzidziuś podrośnie te dwa-trzy kilo to i bambus będzie pasował.
    natomiast optuję za nie używaniem otulaczy onesize bo i tak na noworodka nie będą pasować.
    za to po kilku miesiącach przejmie otulacze M starszej siostry bez problemu a ona będzie już i tak właściwie blisko nocnikowania.

Uprawnienia umieszczania postów