Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Jak sygnalizują?

Chustofanka Awatar Weraho
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Jak sygnalizują?

Dzis zaczelismy nasze EC. Puscilam Marysię bez pieluchy na podlogę i obserwowalam ja przez ponad 20 minut az do zrobienia przez nia siku. No i ze tak powiem, nie wiem po czym bede rozpoznawać, ze Marycha sika. Mam nadzieje ze po pewnym czasie zacznie kojarzyć "psi psi psi" z sikaniem, bo ja z jej zachowania na pewno nic nie wyczytam

Dlatego chcialam spytac: jakie "znaki" daja Wasze dzieci na kupę i siku? Są takie czy wyczuwacie to intuicyjnie?
    Mama Marysi, Zosi i Michałka

Domyślnie

Na kupę to proste: puszcza bąka, napina się i stęka. A na siku - to dla mnie czarna magia. Poza tym zdaje się, ze sika co 15 minut, więc nie byłabym w stanie go tak często wysadzać.

Poczytaj przyklejone wątki w tym dziale i www.ekobaby.pl - Ania zna się na rzeczy.

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

potwierdzam słowa Beaty co do jednego,nasze EC zaczyna się i kończy na kupie

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

tak sygnalizują
    tu już nawet na nocniku,ale dalej sygnalizują (bardzo skupiona minka ):

a tak zasygnalizowali jak już było po :

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Mam wrazenie ze Majak sygnalizowała też siku na poczatku, taka minę robiła tajemnicza i zadzorną spode łba, ale noge sie mylic... Teraz nawet kupy nie sygnalizuje , przegapiłąm moment i zepsłulam pieluchami wielorazowymi.

Natomiast poniewaz staram sie nie uzywac pampków oryginal, bo raz ze drogie dwa, ze chłonne jak gabkac mozna sikac 10 godzin i nic, wiec sygnailizuje jak ma mokro, takim uuuuu, z czego sie bardzo cieszę

Chustofanka Awatar Weraho
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dobra- po 2 miesiacach doswiadczen moge juz cokolwiek powiedzieć o sygnalizowaniu. Siku u Marysi się przewidzieć nie da- jak sadzam ja na nocniku to nieruchomieje i sika. Czasem zaglada sobie miedzy nogi i wtedy wiem, ze zaraz cos poleci. Na szczescie sika praktycznie zawsze, jak ja posadzę- mam wrazenie, ze wrecz czeka z sikaniem az zostanie posadzona na nocniku Udaje się nam przetrwac czesto do 4h z sucha pileuchą. Po tym czasie kapituluje ja nie Marysia- to sadzanie jest strasznie uciazliwe
    Kupa jest prosta, ale nie ma u nas zadnego ostrzegawczego baka Czesto kupa jest po przebudzeniu albo po jedzeniu. Widac po Marysi minkach, ze coś idzie. Czesto tez poplakuje przed- w moim przekonaniu po to, zeby ja wziać na nocnik
    Mama Marysi, Zosi i Michałka

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Moj synek zawsze mowi 'e' jak chce kupe, posadzony na nocnik zawsze zrobi siusiu, teraz lubi robic siusiu na stojacy w plenerze, czyli w ogrodze

Uprawnienia umieszczania postów